reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

cześć oreczki.
przepraszam za brak odezwu. nie mialam do nikogo telefonu ani netu w szpitalu. we wtorek urodzilam synka!porod nie byl lajtowy kombinowali jak nam pomoc ale obylo sie bez cesarki. wlasnie wrocilismy do domu i wpadlam tylko sie odmeldowac.poczytam was i opowiem nasza historie jak sie ogarne. niestety nie mam pokarmu i troche mnie ta sytuacjia przerosla wiec ogarniecie chwile potrwa. sciskam was wszystkie.jestescie superhiroł!

reklama
Dreamus- a wlasnie mialam pisac co sie z Toba dzieje, a Ty sie synusiem zajmujesz:))) Najlepszego kochana, a brakiem pokarmu sie nie przejmuj, tak czasami po prostu jest- natura. I pamietaj im wiecej sie tym stresujesz, tym efekt gorszy. Czekamy na ogarniecie:-)

ja na rozstępy też mam bio oil - zobaczymy czy coś da. póki co musiałam w ciąży przestać go stosować bo miałam tą głupią wysypkę i zamiast nawilżać brzuch to musiałam to zasuszać :baffled:

hej ja nadal brzuszkiem. oznak porodu brak termin wedlug om to 28 . ale lekarx mowil ze jesli nie urodze do 26 to zadzwonic mam albo do szpitala pojechac bo od miesiaca nie mielismy wizyty. a twardy brzuch to cos znaczy ? gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusia :-) ja z kom pisze bo komp umarl

ja już wykąpana i przygotowana do jutrzejszej wyprawy do SPA :-D jeszcze tylko parę drobiazgów dopakować i będzie wszystko przyszykowane. Tak więc uciekam spać. Bo przed 7.00 pobudka. Trzymajcie kciuki żeby nam lekarz jutro Roberta urodził i żeby nas do domu nie odesłali i nie kazali czekać bo tego się obawiam niestety :-( a nastawiłam się na jutro więc byłabym mocno zawiedziona :-)

dobranoc, kolorowych snów i dam znać co i jak albo na bb, na facebooka albo smsem :happy2: poli mogę do Ciebie pisać jakby co?

hej laseczki:-)
a więc tak, podczytywałam was od rana ale nie miałam weny na pisanie, potem przyszła moja mama i wpadłam na genialny pomysł...wydoiłam sobie cycka i wybyłam w miasto na zakupy:tak:nic specjalnego nie kupiłam ale samo wyjście do miasta pozwoliło mi trochę odetchnąć:-)jedna rzecz jaka mnie denerwuje u mojej mamy to to, że opatula mi Laurę kocami, wracam z miasta a dziecko po głowę przykryte dwoma kocykami.. w domu ciepło, że ugotować się można a ona twierdzi, że malutka więcej ciepła potrzebuje. Mam zamiar zwalczać w zarodku pierwsze objawy nadopiekuńczości:rofl2:
cortina, u mnie tez śniegu po kolana i nie wszędzie chodniki odśnieżają, dlatego spacery odłożyłam na "jak śnieg stopnieje"
dreamuś, witaj i wracaj szybko do nas:tak:ogarnij się i cieszcie się sobą;-)
kwasia, kciuki zaciśnięte;-)

Mamuśki, powiedzcie mi czy przemywacie czymś języczki dzieciaczków?jeśli tak to czym? Ja 2 razy dziennie ciepłą przegotowaną woda myję dziąsełka i język, a jęzor cały czas ma biały nalot, powinnam coś z tym zrobić czy to normalne od mleka?

Ale ja mam dzisiaj podły nastrój. Jakaś chandra mnie złapała :crazy: Podczytywałam was cały dzień, ale jakoś mi się pisać nie chciało. Chandra pomału przechodzi oby do rana polazła :happy:

Kwasia trzymam kciuki, żeby ci jutro lekarz Robercika urodził :-D:-) &&&&&&

Aga- nie pomogę bo felek nie ma nic na języczku.

Za to nie odpadl mu jeszcze kikutek:-( Jutro chyba zapodam spirytusem bo tak dlugo to się ciagnie.....

Dzis w nocy jak zwięlismy go rano na zmianę pieluszki- mały był cały obsikany! Cale ubranko i rozek!
Potem srutnął na tatusia, a w poludnie obsikał mamusię :-D Wyrabia się chlopak.
Dzis zaliczyl tez 20-minutowy spacerek.

Przez tego kikutka nie kladłam go jeszcze na brzuszku i mam straszne wyrzuty.....

ja już wykąpana i przygotowana do jutrzejszej wyprawy do SPA :-D jeszcze tylko parę drobiazgów dopakować i będzie wszystko przyszykowane. Tak więc uciekam spać. Bo przed 7.00 pobudka. Trzymajcie kciuki żeby nam lekarz jutro Roberta urodził i żeby nas do domu nie odesłali i nie kazali czekać bo tego się obawiam niestety :-( a nastawiłam się na jutro więc byłabym mocno zawiedziona :-)

dobranoc, kolorowych snów i dam znać co i jak albo na bb, na facebooka albo smsem :happy2: poli mogę do Ciebie pisać jakby co?

Ależ proszę bardzo, czuję się zaszczycona:D Powodzenia tam w tym SPA:tak:;-)

Nasz Leoś jest wręcz przekomiczny..Wczoraj miał czkawkę więc postanowiliśmy mu dać 1 raz wodę..Niestety nie dobra ta woda haha- synek krzywił sie tak jakby pił sok z cytryny i wypluwał smoczek butelki. A dziś tyle chciał jeść, że w brzuszku już się nie mieściło i trzymał masę mleka w buzi hehe- az się wylewało..A i tak dalej buczał za cyckiem:happy::no:
A jaki mieliśmy dziś cyrki z kąpielą haha. Nie mogliśmy go dobudzić, kąpaliśmy go o 22 dopiero. Potem chciał strasznie jeść, a jak już mieliśmy Leosia wsadzać do wanienki to dostał mega czkawki. Więc szybko golasa do cyca, aby przeszła ta czkawka..No i golas tradycyjnie podczas jedzenia zrobił kupką- na mamusi świeżą koszulę nocną:-D Ale w rekompensacie nasz Aniołek był pierwszy raz grzeczny przy kąpieli:-):-D Nawet się nie skrzywił:happy: A wracając do tej kupki nieszczęsnej, nie nadążam go przebierać, a kupa niemal zawsze ubrudzi jeszcze bodziaki hehe.. Pranie niedługo to cały czas będzie się robiło:-p

Ostatnia edycja:
reklama
No a ja jak to ja :-D znowu nie śpię. Nawet mi się za bardzo nie chcę.
Może po napastuje małża :-p
Dobrej nocki!

Do góry