reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

hej dziewczyny :)

widzę, że tematy się powtarzają :)
listy wyprawkowe już były - gdzies chyba na początku w wątku o zakupach

extra filmy z mamazonę też :) dla chętnych poecam jeszcze BabyZone | Baby, Pregnancy, Baby Names, and Parenting choć to też już gdzieś wklejałam :)

a chińskich tabelkach płci też już było - mi za każdym razem wychodzi dziewczynka tu jak na przekór dwóch chłopaków będzie!!! :-):-D:-):-D

ja się wczoraj strasznie pokłóciłam z mężem... mieliśmy 15go jechać ze znajomymi na wakacje - wszystko gotowe, urlopy, opieka nad zwierzętami, zaliczka itd a on wczoraj znów dostał propozycję dorobienia w chce jechać w wróci tak, że nam zje 4 dniz urlopu :( :( wściekła jestem i mam dziś humor do bani...
:crazy:

reklama
witam :-)

musze się dziś szykować do lekarza, ale mam lenia :)

jeśli chodzi o cerę- to u mnie bez zmian, a moze i lepsza bo nawet o kremie codziennie nie pamiętam i jest ok (tu sie sprawdza bo na chłopaczka)
jesli chodzi o kalendarz chinski- to wychodzi dziewczynka (raczej wierzę w moje usg i siusiaka ;-))

anisimo- wysłałam ci prywatną wiadomośc.

Wyznania upiornej mamuśki

clear.gif

Rodzic nie musi być doskonały!
„Wyznania upiornej mamuśki” to zbiór esejów prezentujących kpiarskie spojrzenie na rodzicielstwo. Poruszają kwestie, na temat których matki za żadną cenę nawet się nie zająkną, choć mają z nimi do czynienia dzień w dzień. Teksty są brutalnie szczere i nieziemsko zabawne. Pozwalają czytelniczkom uwolnić się od wrażenia samotności w świecie macierzyństwa, który bywa przytłaczający i zbyt wymagający. Jeśli więc jesteś matką, zamknij się przed wyjącymi dziećmi w łazience, przygotuj sobie kąpiel z pianą i czytaj… Kolejne rozdziały poprowadzą cię przez anegdoty o mężach, spostrzeżenia na temat cudzych dzieci i inne atrakcje codziennego życia, jak choćby zbieranie funduszy na rzecz szkoły… Niezależnie od tego, czy jesteś mamą czy tatą, babcią czy dziadkiem, ciotką czy wujkiem, nauczycielem albo chrzestnym, ewentualnie nastolatkiem stosującym środki kontroli urodzeń, czytając „Wyznania upiornej mamuśki” – będziesz kiwać głową ze zrozumieniem i śmiać się do rozpuku.
Jill Smokler (ur. 1977) ukończyła Washinton University w St. Louis, aktualnie mieszka z mężem Jeffem oraz trójką dzieci: Lily, Benem i Evanem, w Baltimore, w stanie Maryland. Jest właścicielką firmy „Scary Mommy”. „Wyznania upiornej mamuśki” to pierwsza książka Jill Smokler.

czytałyście może???

Dzień dobry....

współczuję wszystkim wymiotującym...u mnie z dolegliwości tylko senność dokuczała i mega apetyt....
i jak na razie nie mam potrzeby nocnych wycieczek do wc...w pierwszej też nie spacerowałam zbyt często...no może pod koniec....

martuszka powodzenia u lekarza...

LadyDo poprawy nastroju życzę i pogodzenia się z mężowym...
ja dzisiaj odbieram w empiku i zaczynam czytanie....

anisimo..super że rozmowy z wielkim uchem dobiegają końca....

na_cik powodzenia na wizycie i udanych odwiedzin szwagierki

miłego dnia

mi z kalkulatora wychodzi dziewczynka, mam nadzieje że się nie myli. Powiedzcie mi czy ból właściwie kłucie przy kichaniu jest normalne? Wiem że dużo dziewczyn ma ten problem, dzisiaj jak kichłam to się poczułam jakby mi ktoś igłę w jajnik wbił
znalazłam to:
"Bóle i kłucie może zacząć się od bólu pleców w części lędźwiowej, a potem przejść na brzuch. Kłucie brzucha w ciąży zdarza się dość często i jest wynikiem zmian zachodzących w organizmie kobiety. Zwykle wiązadła w pachwinach rozciągają się wraz z rosnącym brzuchem. Wtedy najczęściej bolą pachwiny i biodra, a ból promieniuje. Bóle samego brzucha, w okolicach pępka i po jego bokach przypominają wbijanie szpilki czy kolkę i mogą być przyczyną rozrastania macicy, jelit i pęcherza.

Bóle występują często przy gwałtownym siadaniu, wstawaniu z łóżka czy kichaniu. Ból odzywa się nagle i za chwilę odpuszcza."

Dzień dobry....

LadyDo poprawy nastroju życzę i pogodzenia się z mężowym...
ja dzisiaj odbieram w empiku i zaczynam czytanie....

miłego dnia

oo to daj znać czy warto :)

ja jeszcze polecam felieton Chylińskiej o pierwszych dniach macieżyństwa...trochę przerażajaćy, trochę śmieszny ale prawdziwy ;)

Witam się i ja.

Wczoraj miałam sporo energii a dziś właśnie przyszedł dzień lenia :-) Muszę się jakoś zebrać w sobie bo czeka praca :baffled:.

Jak o ksiązkach mowa... ja mam jeszcze sporo, które dostałam przy pierwszej ciąży od kuzynki. Czasmi zaglądam do nich i odświeżam wiedzę :-D Mnie z kolei wzięło już na wicie gniazdka (zwykle ten syndrom przychodzi pod koniec ciązy ;-)) i zakupiłam na allegro poradnik ''Perfekcyjna Pani Domu'' ;-) Przyjdzie zapewne jakoś pod koniec następnego tygodnia. W programie TV babeczka udziela duzo fajnych i praktycznych porad.

reklama
Polecacie jakieś gazety typu mamo to ja itp? Piszą tam coś ciekawego?
Albo jakąś książkę ale typowo o okresie ciąży przygotowaniu do porodu?

w gazetach piszą non stop to samo...ale nie ukrywam że w pierwszej ciązy kupowałam je;-):tak:

z książek polecam serię... Kaz Cooke
pierwsza część Ciężarówką przez 9 miesięcy. Przewodnik po ciąży i okolicach - Cooke Kaz za 42,49 zł | Książki empik.com
druga część Dzieciozmagania - Cooke Kaz za 55,49 zł | Książki empik.com

LadyDo dam na pewno znać bo sama jestem ciekawa tej książeczki

Do góry