reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Orchidea daj znać co i jak, ciotki tu się bardzo martwią, a nawet nie chcę myśleć co Ty przeżyłaś :no:

mnie kiedyś jak Dawid tak się zaczął dusić (zatkany był flegmą) to wpadłam w taką panikę, że całe szczęście, że był mąż wtedy, ale też i Dawid był starszy. A Nadia jest taka maleńka. A w ogóle czemu nie pozwolili Ci z nią zostać ??

reklama
Orchi aż nie wiem co napisać, jestem przerażona, mam nadzieję, że z Nadią wszystko dobrze. Trzymam kciuki &&&&&

Ja dzisiaj wizytuję o 16 więc może się czegoś dowiem. Ostatnio moja gin. stwierdziła, że wszystko ładnie się szykuje do porodu, ciekawe czy dzisiaj też będzie taka zachwycona :confused:

A tak poza tym jak wszystkie 2w1 poziom frustracji sięga zenitu, wszystko boli, już nawet siedzenie sprawia problem, ale musimy dać radę, bo już bliżej jak dalej :tak:
Tak więc ciotki lutówki cycki w górę, brzuchy w dół i rodzimy :-D

Hej, jesteśmy już w domu ale cały czas się ogarniamy- jakoś narazie przeraża mnie to wszystko:no: Kubuś jest mały ważył przy wypisie 2600 narazie nie wiem czy przbiera na wadze we wtorek wizyta położnej pewnie się wtedy dowiem. Nie bardzo wiem jak odróżnić czy mam nawał pokarmu- niby z cyca leci jak nacisne ale jak użyje laktatora to cały guzik ściągne a sutki całe we krwi i bolą jak ch**** narazie nie dokarmiam mm ale chyba powinnam zacząć. U nas z kupkami kiepsko- pewnie dlatego, że Mały cały czas się pręży i zanosi płaczem ak już coś zacznie iść. Pytanie do mam, które używają sab-simplex jak dawkujejecie i podajecie swoim dzieciaczkom bo jestem zielona w tym temacie, może jakbym tego użyła to by pomogło na brzuszek synka. Odnośnie mycia gardła to ja przemywam zwykłą wodą i pieluchą przy kąpieli. Ogólnie oczy mam jak 5 zł śpie po 3-4 godz na dobe- masakra jakaś dobrze, że mam męża przez tydzień przy sobie.

Orchi- biedactwo, trzymaj sie dzielnie. Wszystko bedzie dobrze. Trzymamy kciuki!!!

Patrze na te sterte prasowania ktora sie do mnie usmiecha i nie wiem jak taka malenka istotka moze tyle tego potrzebowac hehe:szok: i Szymek mi nie brudzi prawie wcale ciuszkow podczas kupki czy sikania, wiec nie wiem jakby to wygladalo gdybym go musiala czesciej przebierac.:-D
Dzisiaj mamy juz tydzien:happy2: jak to zlecialo...
Wszystkie zapakowane ciagle cioteczki, wysylamy pozytywna energie w strone waszych brzuszkow i trzymamy kciuki zebyscie mogly jak najszybciej zmienic suwaczki:-)
A teraz uciekamy na spacerek, bo cos jakby slonce sie probowalo przebic przez chmury wiec trzeba to wykorzystac.
milego dnia wszystkim
Ps.Kwasia- mam nadzieje, ze Ty juz po wszystkim lub przynajmniej w trakcie:-p

Ostatnia edycja:
hej ciotki
orchidea kciuki za Nadię!! daj znać czy wsio ok.
martik słońce???? u nas jeszcze wczoraj było, a dzisiaj szaro, buro i ponuro. czyli tak jak to zwykle bywa hehe
Ania nie rozpędzaj się tak :) odpocznij jeszcze póki możesz :)

czesc !

o jessso co z malutka Orchidea ??? kurde ale masakra :-( blekitna daj znac ! 3mam kciuki zeby wszystko bylo ok !!!

Hej, jesteśmy już w domu ale cały czas się ogarniamy- jakoś narazie przeraża mnie to wszystko:no: Kubuś jest mały ważył przy wypisie 2600 narazie nie wiem czy przbiera na wadze we wtorek wizyta położnej pewnie się wtedy dowiem. Nie bardzo wiem jak odróżnić czy mam nawał pokarmu- niby z cyca leci jak nacisne ale jak użyje laktatora to cały guzik ściągne a sutki całe we krwi i bolą jak ch**** narazie nie dokarmiam mm ale chyba powinnam zacząć. U nas z kupkami kiepsko- pewnie dlatego, że Mały cały czas się pręży i zanosi płaczem ak już coś zacznie iść. Pytanie do mam, które używają sab-simplex jak dawkujejecie i podajecie swoim dzieciaczkom bo jestem zielona w tym temacie, może jakbym tego użyła to by pomogło na brzuszek synka. Odnośnie mycia gardła to ja przemywam zwykłą wodą i pieluchą przy kąpieli. Ogólnie oczy mam jak 5 zł śpie po 3-4 godz na dobe- masakra jakaś dobrze, że mam męża przez tydzień przy sobie.
u nas maly tez sie prezyl, spinal bylo widac ze cos go meczy, polozna polecila BioGaia probiotyczne krople dla dzieci, 5 ml - Portal Dbam o Zdrowie, bardzo u nas pomogly te kropelki :tak:

wlasnie pozegnalam polozna,Cortin w tydzien przytyl pol kg, chyba mu prezesowskie mleko sluzy :cool2: nie mamy juz kikuta, doroslejemy :-p;-) Cortin dzis zadebiutowal w lezeniu na brzuchu ! polozna pochwalila Cortina za trzymanie lepetynki ;-) moj maly dzielny futrzak umie sie pokazac:-D

za 2paki 3mam kciuki ! laski blizej niz dalej ;-)

za ekipe przebywajaca w SPA tez kciuki ! jak juz tam jestescie to sie rozdwajajcie :-p

ide cos zjesc, mam ochote na ... na nie wiem co :confused:

martuszka czasami się zdarza, że kikut od razu nie odlatuje tylko się trzyma kilka tygodni - czego oczywiście nie życzę bo trzeba uważać. używasz czegoś w ogóle na pępek czy zasuszasz tylko? my używaliśmy octeniseptu - nie wiem czy to tego zasługa, ale wczoraj już kikuta pożegnaliśmy.
przy Mikim długo stosowaliśmy spirytus i niby sposób zachwalany, a kikut trzymał się twardo 5 tygodni!! później już był pod kontrolą lekarza i na szczęście nic się z nim nie działo, ale żeby się nic nie wdało to kazali zastosować octenisept i odpadł po kilku dniach

aaa i ja nawet z kikutem kładłam małego na brzuszku :) codziennie na trochę. raczej mu to nie przeszkadzało.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry