reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

musze nawiedzic tesco !

Poli za praca to ja nie tesknie wszelkie urlopy koncza mi sie 30 pazdziernika i 4 listopada wracam do pracy :szok:
aaaaaaaaaaaa :confused::nerd::sorry2:

powalilo ich z tymi papierami ???
u nas trzeba zalozyc: wniosek, akt urodzenia dziecka, pismo z nr konta, oswiadczenia o dochodach.
te dochody za 2011 ? :sorry2:

reklama
A moja gwiazda cos dzisiaj kicha na spanie ;-) Jak ją nakarmie to daje do odbicia a ona wtedy na moich cyckach usypia , jak wkładam do łóżeczka to oczy jak 5 zł Ciekawe co będzie w nocy?

Cortina, o tych papierach to już nie wspomniałam;-)

Aleeee Ci zazdroszczę!!! Ja wstępnie do pracy ide 1 września:angry:- po 24 tyg macierzyńskim, 11 dni zaległego urlopu i 11 dni urlopu aktualnego...Ile bym dała by wrócić 1 stycznia..

Dziewczynki kochane, Wy się martwicie że macierzyński Wam się skończy i czas do pracy a ja kurka wodna nie mam się czym martwic bo najpierw to muszę sobie roboty poszukać:szok:w ciążę zaszłam będąc na stażu i nawet macierzyńskiego nie mam...a żyjemy w kraju prorodzinnym:-D w du.. z tą ich polityką prorodzinną.

A! zapomniałabym, STRZELANO DO MNIE:rofl2:moje własne dziecko chciało mnie załatwić swoim kupalem:happy:obsrajtała mnie i pół sofy:happy2:ale wszystko jej wybaczyłam już:-)
co do papierów do becikowego to jakaś masakra, jeszcze nie wiadomo czy się załapiemy bo w 2011 mogliśmy przekroczyć dochód, za tydzień się okaże jak zaświadczenia z US będą.

agaod przyłączam się do tych co nie mają gdzie wracać :-D też muszę pracy poszukać ale to najwcześniej we wrześniu dopiero albo i później...

a co do becikowego to masakra z tymi papierami, ale pociesza mnie fakt, że w PZU Pani powiedziała, że powinnam się załapać na wypłatę 1300 zł za urodzenie dziecka :-):-) dała mężowi wniosek do wypisania, Kwasia wypisała ładnie i jutro mąż zaniesie. Fajnie by było. A orientujecie się może dziewczyny czy w PZU jest coś takiego, że wypłacają za cesarkę (jako za operację) bo mąż z wrażenia zapomniał zapytać...

kwasia jak leżałam w szpitalu po porodzie to dziewczyna z mojej sali (nie znam - ogólnie nie była godna zaufania, narwana jakaś, ) mówiła że właśnie za cesarke dostanie 2500 zł + za pobyt w szpitalu dłużej niż 5 dni, gadala też że jest w pzu. Nie dopytywałam bo dziewczyna była nie w moim stylu i praktycznie nie rozmawiałam z nią ale takie info usłyszałam.

My z mężem papiery już poskładaliśmy, ode mnie chcieli PIT od pracodawcy + akt urodzenia + pesel + zaświadczenie od lekarza :) decyzja za dwa tygodnie czyli w przyszłym tygodniu.

Moje dziecko dzisiaj przeszło samo siebie i z bezsilności dałam jej butelke ciekawe jak zareaguje oby jej brzuch nie bolał bo takim mlekiem nie byla karmiona odkąd wyszla ze szpitala.

Kwasia wszystko zależy jak miałaś w polisie zapisane....

jak czytam o tych dokumentach do becikowego to:szok:

u nas trzeba
dow osobi
akty urodzenia – odpis oryginał
zaswiad o ciazy przed 10 tyg
oświadczenie o dochodach
nr rachunku

Martuszka jak tam dojenie? Dołączyłam do Ciebie! Właśnie skończyłam karmić i wio! Tylko czemu to takie śladowe ilości? Po poprzednim karmieniu wyciągnęłam 40ml metodą 7-5-3. I ten odgłos laktatora... brrrrrr...

reklama
Paolinka, ano doję, doję :-) własnie tez doję :-) ja od dwóch dni wspaniale wykorzystuję dzwięk laktatora do usypiania Felusia. Tak to on spi w sypialni w kołysce a ja na dojenie wychodziłam do drugiego pokoju. Ale od 3 dni jestem sama w domu, Felek spi ze mną w łózku i doję sie tez w łozku i on spi fantastycznie :-) 40 po karmieniu to dobry wynik. Ja mam dni ze bez karmienia 50 wyciągam max.

Poli- Wczoraj po obiedzie Felus tez plakał, nie wiedzialam dlaczego. Ale zobaczylam że biedaczek cały dzien nie robil kupki:-(
Jak zobaczylam wieczorem jak sie pręży i napina i kupki nie moze wydusic, to az mi sie plakac chcialo:-:)-( koniec koncow zrobil w nocy 2 razy, ale to slaby wynik jak na niego i teraz tez widzę ze dalej ma problem.

Hmmmmm, zastanowilyscie mnie z tym cc traktowanym przez ubezpieczyciela jak operacja.....Nawet bym nie pomyslala ze tak moze byc.....

Do góry