reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Eve jest jeszcze taka w kropelkach bez recepty inFavit - dba o Twój skarb

Poli ja tez za 2011 mam 11 dni ale zawsze to coś...za ten 26 i za następny też bo zamierzam iśc na wychowawczy więc troche się tego uzbiera...

Bella czekam na informacje z Zusu

Na stronie https://www.premier.gov.pl/wydarzen...-i-odpowiedzi-dot-urlopu-rodzicielskiego.html znalazlam taką informację(dotyczy to jeszcze nie zmienionej wersji)
6. Co muszę zrobić, żeby skorzystać z rocznego urlopu rodzicielskiego? Czy muszę to gdzieś zgłosić? Jeśli tak to gdzie i kiedy?
Będą dwa sposoby skorzystania z rocznego urlopu w związku z urodzeniem się dziecka:
I. złożenie pracodawcy na co najmniej 14 dni przed przewidywaną datą porodu pisemnego wniosku o udzielenie bezpośrednio po urlopie macierzyńskim, dodatkowego urlopu macierzyńskiego w pełnym wymiarze (czyli 6 tygodni), a bezpośrednio po takim urlopie - urlopu rodzicielskiego w pełnym wymiarze (czyli 26 tygodni)
albo
II. złożenie pracodawcy w terminie nie krótszym niż 7 dni przed rozpoczęciem dodatkowego urlopu macierzyńskiego (czyli tego, który następuje po tzw. podstawowym 20-tygodniowym urlopie macierzyńskim) pisemnego wniosku o udzielenie takiego urlopu, a następnie w terminie nie krótszym niż 14 dni przed rozpoczęciem korzystania z urlopu rodzicielskiego - pisemnego wniosku o udzielenie takiego urlopu.

reklama
Hello:) ale dzis pogoda sliczna...

Do mam cwiczacych i stosujacych rozne kremy:

Jakie cwiczenia robicie? Chodakowska czy cos innego?

Uzywacie dzoewczyny jakies kremy wyszczuplajace czy cos?

Qrka zalamalam sie bo w sobote mam komunie w rodzinie i okazalo sie, ze moja ulubiona kiecka jest ciasna...wiem, ze juz teraz nic z tym nie zrobie ale jednak chce sie zabrac za siebie!!!!!!!!!

Witam się i ja po przerwie!

Ospa już za nami! Kilka śladów niestety na księżniczkach zostanie...

Uff, nie wiem nawet co pisać ;))

Z tym urlopem to też się mocno zastanawiam, tym bardziej, że mam umowę do końca sierpnia...

Patik. Coś tutaj udało mi się doczytać o ząbkach u Jaśka. U nas kurcze to samo - dwie kreseczki jak byk, marudzenie, tarcie oczka, jakaś wysypka i dziwne kupki, oczywiście ślinienie ogromne i łapki ciągle w buzi. No i pobudki częste buuu...

Aaaa i miałam Was spytać. Jak jest z tymi specyfikami na cellulit. Matkom karmiącym można stosować takie specyfiki czy nie? Ktoś coś wie na ten temat? U nas dwa wesela w najbliższym czasie i chciał by człowiek wyglądać ;)

hej:) my z Leosiem idziemy dziś do kawiarni. Spotykam się z kumpelami;) Rano miałam stan wyjątkowy- synek okupał się z tyłu po szyję, nawet ramiona były w kupie:eek::shocked2:Jak to możliwe:confused:I tradycyjnie grzecznie leżał, nic mu to nie przeszkadzało:sorry2:

Bella- ja robię skalpel, gdy synek śpi- wychodzi tak 3 x w tygodniu(a chciałabym co dzień:/). Smaruję się Eveline na cellulit:tak:

Dzień dobry u nas dzisiaj upał...i rozważam wyjście ze spacerówką...mam taką co rozkłada się na płasko...

poli udanego wypadu do kawiarni....

W Zusie powiedzieli, ze na dzien dzisiejszy nadal mamy 4 tygodnie:/ bo ustawa jeszcze nie weszla...jak cos sie zmieni dam znac:)))Qrka Poli dla mnie ten skalpel jest za trudny:(( ja mam normalnie 0 kondycji chyba:((((

Witajcie,
Niech mnie ktoś podniesie z podłogi:szok:jestem po 40minutowym killerze i 10minutowym wypalaniu z MelB i nie mam siły wstać:tak:postanowiłam ćwiczyć codziennie i 0 słodyczy:shocked2:Laura śpi a pies przygląda mi się zaciekawiony:-Dczas na prysznic, śniadanie i długi spacer, dzisiaj odważę się wyjść z wózkiem i psem jednocześnie, zobaczymy czy wrócę w jednym kawałku:happy2:
co do macierzyńskiego to się w tym nie orientuję bo mnie to nie dotyczy, niestety:happy2:
poli, słyszałam, że skoncentrowane serum na celulit z Eveline jest dobre
znacie jakieś fajne specyfiki ujędrniające? cos z tym brzuchem trzeba zrobić:-)

reklama
czołem mamunie!
agisan to program cwiczen z ewa chodakowska.
ja jak na razie robie mel b na brzuch (a raczej robilam przez majowke przestalam) ale nie bede sie glosno chwalic ciaza mi na tyle posluzyla i karmienie piersia ze mam lepsza figure i gramature;-)niz przed ciaza. tylko ten brzuch przeorany rozstepami i dyndajacy.:wściekła/y:

dziewczyny jak bedziecie radzic sobie z przewijaniem jak maluszek wam wyrosnie z przewijaka??????????moj juz sie nie miesci:szok:dzis rano fikajac nogami uderzyl sie o obramowanie i oczywiscie pretensje do mamy.

alez u nas dzis dupna pogoda, duszno i pochmurnie - grozi niezly deszcz a wyjsc na zakupy trzeba bo pustki w lodowce.

Do góry