reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

eve zdrówka dla Kubusia:)
sylwia chyba musisz z tym kikutem do lekarza bo jak widzę to twój maluch już całkiem duży, nam odpadł w 3 tyg
kwasia lipa z tymi krostkami, oby ta kuracja coś pomogła, ja kąpałam sie w płatkach przy wysypce, fajnie nawilża:)

Mój Dominik już lepiej sie czuje, jeszcze ma gęsty katar, ale na szczęście już sporadycznie pokasłuje, nie więcej niż wcześniej, więc jestem spokojniejsza.

reklama
Eve dużo zdrówka

Lekarka widziała kiut ok 2 tyg temu i mówiła że ładny i że dobrze się goi, kazała przejść na spirytus i czekać. Dzisiaj idę do ginekologa to przy okazji zapytam położnej co z tym dalej robić a jak nic nie poradzi to przejdę się jutro do lekarki. Po spirytusie dopiero zaczął odchodzić.

Witajcie
:-)Eve zdróweczka dla synka!

Co za pogoda...:angry:
My właśnie wróciliśmy od lekarza. Po drodze zaliczyliśmy zakupy w Biedronie i mięsnym ;-)
Młody zdrowy:-D:rofl2: Jeszcze muszę mu dawać witaminkę C i psikać do noska wodę morską. W przyszłym tygodniu czeka go ziuuuk ;-) No i z oczkiem musimy się udać do okulisty...:sorry::-( Troszkę się tym martwię...Mam nadzieję, że to nic poważnego:-(

domikcw u nas tych krostek jest bardzo dużo do tego skóra bardzo sucha się zrobiła i niemalże płatami odchodzi, do tego taka twarda skorupka na policzkach się zrobiła. Niby wygląda to też jak trądzik ale jest o bardzo wielkim nasileniu...do tego żadne sposoby na niego nie działają...mam nadzieję, że to co lekarz przepisał zadziała bo strasznie to wygląda...do tego widzę, że Roberta to męczy i swędzi a podobno trądzik nie swędzi, więc możliwe, że to jakaś reakcja alergiczna...

Eve- zdrowka dla Kubusia
Sylwia- mam kolezanke ktorej corci lekarze musieli"pomoc" z pepuszkiem bo tez nie odpadal, i oni byli u lekarza kiedy mala miala ok 2 miesiecy. Ale nie wiem dokladnie co robili, czasami sie tak zdarza podobno.
Kwasia- biedny Robercik, dobrze ze jednak wybralas sie z nim do lekarza, mam nadzieje, ze szybciutko mu to zniknie.
Zuzia- Szymon tez straszliwie krzyczal podczas kapania przez pierwsze 2 tyg, ale jak ktoras z dziewczyn juz wyzej pisala karmie go przed kapaniem i jest najszczesliwszym dzieckiem kiedy jest w wodzie:-)
Gosiu- Cieplego i przyjemnego urlopu, bo nie zdarzylam zyczyc. Bawcie sie super w Polsce, a Julkowi zeby nie plakal kiedy mu beda diabelka z dupci wyganiac:-)- mam nadzieje, ze pogode bedziecie mieli sliczna na chrzciny:-)
Gnidko i co z paszportem??? dodzwonilas sie do nich? Rece opadaja... Ja dostalam wlasnie listy z HC dotyczace naszych medical card- zarejestrowali nam osobno aplikacje i napisali zebysmy doslali im dane i dochody partnera, i u mnie i u M to samo, idzie sie pociac- i oczywiscie moje nazwisko tez z bledem , ale u mnie to malo wazne, bo to nie dokument:angry:
My bylismy dzisiaj u Pani doktor i okazalo sie, ze Szymon nie ma przepukliny jak podejrzewalam tylko cos co nazywa sie okropnie- dzikie mieso. ale nie jest grozne i mamy przemywac spirytusem i tylko obserwujemy:-) A tak poza tym to kluska jest zdrowa i wszystko jest dobrze

KWASIA dzięki za odpowiedz. u mnie to chyba nie to co u Was...mała ma faktycznie szostką skórkę jak papier ścierny...zwłaszcza na policzkach. ale nic się nie łuszczy, nie odchodzi żadnymi płatami. zadej akiej skorupy nie widzę. i chyba ja nie swędzi bo wyma****e tak samo łapkami jak wcześniej...
MARTIK dobrze, że to nie przepuklina i kluseczka zdrowa:)

Dziewczyny kurcze nie wiem kiedy nadrobię:(

Tosia dzisiaj wyszła ze szpitala. W z niedzieli na poniedziałek wymiotowała przez 8h, najprawdopodobniej jakiś cholerny wirus. Więc już po raz drugi wylądowała na oddziale chorób zakaźnych. Jutro musi wrócić do kontroli. Poza tym w badaniu wyszły jakieś szmery w sercu, jutro mamy się dowiedzieć czegoś więcej, bo dostaniemy opis ekg.

Naszą resztę też dopadła zaraza, ale łagodniej. Z niepokojem przyglądam się Kostce - chyba też coś jej dolega - dużo płaczu dziś było czemu towarzyszyła przerwa w cycaniu 6h i kupki częste... Powiem Wam, że ręce mi już opadają. Na dodatek na parkingu szpitalnym po nocy coś się stało z moim samochodem i nie odpalił. Teść musiał go holować pod dom.

Przytłacza mnie to wszystko. Pozdrawiam Was serdecznie. Jak się ogarnę mam nadzieję, że powrócę regularniej na forum.

Kwasia, pytałaś o objawy zapalenie płuc, u nas to był katar i kaszel, mała miała wiecznie zapchany nos, aspirator miałam na stałe "zamontowany" w buzi a kaszel był lekki ale taki mokry odrywający..i tak u nas wyglądało zapalenie płuc, Laura nie gorączkowała, nie płakała (dopiero w szpitalu)

Hej,
wieki nie zaglądałam ale brakuje mi czasu. wieczorami już jestem tak zmęczona że padam jak mucha. Sypiam po 4-5 godz i non stop na pełnych obrotach. Daniel wieczorami nie chce mi zasnąc, zasypia dopiero ok 22-ej ;/ i to po długich męczarniach z jego usypianiem. Non stop wisiałby na moim cycu a ja już najzwyczajniej w świecie opadam z sił. Nie chce doić smoczka, jak tylko wyczuje że wkładammu do buzi coś innego niż pierś to ryczy i zaraz ma odruch wymiotny. Pozostaje mi jeszcze wypróbowanie smoczka lateksowego. Używa może któraś???

Kwasia jak Natan miał 7 m-cy to dostał zapalenia oskrzeli i dostawał zastrzyki, a objawy podobne jak agaod opisuje, lekki kaszel i katar bez gorączki, byłam w szoku jak się okazało że to zapalenie oskrzeli

reklama
Martik nie dodzwonilam sie. Jedyne wyjscie to byl mail no i tam babka mi napisala co zrobic. Takze za 5 dni roboczych powinnam dostac juz poprawiony paszport. Z medical card tez mialam problemy bo aplikowalam z mezem ale wtedy nie bylismy jeszcze malzenstwem a oni mi dali jego nazwisko i to jeszcze w meskiej odmianie. To nic ze na formularzu podawalam panienskie. Na szczescie z wymiana nie bylo problemu i po.2 tygodniach dostalam nowa. W urzedach irlandzkich pracuja chyba tylko same debile..

Jutro wizyta kontrolna i cytologia... mam nadzieje ze odbedzie sie bez niespodzianek.

Do góry