reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Hej Mamuski!

byłam dzis na szopingu- oczywiscie dla Felutka. Bodziaków mu kupiłam, bo mam całą szafę, ale malutkich, i chyba mu juz niewygodnie.

Maly coraz mniej spi, rozgląda sie po domu, zaczał grymasić i krzyczec, zmienia sie i rośnie z dnia na dzien. Tylko dalej chudzinka, to nie jest taki mały grubasek jak wiekszośc niemowlaczków :)

U mnie tez coraz lepiej, tylko brzuch nadal jakis taki mi został i nie spada... Ale zaraz zjem krokiety- może spadnie :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Jak tam dziewczyny Wasze krwawienia? U mnie lekkie brudzenie tylko zostało..A słuchajcie, Wy uzywanie wkładek laktacyjnych nawet ja nie leci Wam mleko? Zastanawiam się czy nie stosować ich w celach higienicznych?
Kurcze dobrze, że póki co mam mleko tak akurat..ani nie cieknie, ani nie mam braków:happy2:
Martuszka- ja mojego chłopczyka też już pomału ubieram w 62, oczywiście nie wszystkich producentów:tak:

A mój synek zaczyna cos tam sobie gaworzyć:-D

poli ja jak tylko pomyślę o karmieniu albo o synu to od razu ze mnie się leje więc wkładki muszę nosić cały czas:eek: nie wspominając o tym że jak karmie jednym cyckiem to z drugiego tryska jak z fontanny, więc gdy karmie do wolnego cycka wkładam muszle laktacyjną żeby trochę oszczędzić na wkładkach i nie musieć ich wymieniać co godzinę:cool2:

mam pytanie kolejne - bylismy u pediatry i maly ma jakies wodniaczki na jajkach - musze mu jajka i siusiaka ukladac do gory w pieluszce( w zwiazku z tym kazdy ciuch mi zasikuje;-)). a pytanie jest takie co to i jak dlugo to trwa?bo z wrazenia nie zapytalam:dry:
my też to mamy i też tak kazali jajka układać i efekt był taki sam jak u was:eek: ale położna w szpitalu powiedziała że jak się będzie zakładało normalnie pieluchę to też powinno to przejść tylko będzie to dłużej trwało i my zakladamy normalnie z siusiakiem do dołu :) położna która do nas przychodzi znowuż pokazywała nam żeby do pampera włożyć tetrówkę, jajka i siusiaka do góry i mocno zapiąć i wtedy jajka się mocno w górze trzymają ale też tak nie robimy

poli ja jak tylko pomyślę o karmieniu albo o synu to od razu ze mnie się leje więc wkładki muszę nosić cały czas:eek: nie wspominając o tym że jak karmie jednym cyckiem to z drugiego tryska jak z fontanny, więc gdy karmie do wolnego cycka wkładam muszle laktacyjną żeby trochę oszczędzić na wkładkach i nie musieć ich wymieniać co godzinę:cool2:

troche zazdroszczę takiej ilości mleczka :) Ja musze sie nameczyć żeby wydoic porcyjke :)

Ja to mam klops z ubieraniem teraz bo pajace odpadaja, zostaje body cos na body i spodenki...a ja takich ciuszkow nie mam:( wiec musze praktycznie wszystko kupic:( bo do tej pory bylo tylko body i pajac hehePoli ja jak karmilam wkladki nosilam caly czas bo czasem pomyslalam o malej i bum lecialo mleczko hehe teraz trz nosze bo jeszcze czasem cos kapnie...

my też to mamy i też tak kazali jajka układać i efekt był taki sam jak u was:eek: ale położna w szpitalu powiedziała że jak się będzie zakładało normalnie pieluchę to też powinno to przejść tylko będzie to dłużej trwało i my zakladamy normalnie z siusiakiem do dołu :) położna która do nas przychodzi znowuż pokazywała nam żeby do pampera włożyć tetrówkę, jajka i siusiaka do góry i mocno zapiąć i wtedy jajka się mocno w górze trzymają ale też tak nie robimy

dzięki za odpowiedź. w sumie to przyznam bez bicia - nie chce mi się cudować z tą tetrą. póki co udaje mi się czasem tak jakoś wyczarować że czasem co druga przewijka jest potop;) może dojdziemy do wprawy ehheh.

pytanie kolejne;-) o moje skarbnice wiedzy!
kiedy robić to usg bioderek? bo dostałam skierowanie i nie wiem kiedy jest odpowiedni na to czas. w ogóle to jakoś tak mnie zamroczyło na tej wizycie, że nic nie pamiętam, o nic prawie nie pytałam;) masakra! mama ze mnie taka zakręcona że to moje dziecię to będzie święte przy mnie:eek:

bella marne pocieszenie, ale wyobraź sobie że twoja malutka będzie na wiosnę miała nową kolekcję prosto z wybiegów i fashion weeków:tak:będzie mega trendy. a nie tam jakieś pajace srace:-)

ja też mam wycieki jak tylko pomyślę o karmieniu i też twierdzę że jak na razie j&j maja najlepsze wkładki - ale nie omieszkam wypróbować innych firm.fajne też są takie plastikowe "spodki" medelli do chodzenia po domu. wypycham je watą i zakladam - suty nie sa podrażnione;-)ale najlepiej mi chodzić topless jak jesteśmy sami.cyc się wietrzy i jest cool!:cool2:

Ostatnia edycja:
Dreamus usg bioderek robi sie miedzy 4-8 tygodniem, u nas ortopeda chce jednak wizyty miedzy 6-8 bo do 6 wszystko sie jeszcze ksztaltuje i niektore wady moga byc fizjologiczne. Po nas widac jednak, ze im wczesniej tym lepiejl, no i lepiej nie przekraczac terminu 8 tygodnia:)

Nam kazali na bioderka się zgłosić do 1 miesiąca, ale jestem ciekawa jak z kolejkami, bo ponoć długo się u nas czeka na wizytę. Mam zamiar dzwonić w poniedziałek i się dowiadywać.

reklama
zazdroszczę ilości mleka...u mnie z tym bidnie....

a co do usg bioderek to my tez przy wypisie dostalismy informacje o zrobieniu do 4 tygodnia jednak nasz pediatra kazał nam przyjść po 6 tygodniu, wiec wybieramy się po świętach...

Do góry