reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

chyba tak właśnie zrobię, albo kupię ten tańszy albo rzeczywiście jakiś sportowy bo po porodzie to mi się ten rozmiar pięć razy zmieni :-D a później jak się wszystko ustabilizuje to wtedy zainwestuje w jakiś lepszy i bardziej sexi :rofl2:

a tymczasem patrzcie jaką mój kot ma fantastyczną pozycję do spania :-D:-D

cila.jpg

reklama
Kwasia - jak dobrze pamiętam, to Ty jesteś obecnie z Mikołowa? Ja też ze śląska pochodzę a w Katowicach studiowałam.
Sklepy stanikowe godne polecenia w Katowicach:
6 zmysł, ul. Teatralna 2
Lady Bra, ul. Plebiscytowa 10
MiG, ul. 3 Maja 25

Drogie te staniki są, ale szczerze - dobry stanik to połowa sukcesu... serio. Ja miałam 2 i jakoś sobie radziłam bo ciężko dać 150zł za jeden, ale czasem udaje sie dorwać coś na promocji. Wiele kobiet nie zdaje sobie sprawy ztego jak ważny jest dobry stanik, a potem płaczą, że mają obwisłe cycki. I tu już nic poza operacją nie pomoże, bo włókna są rozciągnięte i ich sie nie da ściągnąć np. ćwiczeniami. A wyobraźcie sobie co nasze cycki przechodzą kiedy karmią... lepiej już teraz o nie zadbać zanim będzie za późno... Dobry sportowy stanik też będzie ok, ale taki też mało nie kosztuje, a taki najzwyklejszy rozciągliwy stanik za nic w świecie nie utrzyma takiego dużego biustu i można się spodziewać niedowracalnych skutków.

Oczywiście zrobisz jak chcesz, przez pierwsze 2 tygodnie może nie wpłynie to jakoś mocno negatywnie, ja tylko ostrzegam, bo ja ze swoimi już nic nie zrobię, za długo chodziłam w źle dobranym biustonoszu.

dopisek:
w necie mozna też znaleźć jak przerobić zwykły stanik na ten do karmienia - dlatego jak obecnie masz jakiś dobry i wygodny stanik i Ci go nie szkoda, to możesz przerobić - masz wprawę dzięki pluszakom dla Robercika, więc może to będzie jakieś rozwiązanie :)

dopisek 2:
w tych sklepach nawet jak nic nie kupisz, to przynajmnej pomogą Ci dobrać właściwy rozmiar i będziesz widziała co Ci najlepiej służy :)

Ostatnia edycja:
gnidka zgadzam się w miliardzie procent z Tobą.
tylko właśnie najlepiej pójść do dobrej podkreślę dobrej, brafiterki i niech dobierze odpowiedni rozmiar. A jeśli ma to być stanik do karmienia to lepiej kupić go jak już się biust w miarę "ustabilizuje" bo szkoda wydać np 200zł na stanik który po 2 tygodniach okaże się jednak niepasującym? Jeśli chodzi o mnie to moja pierwsza ciąża i doprawdy nie wiem jak się cycek będzie "zachowywał" podczas karmienia. Dlatego postanowiłam zrobić sobie taki porządny prezent stanikowy jak już w miarę będę wiedziała co i jak. Niestety też mam problem z dobraniem rozmiaru. U mnie sprawdzają się tylko i wyłącznie polskie firmy, które szyją dla Polek a nie Chinek czy Amerykanek (z całym szacunkiem nie mam nic do tych narodowości ale rozwala mnie jak w sklepie patrzysz na stanik a tam miseczka rośnie razem z obwodem pod biustem :szok: i to nawet w tych rzekomo uznanych markach).
Się wypowiedziałam hehehe...w każdym razie dobranie odpowiedniego cyckonosza to nielada wyczyn i bardzo ważna sprawa.

Hej Kochane :-)

Ja tylko na chwilkę... mam sporo do nadrobienia ale nie wiem, kiedy dam radę się za to zabrać... Przy dwójce dzieciaczków jest co robić :tak:

W skrucie... co u nas:

Miki do przedszkola nie chodzi, bo choruje (mam nadzieję, ze do poniedziałku już mu przejdzie).a
Maksiu... pierwsze dwa dni po wyjściu ze szpitala był taki spokojniutki :tak: Tylko jadł, robił w pieluszkę i zasypiał na 3-4 godzinki. Teraz w ciągu dnia mało śpi i domaga się ciągłej uwagi. W nocy (odpukać) przesypia ok 4 godzin (dziś to nawet wybudzałam go na jedzonko po 6 godzinach ciągłego spanka:tak:). Tylko jak już się obudzi to 1-2 godziny nie śpi :-)
Ja - poza niewyspaniem i zaparciami :wściekła/y: czuję się OK.

Pozdrawiam Was Kobitki :-)

Chodziło mi chyba o gbs, czyli paciorkowiec? Już sama nie wiem nawet co mi sprezentowali, dzis się czuje fatalnie, nie moge chodzić, kości mam jak z gumy, do tego krocze bardzo boli i te parcie okropne:no:Jak wstaję to czuję, że mdleję, kończyny mam bezwładne.

Jutro pierwsi goście się zapowiedzieli- moi dziadkowie, średnio to widze...Nie chciałam tak szybko odwiedzin, ale bardzo nalegali eh:confused2:

3 mam kciuki za czekające na poród!!!!!

Ale produkujecie i postów i dzieciaczków :-D dobrze, że mam dostęp do forum z komórki, bo chyba bym pół dnia nadrabiała czytanie.

U mnie cisza, brzuch trochę twardnieje, ale nic poza tym. Pewnie to jeszcze nie nasz czas :rofl2:

No i mamy dzieciątko:) ciekawe czemu Żanetka cc miała?? ważne że już po:)

POLI bo gbs to paciorkowiec. to badanko które nam gin robił. a hbs to co pisze Orchi. ale napewno wszystko bedzie dobrze. wracaj szybko do formy! a gosci i bólu nie zazdroszczę.

u mnie się uspokoiło:( a buuuu....ja chce przed czwartkiem urodzic!!!!

poli paciorkowiec występuje normalnie w organizmie i nie wiem czy nie na skórze a po prostu musiał Ci go któryś lekarz przenieść podczas badania tam gdzie nie trzeba :eek:

Też zastanawiam się czemu naszą Żanetkę pokroili :confused: ważne,że malutka już jest po tej stronie :tak:

reklama
Do góry