reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Najlepszego dla Madzi:)
Domik ja dodawalam Szymonowi zageszczacz, ale wrocily nam po tym problemy z brzuszkiem, wiec dalam sobie spokoj. A co do ulewania to u nas od kilku dni mlody tez wiecej ulewa. Pomyslalam, ze moze to od tego ze coraz mocniej probuje siadac i i coraz bardziej pracuja mu miesnie brzucha i to z wysilku to wieksze ulewanie, ale to tylko taka moja teoria.

reklama
domikcw Julek trochę wydziwia przy samym karmieniu od kilku dni - dziwnie się wygina, kopie itp... poza tym to złote dziecko dzisiaj nawet ani razu nie zapłakało. on jest mega spokojny i to przemawia przeciwko alergii, ale kilka innych faktów mogło by być jednak za nią... sama nie wiem. we wtorek do lekarza to zobaczymy

co do spacerów w deszczu to z Mikołajem wychodziłam zawsze. mogło lać, a folia na wózek i szłam - bo tak się składa, że jak bym zrezygnowała ze spacerów w deszczu to czasami przez miesiąc bym tu nie wyszła :-D teraz trochę gorzej bo poza jednym Julkiem, któremu bym folię założyła jest jeszcze Mikołaj maszerujący... przy takim w miarę normalnym deszczu zakładam mu kalosze i przeciwdeszczówkę, ale jak już leje to spacer jednak odpada... choć Mikołaj deszcze i kałuże uwielbia :-D
ale ogólnie deszcze nie jest dla nas przeszkodą - dla chcącego nic trudnego :)

Dużo zdrówka dla wszytskich jubilatów;)

U na pogoda się zrobiła i się naspacerowaliśmy. Mój mały czort nie chce już leżeć w wózku, co trochę jest problematyczne gdy jestem z nim sama haha. Chce być na rękach i oglądać:-pOn jest taki rozrabiak, że hej..Ile to ja się naśmieję z niego..Dzis np narobił 2 razy po pachy, a jaki zadowolony z tego! Pisałam, że drze mi się przy piersi..Więc albo się drze, albo wygłupia się..Musze się starać na niego nie patrzeć, bo jak spotka mój wzrok to koniec jedzenia..Śmieje się w głos, cuduje i tyle:)

Co do ulewania- u nas tak ciagle, ale tez przyuważyłam dlaczego- bo on nie poleży spokojnie po jedzeniu- albo "biegnie" albo chce zaraz oglądać i co tu poradzić?

Słuchajcie, niepokoją mnie powiększone węzły chłonne z tyłu główki.. Początkowo Leoś miał tak z 1 strony rzekomo po 1 szczepionce, ale teraz ma ich dużo więcej i to z 2 stron..Wyczytałam, ze może mieć to podłoże alergiczne, od ząbkowania, infekcji lekkiej, no ale zaczynam się martwić..Wasze dzieci tez tak mają?

Piszę z telefonu więc tylko w skrócie.
Poli mój Tymek ma powiększone węzły chłonne już jakiś czas i dwóch pediatrów zwaliło to na alergię.
Poczytałam o anemii z niedoboru kwasu foliowego i witaminy B12 i wyniki badań mogą byc takie jak u Nas ale było tam napisane,że taka anemia daje tskie objawy jak białaczka...i to trzeba sprawdzić. O zgrozo!

hello, jak u Was po weekendzie?

Domi a moze mala ma refluks??

Smoniczka zyczenia dla Madzi:**

My w srode idziemy na rtg, juz sie nie moge doczekac...qrcze juz prawie 3 miesiace jestesmy w koszli://

I udalo nam sie pozbyc kataru po blisko 2.5 tyg!!

Ide Was poczytac:))

bella, 3 mam kciuki..oby już to zdjęli:tak:

Ja jestem matka widmo..Leoś do rana budził się 6 razy, a między czasie 1,5 godz nadawał. O co chodzi?????? Az męza wygoniłam do salonu sie wyspac..Przez ból ucha umieram do tego:eek::no:

Pisałam, że drze mi się przy piersi..Więc albo się drze, albo wygłupia się..Musze się starać na niego nie patrzeć, bo jak spotka mój wzrok to koniec jedzenia..Śmieje się w głos, cuduje i tyle:)
u nas jest dokładnie tak samo przy piersi, wierci się, przewraca nogami, rękami, patrzy na mnie tym swoim czarującym wzrokiem uśmiechając się przy tym z cycem w buzi i czeka aż się do niego uśmiechnę :) nie da się nie uśmiechnąć :) no i się trochę męczymy... ale staram się rzadziej patrzeć na niego jak je, żeby go nie rozpraszać ;)

poli mówisz że jesteś widmo po nocy... większość z nas od narodzin dziecka ma takie nocki jak Ty ostatnio ;) ja się już przyzwyczaiłam i jak mi dziecko śpi 5h to sprawdzam czy oddycha :p

mamy karmiące, dostałyście już pierwszy okres po porodzie?? mnie trzeci dzień zalewa... :baffled: nawet po porodzie tak nie było :eek: a cieszyłam się że jak karmię to może jeszcze z pół roku mnie te przyjemności ominą... i doopa :/ tyle się naczytałam i wydaje mi się że wcześnie przyszedł :/ jedyne co dobre to to że w ogóle mnie brzuch nie boli, i mam nadzieję że tak już zostanie :)

A u nas dzisiaj dzień lenia, leczymy w łóżku i się byczymy. Za oknem... Lepiej nie mówić, Cortina podziwiam za te spacery w deszczu.

Bella a jakie są szanse ze juz koszlę ściągną?

reklama
Hmmm Smoniczka sama nie wiem, podobno przy jej wadzie nosi sie 6 m- cy, ortopeda powiedziala, ze to srednia i tu bedzie krocej ok 4. Tak wiec szane ze w srode sie pozbedziemy sa prawie zerowe...ale mam nadzieje, ze przyblizy juz czas kiedy bedzie mozna sie tego pozbyc:/

Do góry