reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

Witam wszystkie mamusie:-)
ale mi ochoty narobiłyście na frytki,,ale o tej porze muszę o nich zapomnieć :szok:
O 15 miałam dziś wizytę i USG, widziałam serduszko bijące i rączki i buziola:-) za 2 tyg idę na kolejne USG, dowiem się więcej o serduszku maleństwa i być może poznam płeć :-)już się doczekać nie mogę
Czy Wy też tak macie, że czujecie się wiecznie głodne? ja dzisiaj zjadłam górę jedzenia i nadal jestem głodna:-pjak tak dalej pójdzie to się w nic nie zmieszczę :confused:i wymiana garderoby obowiązkowa:cool2:

reklama
Ja tak mam że co chwile jem, mąż się ze mnie śmieje ale się bronie tym że jem z głodu a nie np z nudów. Ja już się w jedne spodnie nie mieszczę ;-)
Najbardziej się boje że nie zrzucę po ciąży

Sylwia, ja nie dopinam się już w spodnie, które jeszcze tydzień temu nosiłam:angry: mam kilka par takich luźniejszych na gumce więc mam w co się odziać:-) a najdziwniejsze jest to, że przytyłam tylko 1kg.
Dzień zapowiada się piękny i słoneczny a tu trzeba iść do pracy..a tak mi się marzy lenistwo na plaży:tak:
Miłego dnia Wam wszystkim życzę

Hej Dziewuszki :-)

U mnie dziś znowu pełne słońce :tak: (eve - moja lokalizacja to Poznań). Najchętniej też przytuliłabym się do jakiejś palemki na piaszczystej plaży... ehhh... chyba tylko marzenia mi pozostają i ewentualnie mogę przytulić się na trawce do jabłonki :-D .

Też jestem ciekawa, czy może czegoś odnośnie płci maluszka dowiemy się na jutrzejszej wizycie :-) ale to chyba jednak za wcześnie. Może na kolejnej... Przy synku własnie jakoś w 16 czy 17 tyg potwierdziliśmy nasze przypuszczenia, że to chłopak.
Wczoraj koleżanka przysłała mi smska, że będzie miała dziewczynkę :-) Wszczycy obstawiali chłopaka, tylko ja od poczatku mówiłam jej, że będzie miała córę :tak:. Byli na USG 3D w 23 tyg. Wcześniej Malutka nie chciała sie ujawnić.

dziewczyny mam pytanie - jak to jest z tymi badaniami prenatalnymi???
od mojego lakarza mam skierownie na prenatalne na 6 sierpnia - to będzie 14 tydzień
wczoraj jak byłam u tej innej lekarki, bo nie mogłam wytrzymać to mi też dała skierowanie na prenatalne mówiąc, że refundowane śa tylko te do 12 tygodnia i mam się spieszyc i jeszcze w tym tygodniu to ząłatwić.... no i mam wodę zamiast mózgu...na stronach o badaniach jest napisane, ze robi sie je miedzy 11 tyg a 13 tyg plus 6 dni. A tam gdzie chodzi o refundacje jest napisane, że zaleca sie by pierwsze było w 12 tygodniu. I nie wiem co mam zrobić????????????????????????? Czekac do 6 sierpnia na te badania od mojego lekarza czy tak jak mi powiedziała ta nowa lekarka załatwiac wg jej skierowania na szybko badania jeszcze teraz....

HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

witam :)

ale mam smaki- co chwila na cos innego!
wczoraj wieczorem, juz lezeliśmy długo w łóżku, dostałam ślinotoku na pieczoną rybkę z takiej knajpy ulubionej nad morzem (czyli nie do zdobycia!) a zaraz potem......na zupę ze swieżych maslaków a potem jeszcze na te maślaki z patelni, smażone z cebulką i potem w śmietanie!:szok: wyskoczyłam z łózka do spiżarni po marynowane pieczarki i zjadłam z bułeczką. Dopiero mogłam zasnąć. A i tak całą noc śniło mi się jedzenie! :-D

A teraz poważna sprawa- jak czytałam ten watek od początku, to któraś z dziewczyn pisala, że straciła dzidziusia juz w zaawansowanej ciaży. Nie pamietam która- a chciałabym o coś zapytać.

reklama
LadyDo - ja wiem, że to badanie trzeba wykonać między 11 a 13+6. Babeczka, która mnie na nie zapisywała pytała też jak dziecko wychodzi wg USG. Jeśli jest większe, to lepiej nie zostawiać tego badania na ostatnią chwilę.
Jeśli chodzi o refundację. Ja idę jutro na NFZ (12+5), natomiast w poprzedniej ciąży byłam w 13+5 i też za badanie nic nie płaciłam.

Do góry