reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

... a ja miałam dziś odpoczywać, no ale poczułam się lepiej i wysprzątałam pomieszczenie gospodarcze i teraz mam za swoje :baffled: znowu boli. Podbrzusze, tyłek i nogi (uda) tak jakbym zakwasy miała :baffled: Jutro chyba przywiążę się do kanapy, zeby nic nie robić i pozrądnie odpocząć.
Któraś z Was narobiła mi strasznego apetytu na kapusniak :-p Ja póki co czekam aż mężuś z zsynkiem pizzę przywiozą...

reklama
Gosia- ser z unii, ale ie bedę ryzykować. Czytałam o serach z unii które są dlugodojrzewające i nie są z pasteryzowanego (nie wiem jak to się ma do przepisów). Przecież u nas tez musi byc z pasteryzowanego, ale oscypek tradycyjny jest z niepasteryzowanego! Ja wogóle jestem fanką serów, roznych śmierdziuszków, mogę jeść tonami! Ale w ciązy muszę się powstrzymać, niestety...
Smoniczka- oj bidulko! przekichane te stany zapalne- zdrówka życzę

Dziewczyny- nie mam wogóle motywacji żeby się czyms smarować. Na codzień nie stosuję balsamow (no czasami latem po opalaniu i zimą jak skóra bardzo sucha, ale to rzadko). Brzuszek coraz wiekszy, posmarowałam się z 2 dni temu pierwszy raz.... mam takiego lenia że nawet smarować mi się nie chce.... A Wy się smarujecie? Systematycznie?

Wlasnie zaliczyłam upadek jesli chodzi o silną wolę- wstawiłam ziemniaczki i marchew i jajka...........na salatkę jarzynową!:szok:

No właśnie z motywacją też u mnie krucho... Może tak w grupie będzie raźniej że smarujemy sie w tym samym czasie co? Ja to bym musiała sobie jakiś budzik ustawić. Jeszcze teraz ok ale zimą tu zimno i zimny balsam? Wrrr...

Serwus lutówki!
Piszecie tak szybko ze ciezko za wami nadazyc :)
Ja wreszcie po prenatalnym (piatek) i wizycie u gin (dzisiaj).
Wszystko idzie ku dobremu jak sie okazuje.
Dzisiaj to nawet o mało co nie dowiedzialam sie jaka to plec, ale gin nie byla pewna wiec pewnie za miesiac sie juz okaze na 100%.
Moje dolegliwosci gardlowe mimo konsultacji 10ciu lekarzy nadal sie utrzymuja, wiec gin stwierdzila ze to chyba taki moj urok skoro z badan nic zlego nie wychodzi. Na szczescie bol jest tylko rano a potem przechodzi.
Wczoraj nabylam w blyskawicznym tempie moje pierwsze jeansy z pasem ciazowym i cos mi sie wydaje ze musze wypruc tą górną gumkę bo troche zbyt scisla. A propos - przerabialyscie kiedys swoje jeansy na ciazowe? Jeśli tak to jak to robilyscie? Da sie ten pas kupic i doszyc samemu? Cos czuje ze kupowanie ciazowych ciuchow wcale mi do gustu nie przypadnie :)
Dzisiaj kapuśniak, mniam....
Cos nie tyje wam tez waga ledwo co drgnela?
zmykam pa

Gdzieś widziałam taki właśnie pas ale z jednej strony masz guzik a z drugiej dziurkę i przyczepiasz do swoich starych spodni i masz kilkanaście cm więcej :)

A ja mam mega chęć na hot doga:szok: Mąż pojechał z moim bratem (śpi u nas kilka dni) na większe zakupy i kupią co trzeba do domowych hot dogów:)
Co do smarowania- robię to co kilka dni jak juz skóra się napina i swędzi:tak:

My ostatnio mieliśmy hot dogi ale z bułeczkami własnej roboty (w ciasto zawijasz parówki i do piekarnika) Mega pyszne. :)

Byliśmy z mężem na wizycie dzisiaj :)
Opiszę co i jak w wątku do tego i zdjęcia też zamieszczę :)

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki, musze usprawiedliwic moja nieobecnosc ale niestety zaliczalam w tym czasie szpital :baffled:. Teraz juz jestem w domu wszystko jest w miare ok wspomagam się tabletkami i do przodu. niestety nie dam rady nadrobic tak duzych zaleglosci :nerd:

Oby już było ok witaj spowrotem

oj z tą sałatką to poszalałyście! ja też mam ochotę na sałatkę! ale chyba nie mam na razie weny, żeby ją zrobić:( może mnie też któraś poczęstuje?

dziś zjadłam cały obiad! hura nareszcie!

przeglądam sobie na internecie łużeczka dla maluszka... wszystkie takie same:(

Czym smarujecie swoje brzuszki? macie jakieś specjalne kremy czy coś??

Lóżeczka są różne napewno coś dla was znajdziecie.

Fajnie,że jedzonko lepiej wchodzi ja ostatnio nawet jem mięsko i od tyg zero mdłości :-D

Do smarowania brzuszka ja używam oliwkę Jonhson Baby lawendową na zmianę z mleczkiem oliwkowym Ziajka:nerd:ak dla mnie rewelacja

wiecie co przerażona jestem... za tydzień sama z młodym lecę samolotem, a moje dolegliwości żołądkowe się nie kończą :( buuuuu

Oj odważna jesteś... długa podróż was czeka? nie będzie tak źle

...dzisiaj była straszna awantura mieszkamy w tej chwili w damu rodzinnym męża co strasznie nie podoba się jego siostrze i niestety jutro musimy się wyprowadzić bo nie da się wytrzymać. Mam dwa koty i sunię rasy syberian husky i niestety muszę gdzieś je oddać...

Współczuję takiej sytuacji zmuszającej do ucieczki i do rozstania z pulilami... trzymaj się kochana i powodzenia w szukaniu domu dla pupili...

Goście juz pojechali zapasy ogórków zostawili:-D

Zjadłam 2,5 bułki i pękam...

Ledwo co pod prysznic się wczołgałam he he ....

Ja dziś też troszku dom ogarnełam i odczułam to w plecach i troszke w brzuszku, ale potem odpoczynek i przeszło...

Na dzis się już żegnam spokojnej nocy dla każdej z was...

kiara współczuje że musiałaś podjąć taką decyzje, ja bym nieumiałą oddać zwierzaków.
aniołeczek ja mam krem z bielendy przeciw rozstępom dla ciężaróweczek, super pachnie, szybko się wchłania i nie zostawia tłustych plam. Ja osobiście nie lubię oliwek są za tłuste

Ania od nas do Poznania to jakieś 2,5 godz lotu :/ mam tylko nadzieję, że Mikołaj będzie grzeczny. ale jak będę musiała lecieć do wc to nie wiem co z nim w tym samolocie zrobię :(
w pierwszej ciąży dużo latałam ale po pierwsze sama bo jeszcze dzieciątka nie było więc dużo łatwiej, po drugie po 12 tygodniu zdecydowanie lepiej się czułam niż teraz...
kiara wspólczuje sytuacji...

a ja coś lenia mam, dzisiaj popodpisywałam 200 zdjęć i powkładałam do albumu, jeszcze w albumie przydałoby się je podpisać:)

mogę wam narobić smaka moim jutrzejszym obiadem? Tarta porowa jeszcze czegoś takiego nie robiłam, jutro będzie inauguracja;)

reklama
Do góry