reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Gnidka.
Myslisz, że już możemy ćwiczyć? Kurcze ja się trochę boję, bo wystarczy, że kaszlę i mnie brzuch coś boli, a z chęcią też zaczęłabym pracować nad moim ok. czteromiesięcznym brzuchem ;)

Bez szaleństw, ale można. Wszystko zależy jak sie czujesz. Ja nie bede cwiczyc codziennie tylko 3 razy w tygodniu. Opieka nad dzieckiem to też mordęga fizyczna ;-)

reklama
Dziewczyny, ja tam ćwiczę już 2 tygodnie- oczywiście bez żadnych podskoków itd..No i nie co dzień, bo synek mi nie daje hehe, ale tak co 2 dni sie udaje:tak:

Nic nie mogę zrobić..Synek oczu ode mnie nie odrywa, uśmiech na buźce i jego "aguuu" a do tego ręce i nogi chodza jakby na rowerku jechał:sorry::-D

Patik fajnie ze Dżona dooopoka sie leczy Balneum, ciocia Cortina ci ostatnio linka wklejala widzilas, widzialas :-p ?
w aptece doz jest teraz ta tubka 125g w promocyjnej cenie :-)

Gosia ja przy Cortince wyklinalam brak bazy, teraz kupilam i zycie stalo sie latwiejsze :-D

Poli a moze Leo ma za duzo bodzcow w ciagu dnia ze tak ci nie spi ?

U nas skok rozwojowy Cortin przechodzi, wiek, "objawy" sie zgadzaja ;-)
polecam lekture ;-)
Skoki rozwojowe w pierwszym roku życia niemowlęcia - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

ja za to miałam teraz akcje... chciałam sobie na pamiątkę odbić stópki i rączki mojego Tośka... no i stópki jeszcze jakoś zrobiliśmy, ale cholera rączek ni hu hu... zaciska piąstki bo umorusane od farby i koniec... wszystko ubabrane... dziwie sie, że ja czysta :-D:-D

Paol1nka my też smoczka nie używamy. Ile razy próbowałam Malwince dać to wypluwała. I chyba już nie będę próbować.

Patik super, że Balneum w końcu pomogło.:tak: Jednak nie na marne wszyscy chwalą ten produkt.;-)

Gnidka a po cc od kiedy można zacząć ćwiczyć?? Domyślam się, że zapewne nie tak szybko jak po sn...
Dołączam do mam na diecie bezbiałkowej...:wściekła/y:
Dziś rano mała miała jeszcze większą wysypkę niż do tej pory, z czoła wcale nie zeszło tylko się nasiliło.:confused2: Do tego ta skóra jest strasznie szorstka. No i tak się złożyło, że dziś przyjechał do nas lekarz.:szok: Całkowicie sobie olali wizytę patronażową. Moje dziecko ma prawie 6 tygodni, a tu jeszcze żaden lekarz do nas nie przyjechał.:no: Cztery razy dzwoniłam, ciężko było się doprosić... Już miałam zamiar się do nich przejechać.:tak: Ale w końcu dziś, kiedy to nawet nie zdążyłam posprzątać:zawstydzona/y:, małą akurat przy cycu miałam, zjawił się lekarz.:eek: Zbadał ją, wszystko ładnie pięknie, tylko ta wysypka... Stwierdził, że jest prawdopodobieństwo, że może to być skaza białkowa, ale też nie wykluczył łojotokowego zapalenia skóry. Na razie mam wykluczyć z diety wszelkie białko. Małej przepisał jakąś maść robioną i calcium na trzy dni, żeby jej tak nie swędziało. Na szczepieniu (bo mamy 3 kwietnia) zobaczymy czy będzie poprawa.

Paol1nka my też smoczka nie używamy. Ile razy próbowałam Malwince dać to wypluwała. I chyba już nie będę próbować.

Patik super, że Balneum w końcu pomogło.:tak: Jednak nie na marne wszyscy chwalą ten produkt.;-)

Gnidka a po cc od kiedy można zacząć ćwiczyć?? Domyślam się, że zapewne nie tak szybko jak po sn...
Dołączam do mam na diecie bezbiałkowej...:wściekła/y:
Dziś rano mała miała jeszcze większą wysypkę niż do tej pory, z czoła wcale nie zeszło tylko się nasiliło.:confused2: Do tego ta skóra jest strasznie szorstka. No i tak się złożyło, że dziś przyjechał do nas lekarz.:szok: Całkowicie sobie olali wizytę patronażową. Moje dziecko ma prawie 6 tygodni, a tu jeszcze żaden lekarz do nas nie przyjechał.:no: Cztery razy dzwoniłam, ciężko było się doprosić... Już miałam zamiar się do nich przejechać.:tak: Ale w końcu dziś, kiedy to nawet nie zdążyłam posprzątać:zawstydzona/y:, małą akurat przy cycu miałam, zjawił się lekarz.:eek: Zbadał ją, wszystko ładnie pięknie, tylko ta wysypka... Stwierdził, że jest prawdopodobieństwo, że może to być skaza białkowa, ale też nie wykluczył łojotokowego zapalenia skóry. Na razie mam wykluczyć z diety wszelkie białko. Małej przepisał jakąś maść robioną i calcium na trzy dni, żeby jej tak nie swędziało. Na szczepieniu (bo mamy 3 kwietnia) zobaczymy czy będzie poprawa.

Wszystko zalezy w jakiej kondycji jest rana, najlepiej zapytac lekarza. Mówię serio, bo tylko on jest Ci w stanie powiedzieć ile Twoje mięśnie brzucha są w stanie na obecny moment wytrzymać. Ja nie mam zielonego pojęcia ile trwa rekonwalestencja po takiej operacji. Wiadomo coś tam się ruszać możesz, ale w jakim natężeniu, to ja serio nie wiem...

Kasiadz - ja wczoraj gips przygotowałam a mały dostał kolki no i nic z tego nie wyszło. Musiałam wyrzucić ;/

My odbiliśmy stópki w gipsie :) Rączek też nie chciał otworzyć. Trochę się pomarszczyło bo zanim odbiliśmy to było kilka prób i trzeba było rozrabiac na nowo, a tak niestety się to zachowuje po kolejnej próbie. No ale pamiątka jest :)

DSC_0775.jpg

Załączniki

• DSC_0775.jpg
    DSC_0775.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 44
reklama
u nas wysypkę oglądała dzisiaj druga lekarka i powiedziała, że to normalne i zejdzie. dzisiaj mi przywiozą zielony linomag to wypróbujemy. skazy na święta sobie nie wyobrażam bo mam kilka ciast w planie jutro upiec :-D no i ja dietować nie umiem :eek:

Do góry