reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

GOSIA to mnie zaskoczyłaś:szok: a ja ich wyśmiałam, że jakieś bzdury wymyślaja z tą zmiana. ja po sobie nie widze nic. tylko zmeczenie:baffled: imie piękne:)

DREAMUŚ trzymam kciuki, żeby ta akcja ruszyła. na Ciebie już czas:p

zgaga mnie pali i uwaga uwaga PO WODZIE :wściekła/y: glowa też boli...

ale my się teraz tu unarzekamy:-D

MARTIK witamy w domku. podeślij mi tą piłkę:p Tobie w najbliższym czasie się nie przyda:p
ZANETKA pokaż nam swoją królewnę:) i witamy po 16:-p

reklama
mam mms ze zdjeciem malej Zanetki tylko moj komp z telefonem sie nie widza :confused: jak maz wroci z roboty karze mu sie tym problemem zajac i wkelje mini zanetke ;-)

Heloł!

Orki i orki mini :-)

Senkju, senkju za wszystkie rady odnośnie cycków moich nieszczęsnych! :-D Generalnie położna powiedziała mi, że przystawiam małego dobrze i że mały pięknie ssie. Jak zawodowy ssacz :cool2: Chyba po prostu cycki musiały mi się przyzwyczaić do tak częstego "tłamszenia". Wiecie... tyle tygodni z krążkiem, a potem wizyta w szpitalu (czyt. taki długi celibat) robią swoje :-p
Ale już dzisiaj w nocy bolało tylko jak się zasysał i to dosłownie 2 sekundy więc myślę, że idzie ku lepszemu. Oczywiście idąc za radami jakie dostałam tu i ówdzie wietrzę te moje cycuchy kiedy tylko jest okazja. No i smaruję moim mlekiem. Chyba działa :-)

Co do czkawki to Kuba też dość często miewa. Nawet po kilka razy dziennie i zupełnie jak Leoś Poli denerwuje się przy tym strasznie :tak:

Dzisiaj zaczynam werandowanie z młodym, więc w czwartek pierwszy spacer. Jupii!!! Hurrra!

Gnidka powiem Ci, że szkoda sił na chodzenie po schodach i te inne cuda wianki. Ja bite dwa tygodnie zapylałam po schodach w szpitalu. Cały dzień góra- dół, góra-dół. I co? I dupencja. Nic nie ruszyło. Nawet rozwarcie nie poszło ani o milimetr, a ja wylałam z siebie wiadra potu i męczyłam się z zakwasami na nogach i tyłku ;-)

Cortina podeślij jakieś medale czy tam puchary to v-ce prezes pomoże Ci polerować:cool: niech no się na coś przydam!

Gosia Julian piękne imię! Poza tym będzie królem! No wiesz... jak ten z Madagaskaru :-D

Kwasia coś z tymi imieninami musi być, bo 7 lutego jest Jakuba! No i już nie wspomnę, że Ryszarda też, a tak nasz kawaler ma na drugie imię:tak: Po pradziadku :cool2: a więc ma podwójne imieniny! :happy2:

No i mamuśki te nierozpakowane jeszcze... cierpliwości! Wiem, że mi się fajnie mówi, ale doczekacie się i Wy! I wtedy Was będzie mniej na forum, a my będziemy produkowac jak szalone sesese :-D:-D

Matki Polki niech mnie któraś oświeci i powie mi kiedy trzeba jechać na kontrolę z bioderkami?

Ja też nie mam weny na obiad...
Może znowu ryż, kurczak i marchewka?:sorry2::sorry2:

Uciekam, bo Kuba właśnie sraknął i trzeba mu czyste pole do popisu przyszykować :-)

do zaś!

