reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

domikcw w razie czego w szpitalu mleko jest, a poza tym to męża możesz w każdej chwili wysłać ;-)teraz mleko można kupić wszędzie więc z tym nie ma problemu :)
poli to widzę, że też ostro ruszyłaś :) mnie to chodzenie po schodach wykończy hehe ale korzystam, że młody siedzi i się bawi i co chwilę po coś śmigam na górę.
no zupa się kończy gotować więc zabieram go na rower i by się do lidla przydało skoczyć. sok pomidorowy mi się kończy, a Mikołaj tylko to ostatnio chce pić hehe a ja tam się nawet cieszę bo wody nie chce w ogóle, a wolę mu dać ten pomidorowy niż słodkie owocowe
patik Mateusza już mamy w najbliższej rodzinie więc odpada :baffled: jeszcze tak Kacper trochę w tych naszych głowach siedzi - któraś mi to tu podsunęła :) zobaczymy. sąsiadka wróciła ze szpitala i nadal dziecko było bez imienia bo się nie mogli zdecydować hehehe ale ja mam nadzieję, że szybko coś wymyślimy bo w szpitalu jest biuro i mogę małego od razu zarejestrować, a bardzo mi zależy na czasie bo potrzebuje szybko kartę medyczną, żeby wyrobić europejską kartę ubezpieczenia i jak najszybciej paszport musimy wyrobić.

Ostatnia edycja:
reklama
...
dziewczyny, mnie tak naszło, czy czasem nie kupic jakiegoś mleka dla dzidziola w razie W??? no bo jakbym czasem nie miała pokarmu, albo nie umiała/mogła nakarmic to co ja wtedy dziecięciu dam?? co Wy o tym myślicie?? macie coś w zapasie??

ja mam właśnie taki plan, jeszcze nie kupiłam ale w tym tygodniu z pewnością to zrobię :-) w większości poradników itp. piszą, żeby takowe mieć i butelkę (przynajmniej jedną) ja butelkę już mam, bo to nigdy nie wiadomo co może być i kiedy nas to zastanie, np. w środku nocy, nikogo w domu nie ma, mąż w pracy i co wtedy zrobimy, czym dzidziola nakarmimy? Mleko majątku nie kosztuje, nawet jakby sie miałby zmarnować to zawsze jest ten komfort psychiczny, że w razie W mamy co dać dziecku do jedzenia :happy2: takie otoż moje zdanie :-)

dzięki:)
KWASIA no właśnie o to mi chodzi... mieszkam w takim miejscu, że nie ma sklepów otwartych całą dobę. boje się i chyba coś kupię. małe opakowanie. a na co Ty się decydujesz?? bo ja stanełam dzis przed regałem i zgłupialam...

domikcw a jakie są w ogóle opcje mleka teraz? bo nie jestem na bieżąco w Pl :baffled: jeżeli są małe to bym wzięła małe bo może się okazać, że nie będzie maluszkowi to mleko też pasowało. wiele osób sobie chwali nan, Mikołajowi nie służyło i pił Bebiko, a i tak wszelkie problemy z kupkami skończyły się dopiero jak przeszedł na krowie... za dużo też nie ma co eksperymentować...

dzięki:)
KWASIA no właśnie o to mi chodzi... mieszkam w takim miejscu, że nie ma sklepów otwartych całą dobę. boje się i chyba coś kupię. małe opakowanie. a na co Ty się decydujesz?? bo ja stanełam dzis przed regałem i zgłupialam...

ja tez nie bardzo mam blisko siebie sklepy całodobowe, w ogóle mało sklepów, najbliższy 3 km, jedynie co mam blisko (200 metrów) to stacja benzynowa ale tam to raczej mleka nie ma, więc jestem uziemiona jakby co pod względem zakupu mleka, dlatego wolę mięć pod ręką, chociażbym miała nie używać.
Co to rodzaju to myślałam, żeby kupić najzwyklejsze Bebiko1, nie wiem jak tam by zasmakowało Robertowi, ale siostra przetestowała kilka rodzajów mleka jak też miała kilka razy awaryjną sytuacje i stwierdziła, że tylko to jej dzieci chciały pic. Mnie się wydaje, że może dlatego, że ono ma całkiem inny smak niż te pozostałe mieszanki, Bebiko jest po prostu słodkie a inne takie nijakie...ja kupię Bebiko1, nie mam zamiaru używać ale w razie konieczności musi być w domu...

