reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

no właśnie domikcw nie wiem co robić. Niby się dzieć rusza le słabiutko...

a tak z innej beczki, potrzebuję od Was porady dziewczyny, otóż chcę sobie kupić biustonosz do karmienia (raczej na allegro bo nie bardzo mam jak teraz jechać gdziekolwiek i poprzymierzać) tylko nie wiem kompletnie jaki ja mam rozmiar i w ogóle jak się te rozmiary liczy. Pod biustem mam 92 cm a w biuście 115 cm i bądź tu człowieku mądry. Niby wychodzi mi, że to jest mniej więcej 90D albo 90DD ale nie wiem na 100% czy ja to dobrze liczę. Zna się może któraś z Was na tym? Będę wdzięczna za pomoc :-)

reklama
no właśnie domikcw nie wiem co robić. Niby się dzieć rusza le słabiutko...

a tak z innej beczki, potrzebuję od Was porady dziewczyny, otóż chcę sobie kupić biustonosz do karmienia (raczej na allegro bo nie bardzo mam jak teraz jechać gdziekolwiek i poprzymierzać) tylko nie wiem kompletnie jaki ja mam rozmiar i w ogóle jak się te rozmiary liczy. Pod biustem mam 92 cm a w biuście 115 cm i bądź tu człowieku mądry. Niby wychodzi mi, że to jest mniej więcej 90D albo 90DD ale nie wiem na 100% czy ja to dobrze liczę. Zna się może któraś z Was na tym? Będę wdzięczna za pomoc :-)

Kwasia zapytaj dziewczyny tutaj:
Lobby Biuściastych :-) - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 39 - Lobby Biuściastych :-) - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

a dokładnie tu:
JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 51 - Lobby Biuściastych :-) - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

znają się na rzeczy tylko nie zapomnij poinformować, że to do karmienia - one znają wiele modeli i wiedzą, że np stanik z większym obwodem bardziej się rozciąga i po kilku noszeniach jest już za duży.

kawasia ja bym nie brała mniejszego jak 90E w Twoim przypadku ;-) według tabelek to nawet w niektórych F wychodzi.
D moim zdaniem będzie wąskie pod pachami...

na_cik właśnie przewertowałam trochę tabel z wymiarami i wyszło mi, że rzeczywiście miseczka jest E tak więc pójdę za Twoją radą i mniejszej miseczki niż E nie biorę... :-)

Ja z kolei jak patrzyłam na tabele to 90F nie E, szczerze - lepiej wziąć ciutkę większy (przynajmniej w mieseczce) niż za mały, bo nawet jesli Ci nie będzie wylewał się górą, to może robić tzw "buły" pod pachami, a biust trzeba zgarnąć własnie z pod pach, żeby ładnie się prezentował. Przechodzę przez to od 18 roku życia (bo dopiero wtedy mi zaczęły cycki rosnąć i to do takiego rozmiaru, że miałam zajebiaszcze rozstępy) Obecnie jestem w końcówce możliwości biustonoszowych Irlandii 80H - większych nie mają, ewentualnie na zamówienie :-(

gnidka, na_cik zmierzyłam się jeszcze raz dokładnie i pod biustem mam 93 (prawie 94 cm) a nie 92 ale w biuście pozostaje bez zmian 115 więc wychodzi rozmiar 95 E bądź właśnie 95 F. Sama nie wiem może wstrzymam się jeszcze z tym stanikiem bo jednak lepiej przymierzyć albo kupię sobie taki tańszy właśnie w takim rozmiarze jak wychodzi (na jednej aukcji z tabeli wymiarów wyszło mi właśnie 95E) a jak będę mieć możliwość przymierzyć itp. to sobie kupię coś lepszego :-)

ja bym zdecydowanie radziła coś przymierzyć. W moim przypadku nawet najlepsze firmy biustonoszowe wypadały kiepsko... czy to Freya, Fantasie czy Panache... niby ładny biustonosz i rozmiar dobry, ale po założeniu kształt biustu był mocno szpiczasty jak u starych babć.

reklama
kwasia ja na razie zlałam sprawę stanika i kupiłam 2 zwykłe sportowe, takie rozciągliwe. Jak wrócę do domu i mi się cyc po nawale ustabilizuje to dopiero zainwestuję. ale u mnie jest problem ze obwód mam mniejszy aktualnie 80 a przed ciążą to i czasem 70 było, a miseczkę dużą aktualnie H a nawet u niektórych producentów H jest na styku. a położna na sr nam mówiła żeby kupić miseczkę większą bo jak nam mleko strzeli to i rozmiar sie zmieni. nie wiem ile w tej teorii prawdy.także radziłabym Ci na razie kupić coś tańszego i jak obadasz to zainwestowała w coś lepszego skoro nie jesteś pewna rozmiaru.zawsze w necie można też wymienić towar lub zwrócić bez uzasadnienia, w ciągu bodajże 10 dni.

Do góry