reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

U nas dziś w nocy był kryzys..Leosia od popołudnia bolał brzuch, w nocy to samo- wstawał chyba z 10 razy biedak mój mały..Tylko co stosować, gdy boli brzuch..a nie sa to kolki????
Dziewczyny, czy Waszym maluszkom tez łuszczy się główka, jakby łupież???

reklama
Poli, próbowałaś espumisan? ja zawsze podaję małej kiedy boli ją brzuszek i u nas działa już po kilku minutach. A czy z tego łupieżu nie powstanie ciemieniuszka? Laura od jakiegoś czasu ma taka delikatną ciemieniuchę, smaruję oliwką i wyczesuję, po kąpieli nie ma jej wcale ale już rano znowu ją widać. Z tego co słyszałam to ciemieniucha lubi powracać, bo pamiętam, że Leoś już miał.

Poli, próbowałaś espumisan? ja zawsze podaję małej kiedy boli ją brzuszek i u nas działa już po kilku minutach. A czy z tego łupieżu nie powstanie ciemieniuszka? Laura od jakiegoś czasu ma taka delikatną ciemieniuchę, smaruję oliwką i wyczesuję, po kąpieli nie ma jej wcale ale już rano znowu ją widać. Z tego co słyszałam to ciemieniucha lubi powracać, bo pamiętam, że Leoś już miał.
no właśnie zwalczyliśmy ciemieniuchę, ale ten łuszczący się naskórek ciągle jest..Smaruję oliwką nawet 2 razy dziennie, ale gdy oliwka się wchłoni to łuszczenie powraca..

Poli Oliwierowi też złuszcza się naskórek na główce i uszkach, już 2 raz ale za pierwszym razem nie zrobiła mu się ciemieniucha a smarowałam mu główkę maścią noworodkową 2 dni smarowania i zeszło. Teraz smaruje oliwką ale nie pomaga muszę znowu zacząć smarować maścią.

Muszę się wam pochwalić że w 8tygodniu odpadł mu kikut :-) Na szczepieniu pielęgniarka mówiła że pierwszy raz szczepi dziecko które się tak z matką związało.

Poli na brzuszek polecam espumisan, jak widze ze Nati pobolewa to podaje:)
U nas tez czasem zaczyna luszczyc sie skorka na glowce ale myje ciagle w tej ziajce i zaraz znika bez wiekszej szkody.

Mamy karmiace butelka: jak jedza Wasze szczescia? Taz. Butla na raz czy z odbiciem? Moja raz wali na raz a raz zje wiekszosc, odbije i nie chce a po ok 30 min juz chce i dopija...nie wiem czy dobrze robie ze jeszcze jej daje skoro dopiero co nie chciala, ale przyjelam ze do 30 min karmienie z odbiciem moze trwac...

bella my też tak się karmimy, czasem Robert zje na raz wszystko i dopiero mu się odbije a czasem zje trochę, odbije mu się i potem reszta, niekiedy ma dłuższą przerwę po odbiciu a niekiedy od razu zjada...

Kwasia dzieki:** pocieszylas mnie, bo myslalam ze to nie jest normalne i juz jednak w nia wciskam:((( oczywiwcie czasem jest tak, ze mimo przerwy po odbiciu nie zje tego co zostawi ...ale najczesciej dojada:))

Ale w Wawie dzis pogoda, swieci slonko, chmurek brak a wiatr malo glowy nie urwie:/

hej ciotki
wróciłam już... buuuuu tak mi było dobrze w Pl :baffled:
muszę nas rozpakować, zrobić pranie i takie tam... nie wiem kiedy bo jak nie pada to cały czas wyciągał małych na dwór. teraz obiad i zaraz spacer lub bieganie po ulicy z Mikim...
tak więc melduję, że żyje i jak się ogarnę po wakacjach to już postaram się być na bieżąco..

do karmiących cycem: ile Wam obecnie zajmuje karmienie? mi standardowo 30 minut, czasem się zdarzy 20, a czasem po tych 30 dobijam butlą z moim mlekiem. zastanawiam się czy to nie powinno się skracać?

reklama
do karmiących cycem: ile Wam obecnie zajmuje karmienie? mi standardowo 30 minut, czasem się zdarzy 20, a czasem po tych 30 dobijam butlą z moim mlekiem. zastanawiam się czy to nie powinno się skracać?
u nas od poczatku Cortin jadl eksperesem ;-)
i nadal tak je max 10 min, najdluzej chyba je po kapieli wieczorem ale pozniej spi 4-6h ;-) wiec mu wybaczam :-p

Do mam ubezpieczonych w PZU

dostalyscie cos za CC ? czy tylko za ur dziecka ?
jakie ubezpieczenie macie ? tzn jaki typ bo ja mam jakies grupowe P plus i nie wiem czy za CC placa w tej tabeli jest operacja chirurgoiczna ale nie wiem czy obejmuje CC :confused:

Do góry