reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Heloł!
U mnie oczywiście wyjątkowo przyjemna i spokojna noc jak już poszłam spać ;-)
Przytuliłam się do tego mojego wyrodnego i znienawidzonego męża i usnęłam z nim :tak: o ja hipokrytka! :-p
Poród w lesie więc dalej bujamy się z brzuchem :dry: dzięki za pocieszenie ale chyba nastawię się na tego 2 marca :-p

reklama
Hejka

Ja też nadal 2w1. Jutro mam wizytę więc może dowiem się co dalej, ale coś czuję po kościach, że to moje maleństwo trzeba będzie bardzo zachęcać do opuszczenia swojego lokum :dry:

Gosiu, Szymon jest na aptamilu 2- wypija na raz ok 60 ml, ale czasem po kilku minutach dopomina sie o jeszcze, wiec daje mu butle drugi raz ale wtedy to juz tylko kilka lyczkow, tak wiec miedzy 60-65ml.

dzięki. my kupujemy aptamil 1. młody ostatnio wypił 80ml więc byłam w szoku i jestem właśnie ciekawa ile inne maluszki potrafią wypić. bo przecież on ma dopiero tydzień. po cycu to już po 1,5 godz maks muszę butle szykować. a czasami to i pół godziny i butla idzie w ruch bo ja nie będę siedzieć z wiszącym dzieckiem cały dzień. zresztą ja się od początku nastawiałam na mieszane karmienie i tego się trzymam. jak tylko się laktacja do końca unormuje to rezygnuje z kolejnych karmień i sobie 3 zostawiam :tak:

Gosiu, ja przeszlam na dwojke kiedy mi Szymon w trzecim dniu wypil ponad 80 i za 1,5 godziny byl glodny:szok: i tak caly dzien i noc.... teraz spi ok 3,5 godz ale mamy problem z zaparciami wiec podaje mu jeszcze wode czasami

Hej!
Mam dziś podły nastrój, mam dosyć gotowania i grymaszenia przy jedzeniu przez Hankę:angry::angry::angry: potem wyje że jest głodna ale obiadu nie raczy zjeść:no: brakuje mi pomysłów i sił jak to zmienić, już nic nie dostaje pomiędzy posiłkami, zero słodyczy i co??? Tylko mówi że zje a potem się modli nad jedzeniem 2 godziny:wściekła/y:

Dzisiaj ma się zjawić znowu położna, ciekawa jestem czy dotrzyma terminu bo chodzi do tej pory jak chce:baffled:

Zosia i Jasiek nynają więc chwila oddechu od bieganiny.

Poli chciałam Ci napisać, że ja rzadko przebieram Jaśka, bo robi mało kupek co mnie martwi, pewnie gdyby je częściej robił to nie prężyłby się tak często:sorry: Za to dzisiaj jak zrobił kupsztala to musiałam go całego przebierać bo się wylewało, na to wszystko się jeszcze zesikał:-D dobrze że siebie uchroniłam przed przebieraniem:tak:

kaja mnie położna kazała przy przewijaniu podnosić mosznę do góry i używać do tego pieluchy tetrowej włożonej w pampersa, ale tylko wtedy kiedy moszna będzie taka pełna, to niby znaczy że się woda zbiera, a tym podnoszeniem zapobiega się wodniakom jąder. Ja nie używam tej tetry tylko podnoszę i zapinam samego pamperka. O układaniu siusiaka nic mi nie mówiła:no:

No i koniec odpoczynku - Jasiek wstał i woła jeść!

Poli- a probowalas Bio Oil na rozstepy, tu jest bardzo popularny i podobno dziala swietnie, byl zachwalany przez wszystkie moje kolezanki ktore walczyly z rozstepami. Widzialam ostatnio, ze dosc mocno sie reklamowal w Polskiej TV, wiec jest dostepny w PL.

reklama
Do góry