reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Jasiek wcześniej się tak nie drapał, a od wczoraj zafundował sobie 4 ślady - niedrapek nigdy nie używałam i nie posiadam - chyba że mu skarpetki założę.

Wróciłam z dzieciakami z krótkiego spaceru - ale tam nieprzyjemnie - zimno i wieje:crazy: gdzie te słońce????
Zakupiłam mrożone truskawki, bitą śmietanę i galaretkę i będę coś tworzyć:tak: jestem ciekawa jak zareaguje Jasiek na te nowości - wprawdzie już z dwa razy przemyciłam po 1 truskawce i nic nie wylazło - ale kto wie co będzie teraz:sorry::sorry:

reklama
Hej
My tez całe dnie na dworze, dzisiaj może nie za ciepło ale słoneczko świeci wiec nie było źle.

Patik ja jak obcinam małej paznokcie to mam wrażenie ze za chwilę juz znowu ma długie i tez wiecznie obdrapana bo majta tymi lapkami niemiłosiernie.

Co do ubierania to u nas w domku ok 20-22 stopnie i mała ma zazwyczaj bodziaka na krótki rękaw spodenki skarpetki i bluzeczka na długi, albo bodziaka na długi i śpiochy.

U nas od czwartku tylko jedna kupa dziennie, ale jak już jest to klękajcie narody :-) Mam też wrażenie ze mała juz się tak nie męczy przy jej robieniu.

Felek tez sie drapie :( i ciagle sznyty ma...Ale niedrapek nie zakładam, bo i tak zrzuci w dwie minuty.
A paznokcie to nie wiem kiedy obciniac, bo w dzien zaraz sie budzi, a w nocy jak mozniej spi to za ciemno....

A tarmoszą Wasze dzieci uszy? Bo Felek bardzo, ale nie wiem czy to typowy objaw, czy to dlatego że jego akurat buzia swedzi.

A o te ssaniew pytam, bo kilka razy czytałam zeby dziecko nie ssało palca, bo to zły nawyk. A swoją droga- on tak słodziutko wygląda jak ssie kciuk :) kocham.

Az musze sie pochwalic z rana_ moje dzieciatko spalo rowne8 godzin!:-D i to wreszcie od 21.30, a nie 23! Jupppii:) zjadl z 1 cycka i spi dalej:))

Martuszka- czytalam, ze gdy dziecko szarpie uszka to go bola.. moj Leos tak nie robi..

Ja wczoraj postanowilam wyjsc z chlopakami mymi 1 raz po operacji na maly spacer no i oczywiscie sredni to byl pomysl..chodzilam dziwnie zgieta

Ostatnia edycja:
poli zazdroszczę, u nas nie ma dłuższego spania niż 3 godziny, w nocy wstaje do niego 3 razy...no ale Robert mi w dzień też długo śpi więc się wyrównuje :-)

A u nas od tygodnia utrzymuję się cykl 5 godzinny:) czyli też nie najgorzej. Jedyne moje marzenie żeby mała te 5 godzin przesypiała powiedzmy od 23 do 4 a ona zasypia o 20 i budzi się o 1. Tragedii nie ma ale o 23 to ja też już bym poszła spać i bym sobie 5 godzinek ciurkiem przespała, ale nie można mieć za dobrze bo się może w dupce poprzewracać co nie :-D

to ja też się pochwale, że Lenka pierwszy sen ok kilku dni ma 6 godzin:) potem papusia i śpi ok 3. a dziś nawet 4;-) ciekawe ile to potrwa:-D

MARTUSZKA moja nie tarmosi uszek, ale czasem jak ma napady swędzenia od tej wysypki to macha okrutnie łapkami koło policzków i uszek. no ale u mnie to nie dziwne bo wysypka na uszkach i za nimi:(

Witamj!
no no to szaleją dzieciaczki z długością snu:tak: mój Jaśko tak jak Madzia smoniczki - pośpi dłużej po kąpieli, ale że chodzę później spać to w ogóle tego nie czuję, potem się budzi już co 3-4 godz. Ale i tak jestem zadowolona bo nie tracę czasu na usypianie, sam zasypia w łóżeczku.Dzięki temu mogę spokojnie zająć się dziewczynkami, bo już Zosia nie chce sama zasnąć:-p Dzisiaj pierwszy raz użyłam czopka glicerynowego, bo 8 dzień bez kupki zaczął mnie już stresować. Po aplikacji dosłownie 5 minut później była mega kupa - luźniutka jak zwykle.

Dzisiaj pięknie słonko grzało więc poszalałyśmy na dworze, jeszcze dziewczyny wyciągnęły mnie na plac zabaw - Jaśko smacznie spał to mogłam spokojnie przypilnować Zosi, Hania już nieźle sobie radzi sama. Myślałam że pęknę ze śmiechu jak Hanka przyuważyła dwóch chłopaków (w wieku ok.8-9)z osiedla jak się huśtali, jeden z nich wyrzucił papierek na trawę, Hania go podniosła i wyrzuciła do śmietnika, a potem zwróciła się do nich poważnym głosem " Hej! słuchajcie mnie uważnie! nie wolno śmiecić!!!" :tak::szok::rofl2: a potem jeszcze pokazywała im gdzie są śmietniki na placu zabaw:-D ciekawe czy coś wynieśli z tej nauki:happy:

Hek Kochane co do spania to u mnie podobnie jak u Patik dluzsze spanie wtedy kiedy ja na nogach:) tak mala jadla i spala od 18 do 2 w nocy a potem pobudka jeszcze ok 4 teraz robie tak ze zasypia ok 20, wybudzam ja na karmienie ok 21 i tak oto spi do kolejnego karmienia o 3-4 a potem do 6 i juz guga sobie:) dzieki temu w nocy wstaje raz:)

U nas klops bo Iza ma zapalenie ucha:(( biedna wczoraj pol nocy przeplakala:((

reklama
Witajcie mamuśki,
u nas pogoda piękna dziś więc cały dzień przesiedziałam z malutką u mamy, spacerowałyśmy, siedziałyśmy w ogródku..totalne lenistwo :-)
Mój Laurusek budzi się średnio co 3 godziny..zazdroszczę Wam spania w nocy:tak:ja właśnie czekam aż się najgłodniejsze dziecko świata zbudzi:-p

Do góry