reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

LadyDo - ja wiem, że to badanie trzeba wykonać między 11 a 13+6. Babeczka, która mnie na nie zapisywała pytała też jak dziecko wychodzi wg USG. Jeśli jest większe, to lepiej nie zostawiać tego badania na ostatnią chwilę.
Jeśli chodzi o refundację. Ja idę jutro na NFZ (12+5), natomiast w poprzedniej ciąży byłam w 13+5 i też za badanie nic nie płaciłam.
no mój gigant jest duży ma 7cm i wydaje si ebyc większy niż termin om by wskazywał, więc może nie czekać tych kolejnych 2 tygodni.....:baffled:

:nerd::baffled:

tym bardziej , że 6 sierpnia to będzie 13+4... hymmm

najbardziej mnie wczoraj zaskoczyło, że w karcie ciązy musze mieć wpisane pierwsze badanie (wizytę) przed 10 tyg ciązy by dostac becikowe!!!! a u tego mojego lekarza powiedziały mi babeczki w rejestracji, że mi kartę ciązy założą własnie tego 6 sierpnia...czyli w 14 tyg...to się becikowe już nie należy...chyba, że wpiszą mi tą wizytę z 20 czerwca...tylko czemu wtedy mi karty nie założyły????? a już się w tym gubię.... :baffled:

reklama
czesc !

LAdyDo a ta lekarka wczoraj nie mogla ci karkowego zrobic ?
zostajes zu swojego czy przepisujesz sie do niej ?
jak ci dala skierowanie to idz, najwyzej 6.08 zrobi ci twoj gin 2 raz ;)
Mysle ze ci wpsiza w karte wizyte czerwcowa :)

czesc !

LAdyDo a ta lekarka wczoraj nie mogla ci karkowego zrobic ?
zostajes zu swojego czy przepisujesz sie do niej ?
jak ci dala skierowanie to idz, najwyzej 6.08 zrobi ci twoj gin 2 raz ;)
Mysle ze ci wpsiza w karte wizyte czerwcowa :)

niesttey nie miała takiego sprzętu by zrobić...
jestem totalnie pogubiona i nie wiem co robić... przenieśc się do tej czy zobaczyć co zrobią 6 tam...
nie wiem tylko czy nie bedzie jakiejś kolizji w tych badaniach i czy się nie czepią tego, że bede miala dwa...nie wiem czy gdzies to rejstrują czy sprawdzają itd.
znów mieć dwie karty i chodzić do dwóch lekarzy to paranoja...

niech mnie ktoś kopnie to może się na cos zdecvyduję...albo będę rzucac monetą...

nie wiem ja bym poszla teraz, bo mowisz ze dzieciaczek duzy moze lepiej zrobic teraz to sug zeby pozniej sie nie okazalo ze dziecko za duze i badanie bedzie niewiarygodne ?
ja osobiscie poszlabym teraz nie czekala do 6.08 al eto tylko moje zdanie :-D

nie wiem ja bym poszla teraz, bo mowisz ze dzieciaczek duzy moze lepiej zrobic teraz to sug zeby pozniej sie nie okazalo ze dziecko za duze i badanie bedzie niewiarygodne ?
ja osobiscie poszlabym teraz nie czekala do 6.08 al eto tylko moje zdanie :-D

chyba tak zrobię... pójdę jutro a zobaczę co będzie 6go. w końcu tyle lat płacę a i tak z tego nic nie mam... przyjamniej badania prenatalne mi państwo opłaci...

zreszta jak zrobisz teraz a pojdziesz tego 6.08 mozesz sie przyznac ze bylas, glowy ci nikt nie urwie bynajmiej nie powinien :rofl2:

LadyDo - ja też uważam, że jesli masz możliwość zrobienia tego badania wczesniej, to zrób :-) A potem się zobaczy co dalej.
tą kartą ciąży u nowej lekarki... nie możesz tam przedzwonić i powiedzieć jak sprawa wygląda... z tym becikowym i wogóle... i czy wpiszą Ci tą pierwszą wizytę (sprzed 10 tyg). Jeśli mają coś napisane w kartotece, to wpiszą na bank jak się upomnisz.

Kulinarnie - dziś co prawda ide za ścianę do rodziców na pomidorówkę (robia wyśmienitą :-) mi taka nie wychodzi :-(). A w swoim garnuszku ugotowałam coś pomiędzy botwinką (bez botwinki, bo nie dostałam :-( a barszczem). Tak więc zupy u mnie górują ;-).

Ostatnia edycja:
Lady- poproś koniecznie o wpisanie tej wcześniejszej wizyty, nawet powiedz że z powodu becikowego. Jak bedą robić problemy- to zażądaj- przecież bylaś, więc masz do tego prawo.

A ja myslałam, że to becikowe juz znieśli. A to dalej funkcjonuje? Tak?

po ile w lidlu te pasy kupowałyście?

Ja dzis. Zrobilam ciasto migdalowo cytrynowe, pyszota:)
LadyDo ja Cie kopne:) mozesz jutro miec zrobione za free tak wazne badanie a Ty sie zastanawiasz??????????? Po 14 tygodniu ppodobno jest niewiarygodne wiec nie czekaj....z NFZ jest roznie 6.08 cos im wypadnie powiedza ze dzis nie zrobia i co zrobisz? A jak zrobia jutro i 6.08 to co bedziesz miala wiecej fotek fasolki:) tyle sie placi skladek, ze ciezko to nazwac naduzyciem:) ja bylam prywatnie powiedzmy, ze moj limit wykorzystujesz;)))
IDZ!!!!
co do karty ciazy to czesto nie zakladaja przy pierwszej wizycie ze wzgledu na poronienie. Wpisza Ci ta wizyte na 100% a jak nie to podobno moze byc i zaswiadczenie ze bylas:)

reklama
Do góry