reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Ale te wasze dzieciaczki fajne:)))
Ja nie bardzo mam czas na forum teraz, przygotowania do wyjazdu w pelni. A od czwartku nie bedzie mnie tu wcale przez 2 tygodnie, bede odcieta od internetu:))) jak ja to przezyje:confused:;-)
Co do Szwecji- bylam kilka razy przejazdem i raz na 1 dzien- mam tam bardzo dobra kolezanke Sophie ktora mieszka w Söderhamn. Uwazam ze Szwecja jest cudna i jeszcze tam pojade, ale ja moje serce zostawilam w Norwegii,mieszkalam pol roku w Oslo i zakochalam sie w tym kraju:)
Kwasia koniecznie musisz tam pojechac kiedys, bedziesz zauroczona:-)
Gnidka- ja tez uwielbiam jej ksiazki i mysle o tym by kiedys sie wybrac do Fjällbacki

reklama
Domik ja podawalam mimo ze w mm podobno jest, ale lekarka powiedziala zeby podawac bo nie jest to wystarczajaca dawka- dziecko czasami uleje, nie zawsze zje cala butle... ale przestalam bo u Szymona byla to prawdopodobnie przyczyna kolek, wroce ok 4 miesiaca jak skoncza sie problemy z kolkami na dobre.

Co do bilansu to nasz na 4 miesiace:

Waga 6700
Wzrostu nie mierze przez koszle:/

Potrafimy gugac, smiac sie trzymac sztywno glowe, lapac zawieszone na macie zabawki

Jemy ok 140x4 plus zupka i owoc:)

Lubimy bujaczek, laskotanie, jesc zyzeczka, podgryzac zabawki, smiech mamy i siostry:)

Nie lubimy, fotelika samochodowego, pic wody, obcych mowiacych do nas jak do niemowlaka (jestesmy juz takie duze nie;)), polegiwania na brzuchu (koszla uwiera).
:)

kurde to ja już zgłupiałam...
MARTIK a po odstawieniu witaminy d3 małemu kolki ustały?? bo moja znów się drze:( i kupki nie może zrobić, mimo że nie są twarde.

ja małej podawałam co dziennie, ale ostatnio lekarz przepisał małej cebion multi i kazał dojsc w dawkowaniu aż do 5 kropli dziennie, a tam też jest witamina d3. w mleku też przecież jest. czy ja nie przedawkuje jej witaminy?? boje się:( a jak odstawię tą witaminę to nie zrobię jej krzywdy??:( POMOCY!!!

BELLA gratulujemy:) fajnie, że małej smakuje:)

dziewczyny ja to chyba jestem wyrodna matka bo ja Robsonowi podaje wit. D3 średnio co 2-3 dni a dokładniej jak sobie przypomnę :-D serio, nie raz zdarzało mi się zapomnieć...

Kwasia spoko ja tez tak podaje:) oficjalnie mam co dwa dni...ale tez takie byly zalecenia jak nati pila po ok 120 ml teraz ma 140, no i naturalne slonce jest:)

Domi ja jak mala (Iza) brala cebion multi podawalam dawke d3 jak normalnie,
Z tego co wiem wszystko zalezy ile mleka mala wypija na dobe.
Przedawkowanie witamin nie jest dobre ale zbyt mala dawka d3 prowadzic moze do krzywicy, nie jestem ekspertem ale cebionu nie podajesz pewnie dlugo(ja teraz Nati podaje 7 dni) wiec jak podasz cebion i pelna dawke d3 to raczej nie bedzie za duzo. Ja bym tak zrobila tzn. robie tak czyli dawki nie zmieniam ale tez jak pisalam do Kwasi potrafie 3 dni nie dac... (ale jak mowie ekspertem nie jestem).

Cortina gdzie ta czekolade moge kupic? Dzis szukalam jej w moich malych sklepikach ale nigdzie jej nie ma:((

Ostatnia edycja:
BELLA ale mi lekarz kazał ciągle podawac ten cebion:( a nie tylko przez tydzień. mała wypija 120 ml ok 7 razy. czasem więcej czasem mniej razy. ooooo to ja zgłupiałam...

reklama
Domik- 2 dni po odstawieniu wit d, z 3-4 godzinnych koncertow placzu i krzykow zostaly 10 minutowe bole brzuszka 2-3 razy dziennie po 2 tyg zaczelam podawac wit d znowu i wrocily kolki wiec odstawilam calkiem i dopiero kiedy wpadlam na cudowny pomysl z zageszczaczem do mleka kolki sie znowu pojawily. Ale teraz maly ma problem z brzuchem raz na 2-3 dni i poplacze 5-10 min i mija. Nam lekarka powiedziala, ze prawdopodobnie Szymon ma mala tolerancje na wit d i ze to sie zdarza. I powiedziala tez ze mozemy poczekac teraz az minie okres kolkowy( czyli 3-4 miesiac) i potem podawac vigantol- bo go podobno dzieci latwo przyswajaja. A teraz jest okres letni, wiecej slonca wiec nic sie nie stanie, bo troche jej jest w mm.

Do góry