reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

hej ciotki
wanna i prysznic... jak ktoś podatny na infekcje to lepiej prysznic. a poza tym wanna nie szkodzi, ale trzeba pamietać, że woda ma być ciepła, a nie gorąca (a ja uwielbiam gorącą) i nie siedzieć w tej wannie zbyt długo bo to osłabia organizm :-)

reklama
dziewczny kąpiecie się w jeziorze? a w basenach? takie glupie pytanie ale macie jakiś sposób, żeby świństwa nie złapać? w pierwszej ciąży zaliczałam kąpiele bez oporów wszędzie (jezioro, morze, baseny) i na szczęście infekcje trzymały się z daleka, ale teraz czuję, że organizm słabszy, a przecież na teneryfie kąpieli to ja sobie nie odpuszczę hehe zresztą jak w Pl będzie ładna pogoda to z mlodym nad jeziorem posiedzę, a on na pewno mnie na siłę do wody wciągnie
kasiadz ja to ci powrotu do pracy nie zazdroszczę. mnie wymioty i opieka nad młodym tak wykańczają, że mam chwilami dosyć

Co do zagranicznych wód byłabym spokojniejsza, ale czytałam gdzieś o specjalnych tabletkach/ czopkach dopochwowych- zapytaj w aptece:) W naszych polskich wodach ja już nigdy sie nie wykąpie po tym jak mnie 3 lata temu dopadła infekcja

Gosia słyszałam ,że można sobie tampona wsadzić i nic nie dostanie się tam gdzie nie ma :-Da jak nie to po wizycie np na basenie zaaplikować sobie Lactovaginal :)

Witam się w ten upalny dzień... mykam zrobić rosołek a potem do tej sali zabaw z młodym co nam domu nie rozniesie swoją energią :-D

oj z tym tamponem to ostrożnie, w ciąży nie powinno się- akurat to będzie sprzyjac infekcjom

To i ja zajrzę do was w ten niedzielny piekny dzionek:)

Pytałyście o naszą rozłąkę z mężem- póki nie znajdzie pracy za podobne pieniądze bliżej domu niestety jesteśmy zmuszeni mieszkać w takich warunkach jak teraz. Ja sie nie wyprowadzę bo potrzebuje pomocy innych dość często. sama bym domu nie poprowadziła niestety . no i mamy czasy trudne pracy nigdzie nie ma wiec siedzi tam gdfzie ma pracę. Jakoś damy radę. nie my jedni:)

Gosia co do wody to ja chodzę na basen regularnie.Nic mi sie nie dzieje na razie rzeki i inne kąpieliska odpadają ale nie ze względu na wodę tylko na słońce- nie powinno sie sługo na słońcu siedzieć w ciąży wiec ja go raczej unikam:)

wszystkim życzę miłej niedzieli, miłych wyjazdów... moja niestety taka nie będzie, bo jestem sama:(

Witam się niedzielnie!
zerkam co u Was ale na pisanie weny brak:-( walczę z buntem mojej Hanki - chodzę od kilku dni tylko podenerwowana bo w ogóle nie słucha, wszystko psuje, niszczy, rzuca przedmiotami itp. A Zosia tylko zbiera przykłady złego zachowania:baffled: czasami to już siły nie mam, do tego hormony i tak jak Ty sylwia ryczę raz z powodu że mnie to wszystko przerasta, a raz bez powodu...
wczoraj z tej złości na dziecie moje, wzięłam się za sprzatanie i swoje wieczorem i w nocy odchorowałam, w sumie to i teraz brzuch pobolewa:-(

w temacie kąpieli w basenach i jeziorkach to jakoś nie mam okazji teraz korzystać ale nawet gdyby, to bym zrezygnowała z tych przyjemności bo i tak jestem podatna na infekcje więc nie ma co ryzykować

aniołeczek pozostaje mocno ściskac kciuki i wysyłac cv gdzie tylko można, żeby emek dostał fajną pracę gdzieś bliżej:tak: &&&&&

miłego popołudnia:-)

dziewczny kąpiecie się w jeziorze? a w basenach? takie glupie pytanie ale macie jakiś sposób, żeby świństwa nie złapać? w pierwszej ciąży zaliczałam kąpiele bez oporów wszędzie (jezioro, morze, baseny) i na szczęście infekcje trzymały się z daleka, ale teraz czuję, że organizm słabszy, a przecież na teneryfie kąpieli to ja sobie nie odpuszczę hehe zresztą jak w Pl będzie ładna pogoda to z mlodym nad jeziorem posiedzę, a on na pewno mnie na siłę do wody wciągnie
kasiadz ja to ci powrotu do pracy nie zazdroszczę. mnie wymioty i opieka nad młodym tak wykańczają, że mam chwilami dosyć

Witam co do kapieli to ja osobiscie nie kąpie się w zadnych basenach zalewach jeziorach ponieważ odradził mi tego lekarz - aczkolwiek miesiąc temu bylismy z mezem w chorwacji i wmorzu normalnie pływałam oczywisicie tylko dlatego ze lekarz pozwolił powiedział ze tam jest takie zasolenie ze o infekcji nie ma mowy wiec go posłuchałam i choc raz w te lato troszkę popływałam :)

reklama
aniołeczek- bardzo chętnie.
Byle by się tylko te nasze podłe nastroje dzieciaczkom nie udzieliły.

Wiecie jak długo bierze się kwas foliowy?

kwas foliowy do 3 miesiąca bodajże choc ja biore witaminy "pharmaton" i maja kwas foliowu ta sama dawke co sam kwas foliowy i bede go brała do końca ciazy a i nawet w okresie karmienia raczej(jezeli lekarz zaleci)

Do góry