reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Oczywiście główną osobą to moja teściowa..Widzę się z nią bardzo rzadko, a jak już dojdzie do jakiejś styczności to szkoda słów. Wiecie co powiedziała, jak mąż dzwonił od gina po genetycznych, że chyba córcia będzie? Z wielkim żalem stwierdziła, że ona liczyła na wnuka.. No żeś k.....:wściekła/y:
A ostatnio pouczała mnie ( i to śmiertelnie poważnie), żebym nigdy nie miała smutnej miny, bo ona zna taką co tak chodziła w ciąży i dziecko ma teraz minę w podkowę!!! Albo, że jak coś zobaczę strasznego bym nie łapała się z przerażeniem dwoma dłońmi za policzki, bo też znała taką która gdy zobaczyła pożar i tak zrobiła- dziecko urodziło się z strasznymi rumieńcami na polikach...:baffled:

no zesz k....! jak mnie wkurzja takie zaboboniary! Moja tesciowa taka sama! Z jednej strony dobra kkobiecina, ale poglady ukształtowane wyłącznie przez zabobony i super expres. Wogole nie mogę takich rzeczy sluchac i jestem bardzo nietolerancyjna, nie mogę znieść głupoty! Wrrrrr!
Poli- pamiętaj jeszcze zeby na księzyc w pełni nie patrzec bo dziecko urodzi się łyse!

Juz widzę jak moja tesciowa zareaguje jak sie dowie ze dziecka nie ochrzcimy! Juz slyszę te lamenty. i przesądy co sie moze stać. wrrrr....

Eve- wszystkiego naj!
Tonka- własnie, co się stało?

reklama
no zesz k....! jak mnie wkurzja takie zaboboniary! Moja tesciowa taka sama! Z jednej strony dobra kkobiecina, ale poglady ukształtowane wyłącznie przez zabobony i super expres. Wogole nie mogę takich rzeczy sluchac i jestem bardzo nietolerancyjna, nie mogę znieść głupoty! Wrrrrr!
Poli- pamiętaj jeszcze zeby na księzyc w pełni nie patrzec bo dziecko urodzi się łyse!

Juz widzę jak moja tesciowa zareaguje jak sie dowie ze dziecka nie ochrzcimy! Juz slyszę te lamenty. i przesądy co sie moze stać. wrrrr....
ja takich zabobonów też nie lubię!!!
jeśli Twoja teściowa jest wierząca to następnym razem możesz jej powiedzieć, że wiara w zabobony jest sprzeczna z wiarą katolicką i trzeba się z tego spowiadać!! bo tak rzeczywiście jest. tak jak z horoskopami.

Witam Panie wtorkowo:)

Aga z tymi bąkami to dałaś czadu hehe
moja córa właśnie ogląda timona i pumbę i ... to szybkie przemieszczanie się w tłumie skojarzyło mi się z pumbą bo ona właśnie powiedział, że źle się czuje w tłumie hahaha

Eve buraczki to moja wina:))
ja dziś właśnie zajadam się sałatką jarzynową:))))))

Poli Kochana doskonale Cię rozumiem jak już pisałam moi teściowie tak jasno mówią o tym, że chcą chłopca, że budzą we mnie absurdalne poczucie winy...moja teściowa nawet mnie przekonywała, że jak mam dziewczynkę to teraz może fajnie by było czegoś nowego spróbować z chłopcem waaaaaaa jakby to było zależne ode mnie...
stara ropucha;/
ale tak mi nagadali w sobotę, że teraz obsesyjnie myślę o tym co będziemy mieć.. do tego stopnia, że naprawdę chciałam sie na USG zapisać... wiem chore to ale co zrobić...mój mąż powiedział, że absolutnie nie będziemy iść na USG wcześniej ... więc mu powiedziałam, że skoro może poczekać 3 tyg. z info o płci to jak się dowiem na kolejnej wizycie to mu nie powiem hahaha taka jestem złośliwa;)))
jak mu opowiedziałam, że podświadomie jego rodzice wywarli taką presję to się (pierwszy raz chyba) zdenerwował na nich:))

co do wakacji to moj mąż stwierdził, że im nie powie gdzie jesteśmy hahaha

Dziewczynki gratuluję dziewczynek:**

Zuza witam nową mamę, tak drewniana znowu nie jesteś:))

Eve gratuluję rocznicy do świętowania nawet i dwa dni po ślubie to dobry powód:))
trzymam kciuki za badanka:))

Cortina bardzo dziękuje za tą mizerię;** pyszotka była:))

aaa Poli powiedz swojej teściowej, że Twoja znajoma czytaj ja:))) poparzyła się w ciąży i teraz jej dziecko potrafi przechodzić przez ogień hahahaha matko jak mnie irytują takie głupie rady!
typu jedz za dwoje (mój teść) lub daj pić dziecku (też mój teść) najlepiej żebym ja to się odwodniła ale mam dać pić dziecku idiotyzm hahaha

klowee na zapalenie pęcherza to chyba tylko antybiotyk... tylko martwi mnie ten augmentin (moją córę tak uczulił, że w szpitalu wylądowała a wyglądała jak poparzona, potem jej te toksyny schodziły tak, że stawy zaatakowały i nie mogła chodzić przez dzień dwa) ...wiem, że antybiotyk jest niezbędny więc pisze nie po to, żeby straszyć ale żebyś sie bacznie obserwowała u mojej córci zaczęło się od zwykłych małych krostek na plecach i brzuszku (tylko moja dr to zignorowała mówiąc, że alergia na proszek).

Tonka co jest??

Martuszka jak ja bym powiedziała, ze nie ochrzczę dziecka to bym miała po teściach:D zawał i wylew i wszystkie inne kataklizmy murowane...

LadyDo dzięki za info przywalę tym mojej teściowej przy następnym jej wybryku:))

dziewczyny ja mam cały czas katar...w jednej dziurce, raz zwykły raz zielonkawy co mogę na to brać?

dziewczyny ten film mnie rozwala:

"pumba: Timon znowu dłubałeś w nosie??
timon: nie, tylko coś mnie zaswędziało z środku."

hahahaha

albo

"pumba: timon ty płaczesz??
timon: nie tylko mam oczy w mokrym miejscu."

hehehe

Witam południowo:-)

Ale żeście naskrobały, niby czytam codziennie a i tak jest co nadrabiać.
Zuza - rozgość się; ] a wynikami się nie martw, będzie dobrze. A jak będziesz robić jabłecznik dla MamusiM to dla mnie też możesz machnąć:-D

Poli - ja najgłupszy a zarazem najśmieszniejszy zabobon jaki wyczytałam to taki, że kobieta w ciąży nie może przebywać na słońcu, bo jej się wody płodowe zagotują:-D:-D

Ja wczoraj 3 godziny łaziłam po centrum handlowym. Po tym czasie myślałam, że mi nogi w d.... wejdą, ale dałam radę i przy okazji upolowałam sobie superaśną spódniczkę w H&M. Najzwyklejsza ze zwykłych po prostu dzianinowa tuba. Kupiłam jeszcze parę leginsów krótkich (nie do końca jestem z nich zadowolona) i rozpinany sweterek (uwielbiam takie). Uważam więc wypad za udany:-)

Bella - masz jeszcze trochę tej sałatki, bo ja bardzo chętnie się poczęstuję:-D

reklama
Do góry