z resztą to mleko też poleca moja mama bo za naszych czasów już było na rynku więc uważam je za sprawdzoną i pewną markę więc na nie się skuszę :)

Ostatnia edycja:
GOSIA no jesli chodzi Ci o wielkośc opakowań to można kupic takie małe, co by nie wydawac kasy niepotrzebnie jak coś nie podpasuje. a co do firm to dla mnie kosmos... tyle tego!!! i hipoalergiczne itd. też słyszałam ze nan dobre, małe opakowanie dzis widziałam za cos ok 16 zł. wiec majatku nie ma.

Ja mleka narazie nie kupuje liczę że potrzebne nie będzie, poza tym męża będe mieć dwa tygodnie to zawsze może skoczyć ale mam inne pytania do Was - zapewne bardziej doświadczonych :)

Jakie kosmetyki na początek potrzebne są dla szkraba ?? Płyn do mycia, oliwka, maść na odparzenia coś jeszcze ?
Patik pisze o jakiś herbatkach dla swojego Jasia !! Jaka to herbatka ? bo chyba warto sie w nią zaopatrzyć!!
Macie jakąs apteczke dla swojego brzdąca ? co się w niej znajduje ?

Bożżżżeee jestem przerażona !!! zdaje się że jestem całkowicie nieprzygotowana !!!!

Dawidowi najlepiej zasmakowało Bebilon, więc i takie chyba zakupię teraz Damianowi. U nas w szpitalach takie podają dzieciakom, więc w razie czego nie byłoby zmiany mleka.

U mnie też zupka warzywna się gotuje, więc poczekam aż mąż wróci i wtedy pójdę na rundę po okolicy. Do Lidla też zajdę;)

A może znacie jakieś ćwiczenia wywołujące poród???

reklama
Hej dziewczyny
Niestety musze sie przyznac publicznie, tu na forum, ze ponioslam pierwsza kleske wychowawcza:( Moja kluska wcale sie mnie nie slucha, i nic nie daja moje prosby, grozby i proby przekupstwa... Nie ma zamiaru wychodzic:szok:
A taki mialam piekny plan w sobote i niestety nic z niego nie wyszlo;-)
Widzialam, ze pani prezes rozdawala w nocy co tam jej jeszcze wolnego w tym tygodniu zostalo, wiec ja bardzo chetnie na czwartek sie pisze:)))
Dziewczyny, mam tyle energii, ze mogla bym chyba z pol miasta oswietlic, nie wiem co sie dzieje? Przez ostatnie 3 dni, az mnie rozrywa jej nadmiar. I oprocz spuchnietych troche nog wczoraj wieczorem( ale to po 3godzinnej wycieczce na ktora wyciagnelam wczoraj mojego psa i chlopa) i troche czestszych wizyt w toalecie, nie dolega mi nic.. i nie wiem czy to dobrze czy zle:confused::confused::confused:
MamusiaM- jeszcze raz ogromne gratulacje.
Orchidea- trzymam kciuki, za szybki powrot do domku i lepsze samopoczucie. Ja bardzo chetnie pojade za Ciebie na ten egzamin, uwielbiam historie, kocham historie! podesli mi tylko te wielka ksiazke, dla odswiezenia wiadomosci, bo juz troche lat minelo od skonczenia studiow:)))
Gosiu- ciesze sie, ze poprawilam Ci troszke humor w sobote moim postem:) i dziekujemy za zaporoszenie w gory:) z pewnoscia skorzystamy. A co do imienia, to mi sie tez bardzo Igor podoba,
Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki albo prosze:))) po prostu wybierzcie jakis numer od 1 do 179 i juz:)))
martuszka5- Twoj Felus jest przeslodki!!!:-)
patik- powodzenia z Jasiem, z pewnoscia bedzie dobrze- przeciez masz dwie male, slodkie damy do pomocy:-)
paol1ka- moj Szymek wylazi lewym bokiem hehe, sie chlopaki zgraly:)))
agisan- to Twoj maz jeszcze zyje? Ja bym zamordowala za taka pobudke;-):tak::angry:
uciekam nadrabiac inne watki po weekendzie, milego dzionka:-)

Do góry