reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
Poli. Aagod. Bosz!!! Brzmi upiornie zabójczo ;)))) Dzięki!

Ja mam w pobliskim lesie taką siłownię pod gołym niebem. Chyba tam zacznę nieco ćwiczyć na spacerach jak się tam w końcu z Kostką doturlamy - bo żeby tam dotrzeć to też jest kawałek drogi do pokonania i stara matka siły póki co zbiera ;)))

Edit: Dreamuś. Na łóżku kluskę przewijam nawet teraz jak mi się nie chce biegać do drugiego pokoju na przewijak. O tyle będzie wygodniej przy starszym dziecku, że nie fiknie z niego ;) Wystarczy mieć taką wielorazową matę do przewijania i po sprawie :)

Ostatnia edycja:
WTF!!! Zmotywowalyscie mnie i zrobilam skalpel (tzn. Tak mi sie wydaje bo ja mam to na plycie sie okazalo) ledwo zyje...no i te jej poglebianie jest jeszcze nie dla mnie:(( a u Was jak? Robicie tak caly caly, ja to jakas sierota przy tym jestem:/

my też bez przewijaka ;)

diety i ćwiczenia nie dla mnie hehe

laski oddajcie trochę tego waszego lata!!! bo ja mam dosyć tej pogody tutaj! chory kraj...

Ostatnia edycja:
My już po spacerku u nas upał...a jaka radość na buźce Lenki jak zdjęłam jej czapeczkę, szkoda tylko że dośc silnie wieje ale gondola osłaniała jej główeczka i pospał mój skarbek...teraz chwila dla siebie;-)

Agaod
brawo za killera,

fajny też jest trening z gwiazdami i w ostatnim shape płytka z total fitnes

ja Julkę dośc długo przewijałam na przewijaku mimo ze nogi jej zwisały....jak będzie teraz zobaczymy, bo czeka nas zamiana pokoi i dziewczynki dostaną większy ale będą razem....

dla dziewczyn które poszukują motywatora to na fb dziewczyna zrobila fajny motywator...ja go sobie wydrukowalam i uwierzcie kilka kartek a potrafi zmotywowac https://www.facebook.com/pages/Fitmama-powraca-do-formy/514041811974728?fref=ts
widzialam że częśc z Was też tam zagląda....

jest jeszcze jeden sposob na brzuch...na fb oczywiscie https://www.facebook.com/events/496390560409964/

właśnie poćwiczyłam skalpel 2 z krzesłem...fajny, Lenka z wrażenia co mamuśka wyprawia zasnęła mi w leżaczku

Ostatnia edycja:
Laski, te co im się jeszcze szczelina powłok brzusznych nie zamknęła - NIE RÓBCIE BRZUSZKÓW!!! Bo wam się szczelina pogłębi a potem to brzuch tragicznie wygląda i czasem jak już jest za duża to da się ją zamknąć tylko operacyjnie.

reklama
diastasis recti - kiedy kobieta jest w ciąży brzuch rośnie - wiadomo, że do pewnego momentu mięśnie brzucha się rozciągną ale im brzuch wiekszy tym gorzej i te mięśnie się rozchodzą. Tu masz zdjęcia jak to wygląda: https://www.google.pl/search?hl=en&...urce=og&sa=N&tab=wi&ei=uzmKUeH0ObKN7AaFq4GACw

Tam te zdjęcia niektóre pokazuja już własnie patologiczna szczelinę, nie do zamknięcia ćwiczeniami. Ja miałam szczelinę na jakieś 1,5cm i ćwiczeniami ją zamknęłam. Gdybym bez tego zaczęła robic brzuszki, to by sie powiększała a potem własnie to wygląda jak przepuklina - jelita się wydostają tą szczeliną. Sprawdź sobie czy masz - połóż się na plecach na podłodze, napnij mięśnie brzucha i unieś głowę do góry, nogi podkurczone ze stopami na podłodze i spróbuj wsadzić palec w brzuch - od pępka w górę. Wsadzisz głeboko? Masz szczelinę nie zamkniętą, jak tak, to sprawdź ile palców wejdzie Ci na szerokość brzucha. Niektórym osobom ta szczelina zamyka się samoistnie, ale niektorym nie...

Ostatnia edycja:
Do góry