reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Dzień dobry!

Wszystkim zniecierpliwionym szybkich porodów życzę:tak: końcówka ciąży jest straszna, ale już niedługo kochane...zobaczycie jak szybko zapomnicie o tych wszystkich dolegliwościach;-)

domikcw, dreamuś ja mam rosołek, tyle że mrożony, właśnie wyciągnęłam z zamrażalnika - będzie baza na jarzynową, świeży serwuję w niedzielę, więc zapraszam:-)

Megi Pegi te Twoje naleśniki zainspirowały mnie na jutrzejszy obiad:tak: mniam:)

a co z martik? ktoś ma wieści od niej? ja jestem na etapie odejścia jej wód i dalej cisza, chyba że coś przeoczyłam to mnie uświadomcie proszę!

Poli u mnie mozolnie ale waga idzie w dół - wczoraj odnotowałam - 15 kg, do najniższej wagi w ciąży zostało 6,5 kg, do początkowej 4,5 kg ;-) U dziewczynek też na początku krew się pojawiała. widocznie u chłopców tez sie zdarza.

Dzisiaj wpadła na sekund pieć położna z wagą elektroniczną - 28 stycznia wychodziliśmy ze szpitala z wagą 4010g a dzisiaj ma 4810g. W niecałe 3 tygodnie Jasiek przybrał 800g:szok:

edit
annaroksana powodzenia:))))

Ostatnia edycja:
reklama
a kto został? tak z aktywnych mam to po kolei:

Annaroksana (do teraz - pewnie dzisiaj urodzi)
Żanetka_22
Kasiadz
Na_cik
Kaja.m
Gnidka
Kwasia
Paol1nka
Klowee
Smoniczka
Kingajanik
Sylwia_18
Ania1973G
Domikcw
Madziku

czyli na dziś 15 osób - jeśli kogoś nie wymieniłam to sorki ale brałam osoby z listy lutówek, które rozpoznaje po aktywności na forum.

w ogóle to was nie lubie... bo odkąd ponad połowa mamuś urodziła, tak tylko my niedobitki sie ostałyśmy... reszta nas definitywnie zaniedbuje :-D

a kto został? tak z aktywnych mam to po kolei:

Annaroksana (do teraz - pewnie dzisiaj urodzi)
Żanetka_22
Kasiadz
Na_cik
Kaja.m
Gnidka
Kwasia
Paol1nka
Klowee
Smoniczka
Kingajanik
Sylwia_18
Ania1973G
Domikcw
Madziku

czyli na dziś 15 osób - jeśli kogoś nie wymieniłam to sorki ale brałam osoby z listy lutówek, które rozpoznaje po aktywności na forum.

Jeszcze:
Dreamuś
MegiPegi

To więcej nas niż myślałam:tak:

ooo własnie, i tak cos mi sie wydawało, że ktoś jeszcze tu się przechadza na forum, ale nie jest na liście...

coś Żanetka cicho siedzi... przegląd auta robi czy co?

dopisek:

i jeszcze agisan_75 czyli 18 osób....

Ostatnia edycja:
Może Malwinka postanowiła wyjść (w końcu wczoraj jej termin był) i Żanetka okupuje porodówkę :confused::-)

Jak nie zgaga to mdłości :baffled::angry::wściekła/y: oszaleć można :growl:

Ostatnia edycja:
Cześć Wam, kurcze kiedy ja Was poczytam??? Nie mam czasu na nic:/ Liczę, że dziś Was nadrobię. U mnie pojawił się problem z opuchlizną krocza z 1 strony, tylko nie wiem czy to strona nacięta czy pęknięta..Mieliśmy też problemy z karmieniem synka, bo nie umiał łapać piersi i strasznie płakał. dokarmiałam go minimalnie sztucznym, ale nie chciał go- woli cyca. teraz jest już ok, tylko karmienie trwa minimum godzinę, z każdego cycka ciągnie po 3 razy hehe. W nocy Leoś budzi się co 3, 4 godziny..

A słuchajcie...Wasze dzidzie też mają krew w pieluszce????:confused::angry::baffled:Jestem przerażona..Oglądałam jajeczka i siusiaka, i nie ma żadnych ranek, obtarć, nicccc...Są idealne. Dzwoniłam do położnej, powiedziała, że to mogą być zmiany hormonalne. Że często u dziewczynek się pojawiają po porodzie....Eh

O 10 mamy położną, więc szybko sprzatam chatkę z grubsza. Pozdrawiam!!!!!

ps. Schudłam na starcie ponad 8 kg:) Więc do zrzucenia zostało 10:szok:

u dziewczynek kest krwawienie z pochwy po porodzie spowodowane hormonami matki, może u chłopców jest tak samo? jeśli chodzi o chłopców to nie wiem. Może też się pojawić opuchlizna piersi i pojawić wydzielina z nich to też są hormony.
Jeśli chodzi o teorie którą znam z sr i stosowałam przy córce to nie należy dziecka karmić trochę z jednej trochę z drugiej piersi, każde karmienie to jedna pierś przy kolejnym karmieniu druga pierś :)

o jaki mi się ładny opis na suwaczku pokazał:D
korci mnie wypicie dzisiaj resztki oleju rycynowego, bo mąż od poniedziałku ma urlop zaplanowany i bez sensu żeby w domu siedział a dziecko w brzuchu a do szpitala skierowanie mam dopiero na 25.02

Ostatnia edycja:
reklama
Gnidka jeszcze ja ja:sorry2: chociaż jak mnie nie uwzględniłaś to może jakiś znak:-D Dzisiaj wieczorem wizytuje ciekawe co mi gin powie:baffled: Dziewczyny na rosołek zapraszam na jutro bo dzisiaj sił brak w zamian poprosze o naleśniki z serem, któraś z Was narobiła mi ochoty:-)

Ostatnia edycja:
Do góry