Prezes mysli czy rozdawac odznaki :confused:
sztandar%20PSP1.jpg

czy moze wience laurowe :sorry2:
smiffys-wieniec-laurowy-zielony.jpg

no sama nie wiem, co wolicie ?:dry::sorry2::-p

wiecie co wczoraj w akcie desperacki posmarowalam sobie cycki ta mascia kilka razy
http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/29/65/94/66/2965946661
pomogla mi ! wiec jak ktoras zdesperowana polecam, moze akurat i u was sie sprawdzi, kosztuje ok 10 zl, moja mama jej uzywa namietnie do piet, rak ;-)

Ostatnia edycja:
cortina to ja taką chorągiew poproszę:-) nad łóżeczkiem powieszę coby dziecię doceniło trud włożony w jego wychowanie:-D optymistka co nie???

eve dobrze że już się poprawiło:tak:i tak co i rusz każda pisze o problemach z laktacją i jak tu się nie bać??? hyyyyy???

smoniczka ja chcę żeby mi ktoś okno umył i firankę na świeżą zmienił, a tu ani widu ani słychu żadnego ochotnika:no:

gosia od razu mi król Julian sie przypomina, uwielbiam go:-D

MegiPegi wszystkiego najlepszego;-)

trochę posprzątałam i tak siedzę i sie nudzę, i znów nic mi się nie chce:-p

Pani Prezes to ja poproszę odznakę, tak jak Klowee pisze, zawieszę nad łóżeczkiem :-D:-D

Klowee najlepsze, że te okna wcale brudne nie były i firanki też nie. W sumie jakby mnie uprzedziła to bym inaczej zareagowała, a tak to strach z domu wychodzić bo nie wiadomo co zastanę jak wrócę. Porządek fajna sprawa, ale jednak bym wolała wiedzieć o zamiarach wcześniej.
Jak chcesz to ci podrzucę teściową, jak ona taka wyrywna :-D:cool2:

Gosia Julian - piękne imię, bardzo mi się podoba :tak::-)

Jejciu czy ta zgaga kiedyś mi przejdzie??? zjadłam kostkę czekolady i teraz cierpię a buuu :-(

i dupa.wszystko stoi tak jak stało:wściekła/y::no::angry::crazy: boli cały czas tak samo w dziwnych odstępach i nic się nie posuwa do przodu.grrrrrrr.....
dokładnie mi też Julian się kojarzy z majestatem królewskim, ale bardzo pozytywnie:-)
Cortina to ja wezmę wieniec, ale obowiązkowo z tą głową. jak mnie co wnerwi to będę lać po pysku:-D

moje okna wołają o odrobinę płynu i wody. ale mam to gdzieś....faktycznie jak by mi ktokolwiek zrobił najazd na chatę bez zapowiedzi to bym się ostro wnerwiła, nawet za cenę okien i firanek..rozumiem to doskonale.

domik tak kłuje, zwłaszcza przy skurczu.:baffled:ta mina jest dość adekwatna. w ogóle to tam w dole czuję się jak rozjechana żaba.

Cortin mi zawal zafunduje zanim skończy miesiąc ! Po jedzeniu mu sie cofa chyba i zaczyna kaszleć albo ulews mu się nosem i buzia na raz :shocked2: normalne to ?

Eve bioderka ok 6 tyg się robi:cool2:

A dajecie juz K i D ?

reklama
Cortina moja kuzynka miała tak z moją chrześnicą kilka miesięcy temu. Dziecko miało robione nawet usg przewodu pokarmowego i nic nie było. Może masz dużo pokarmu i młody przy okazji połyka dużo powietrza bo nie nadąża? Ja mam refluksa więc moja mama miała jazdy ze mną. Tylko ja byłam butelkowa to mama karmiła mnie prawie pionowo a potem przez co najmniej pół godziny z głową trochę wyżej. Tu by się sprawdził klin. No i koniecznie musi się odbić. Maja kuzynki potrafiła nawet po pół godz ulać taką galaretą białą już częściowo przetrawioną...trzeba było ją niestety przez jakiś czas po karmieniu albo nosić albo układać tak jak napisałam.
U mnie pomogło tez kładzenie na brzuchu ale wiem,ze to temat dość kontrowersyjny i budzący obawy więc lepiej na razie przetestuj inne metody.

Do góry