reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Kochana, na ulotce pisze, że nospa wnika w łożysko a nie ma negatywny wpływ, nie przesadzajmy i nie straszmy siebie nawzajem. Ja ufam lekarzowi. Skoro mówi, że lepiej brać nospę niż mieć bóle to chyba wie co mówi. Też jestem przeciwna lekom. Żadnych innych leków absolutnie nie biorę w ciąży, nawet jak głowa pęka. A dawkę nospy mam zamiar zmniejszyć do 1 w weekend jeśli bóle przejdą, po co brać tyle prochów niepotrzebnie:)

Bella słusznie, niech gin się wypowie co i jak!

I mam całkowicie takie same zdanie. Też gdzieś słyszałam że lepiej wziąść nospę niż ma boleć. Ale nie wiem dlaczego tak...

reklama
Mi też ginka kazała brać nospę jak cokolwiek się dzieje, nawet w szpitalu na początku ciąży nie podają nic innego oprócz nospy i płynów ( ja dostawałam jeszcze chydroksyzynę w poprzedniej ciąży bo ciągle płakałam). U mnie kazała brać i na bóle brzucha i na bóle pleców jeżeli boli w odcinku lędźwiowym, wiadomo że nie można przesadzać ale lepiej wziąć jedną nospę niż się męczyć a przy okazji męczyć dziecko. Takie jest moje zdanie.

Dziewczyny jeżeli bardzo źle się czujecie to naprawde warto jechać do szpitala, zrobią usg i będzie wiadomo co i jak, ja z całą pewnością pędziłabym do szpitala biegiem w obawie o dziecko ale pierwsze maleństwo poroniłam i może jestem przewrażliwiona. Nie czekajcie na poważniejsze objawy dziecko jest najważniejsze.

Odganiam wszystkie smutki, problemy, kłucia i niepokoje...!! A sioooo!!! ;-):-D:-D:-D

Mnie po południu muli jak nie wiem...:crazy: I dzis nie mam na nic siły.... Marzy mi się łóżko...:rofl2:
Ale muszę wytrzymać do tej 22,23...:blink::dry:

I też jestem za szybką konsultacją lekarską jeśli coś się dzieję :-)

Pooglądałam rzeczy dziecięcy w sklepie internetowym z zamiarem kupienia czegokolwiek jednak po chwili się poddałam. Poczekam na płeć dziecka... W poniedziałek mam wizytę ale pewnie jeszcze się nic nie dowiem... Może za kolejne 4 tygodnie...

Witajcie ale produkujecie....

odganiam wszelkie bóle i smutki.....

moja ginka tez uważa że jak boli to brać nospę!!!

spokojnych wieczorków....

Wena Was nie opuszcza:-D
kasiadz trzymam niezmiennie kciuki, żeby wszystko z dzidzią było w porządku, a dla Antosi zdrówka życzę:-)
poli mniam mniam - podziel się:-p
Nutka oby przestało Cię tak mulić;-) no i sił do tej 22:tak:
aniołeczek zazdroszczę takiej ilości snu:-)
bella dobrze, że ginka oddzwoniła, miejmy nadzieję że po nospie Ci przejdzie!
Madzienka Twoje placuszki cukiniowe były dla mnie inspiracją dzisiejszego obiadu:tak: dzięki bo wyszły super:-)

teraz odpoczywam, bo po umyciu okna w kuchni rozbolał mnie brzuch:-( na szczęście nic nie robienie pomaga i czuję się lepiej ...

mnie też czasem pobolewa brzuszek, teraz rzadko, na początku ciąży częściej, lekarz nie zalecał mi no-spy a Magne B6.... i wczoraj własnie w pół godzinki od wzięcia tabletki ból ustąpił

reklama
Ja od początku ciąży biorę Magne B6- podobno działa też na mdłości :dry:
patik - daj trochę siły chociaż na jutro;-):-D:-D bo ja też muszę umyć jeszcze 2 okna....a tak mi się nie chcę, że normalnie szok:baffled:
Umyłabym rano, ale mój wraca z pracy i od 6-14 jest cisza nocna;-):-p a później to oczywiście mamy 1000 rzeczy do omówienia, jemy i znów gadamy:baffled: A tu nie ma chętnego do mycia okien:-p:dry:

Do góry