reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Witam w samo południe:) Dziś pospałam do 10.30:) Wczoraj znów jednak głowa męczyła, a rano lekkie mdłości. Siedzę se na balkonie, jest ok. 35 stopni hehe. No i witamy nową mamusię:))Też popędzę męża do Lidla:) Dziewczyny nie mogę znieść smrodów wydobywających się z okien sąsiadów- tj. gotujących się obiadów:/ Chyba jednak uciekam do mieszkanka z balkonu.. W ogóle to te zapaszki niemal co dzień mnie budzą..fujjjjj;)

Ostatnia edycja:
reklama
Cortina ja też mam taki płaszczyk grzybek. Kupiłam ze dwa lata temu na jakiejś przecenie a jeszcze nawet metki nie oderwałam. Na późną jesień i lekką zimę będzie jak znalazł ale na mrozy muszę coś wykombinować.

LadyDo te pasy są gładkie czy z takim nadrukiem jak w gazetce?

Mnie dzisiaj męczy migrena. Głowa mi pęka, pozaciągałam rolety i wypiłam małą kawkę. Mam nadzieję, że przejdzie bo czeka na mnie robota w domu. Miałam robić gołąbki ale na samą myśl o zapachu gotowanej kapusty mi się odechciało :-/ Mój A. zażyczył sobie na dzisiaj tylko zupę pomidorową z ryżem bo stwierdził że musi trochę schudnąć :) ja w ciąży a jemu brzuch urósł. Jak znam życie pół godziny po zupie będzie się rozglądał za jakimś mięsem więc wolę mieć coś w zapasie.
Któraś z dziewczyn pisała że przyjeżdża do niej trzynastoletnia chrześnica męża. Ja od jutra mam osiemnastoletniego kuzyna. I to jest dopiero klops co ja mam z nim robić?! Mąż pracuje w piątek 9-21 więc my się chyba zanudzimy. A jeszcze młody sobie wymyślił czy może na tydzień albo dłużej zostać. Przecież nie wywalę dzieciaka ale aż się boję.

Cortina ja też mam taki płaszczyk grzybek. Kupiłam ze dwa lata temu na jakiejś przecenie a jeszcze nawet metki nie oderwałam. Na późną jesień i lekką zimę będzie jak znalazł ale na mrozy muszę coś wykombinować.

LadyDo te pasy są gładkie czy z takim nadrukiem jak w gazetce?

Mnie dzisiaj męczy migrena. Głowa mi pęka, pozaciągałam rolety i wypiłam małą kawkę. Mam nadzieję, że przejdzie bo czeka na mnie robota w domu. Miałam robić gołąbki ale na samą myśl o zapachu gotowanej kapusty mi się odechciało :-/ Mój A. zażyczył sobie na dzisiaj tylko zupę pomidorową z ryżem bo stwierdził że musi trochę schudnąć :) ja w ciąży a jemu brzuch urósł. Jak znam życie pół godziny po zupie będzie się rozglądał za jakimś mięsem więc wolę mieć coś w zapasie.
Któraś z dziewczyn pisała że przyjeżdża do niej trzynastoletnia chrześnica męża. Ja od jutra mam osiemnastoletniego kuzyna. I to jest dopiero klops co ja mam z nim robić?! Mąż pracuje w piątek 9-21 więc my się chyba zanudzimy. A jeszcze młody sobie wymyślił czy może na tydzień albo dłużej zostać. Przecież nie wywalę dzieciaka ale aż się boję.

cod o pasów to jeden jest gładki a drugi z napisem - bo to są 2paki :) fioletowy+czarny (fioletowy ma napis) i czarny + szary ( czarny ma napis)

witam w klubie migrenowym!!! w dodatku miałam 2 godzinną naradę u szefa a on ma zajeb...donośny głos..aż mi w pewnym momencie się niedobrze zrobiło...
JA CHCĘ DO DOMU!!!!!!!!!!

aaa i trzymajcie kciuki wieczorem, bo na 20.15 mam usg wykupione z grupona :) nie mogłam się powstrzymać :)

Niedalej jak przedwczoraj pisalam, że chcę ukryc ciążę przed rodziną tak do 20 tygodnia.
Ale wczoraj moj ukochany wieczorem oświadczył z uśmiechem:
- mam dla ciebie dwie wiadomości, którą chcesz najpierw usłyszeć?
ja:- tę złą!
on (z jeszcze szerszym usmiechem): - obie są złe :-D
ja: no dawaj pierwszą...
on: w weekend przyjedzie mamusia :-D....
ja: ojej.... a ta druga wiadomość?
on: z J (J to 13-chrzesnica mojego ukochanego).
ja: no to nie jest chyba taka zła wiadmomośc.....
on (dalej z bananem na twarzy): ale to jeszce nie jest ta druga wiadomość....:-D
ja: (chwila nerwowej ciszy, jęk, drugi jęk):....... ona chce zostać u nas? tak?:szok:
on: (banan nie zszedł mu z twarzy, więc juz nie musze dopytywać drugi raz, znam prawdę)

:szok::szok::szok: o czym ja mam rozmawiać i co robić z 13- letnią pannicą?

haha bedzie wesolo :D
wez ja do kina, na loda, do galerii i jakos czas minie :)
moze ma dziewczyna jakies hobby ?

ide robic frytki z jajkiem sadzonym :D dzis mi sie snily :-p

LadyDo moja lekarka mi mówiła, że niestety nic :( wszystko zawiera ibuprofen, który w ciązy jest bardzo szkodliwy. Jednak dla pewności zapytaj w aptece albo swojego lekarza, bo nie chce się tu wymądrzać. Powtarzam tylko to, co mi zostało powiedziane :)

Co do tych pasów z Lidla to ja też sobie kupiłam. Są super!!! Mi już niektóre koszulki zaczęły się podnosić na brzuchu i go odkrywać więc ja - myk- pas pod spód i nic nie widać :)
Cortina... Cortusiu... nie bądź żyła i zaproś mnie na frytki z jajkiem sadzonym :sorry2:

reklama
Cortina- co do tej chrześnicy to chyba zabierzemy ją na koncert madonny (trzeba bedzie bilet dla niej dokupić, albo pójdzie z wujkiem a ja zostanę w domu). tak, ona ma hobby- pływanie (już widzę jak idę z nią na basen z moim bębnem hahaha), taniec- zabralismy ją do eguroli jakis czas temu, niezle dawała- juz widze jak toczę się tam z nią :-D

Marta- szkoda że nie jesteś z warszawy, bysmy spiknęli Twojego kuzyna z chrześnicą :) ona niezla laska to by takiego 18-latka niezle zakręciła a my byśmy jak te ciotki na ławeczce w tym czasie o naszych migrenach pogadały hahaha:-D:-D:-D

Eve-z tego co kojarzę srodki przeciwbólowe mają albo ibuprofem (nie powinno się w ciaży brać) albo paracetamol (tak jak Apap) i jest wtedy dopuszczalny. Oczywiscie nawet lekarze się spierają i wolą dmuchać na zimne. Mi Apap wogóle nie pomaga - wiec pozostaje mi cierpiec :-(

Do góry