reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Heloł!

W końcu coś ruszyło w ten weekend! Tak jak pisałam na fb, mam nadzieję, że mamusiaM rozpoczęła dobrą passę!

Ja się średnio wyspałam, chociaż od 24-7 tylko 1 pobudka była.
Iga wczoraj rano szeptem mi powiedziała, że wczoraj urodzi się dzidziuś, ale jak widać nie jest czarownicą i nie przewidziała właściwie. Jak jej wieczorem powiedziałam, że nic z tego nie wyszło, to mi oznajmiła, że urodzę 05.02 :oo: nie wiem jak ona na to wpadła. A małż twierdzi, że w jego urodziny (09.02). A mnie drażni to czekanie, choć na olej się nie zdecyduję :p

patik- powodzenia z trójeczką, ale się będzie działo :tak:

cortina, agisan- mi Szymek wyłazi prawym bokiem, niezbyt to miłe. Od wczoraj jest jakby spokojniejszy, ale i tak boli...

Nie mam sił zwlec się z łóżka, ale jak zasnę, to później w nocy będzie jazda... ehhhhhhh...

reklama
Hej dziewczyny :)
To ja ciotka marnotrawna:)
Nie pisałam wieki, ale czytałam co dzień :D
Ogarneliśmy się z remontem, sprzątaniem i wiciem gniazdka a jutro ....
idę rodzić !! mam zaplanowaną cesarkę,godziny jeszcze nie znam będe wiedzieć wieczorem.
Fajnie ...
ale strasznie mi źle bo muszę córeczkę zostawić, multimamusie jak sobie z tym radzicie??

już dawno tu nie pisałam, ale coś weny nie miałam... trochę Was nadrobiłam, ale oczywiście nie uda mi się odnieść do każdej z Was... :zawstydzona/y:
Gosiu problem z imieniem widzę poważny, my też nie mogliśmy się dogadać, ale znaleźliśmy jedno imię które obojgu się podoba ;) a moje proopozycje :D : Igor, Bruno, Borys, Tymoteusz/Tymon, Remigiusz, Maksymilian, Leon ;) Szymon, Kacper, Dominik, no i nasz Miłosz :)
mamuśki powoli zaczęły się wypakowywać, ja też już chcę! zwłaszcza że dziś się wyjątkowo fatalnie czuje :( wczoraj wybił ten 'magiczny' 37tc więc zaczęliśmy od najprzyjemniejszego S :-D stymulacja sutków też była :-p ale jak widać nic nie pomogło :( picia oleju rycynowego nie ryzykuję, nie przekonują mnie takie specyfiki... o 10 mam spotkanie, później muszę skoczyć na uczelnię, wracam i 'biegam' po schodach... choć nie wiem czy dam radę bo jak pisałam fatalnie się czuję :/ już dawno tak nie było, nudzi mnie do tego czuję że mnie zaraz przeczyści :/
pisałyście o sączących się wodach, ja też mam wrażenie że mam ten 'problem', ale jak już przeczytałam że mają mieć kolor różowawy to już nie jestem pewna że to one :/ ale moczu raczej nie popuszczam...
i mnie też już denerwuje to dopytywanie się, jak się czujesz? kiedy rodzisz? no kurde czuję się jak słonica! mam dość a nie wiem kiedy to się skończy :no:
a do tego Synek ostatnio jest mega aktywny, jak kiedyś miał swoje 'fazy' tak teraz potrafi mnie torturować cały dzień! brzuch faluje, nogi pod żebra mi wpycha i mam wrażenie że wyjdzie lewym bokiem :baffled: i tak od rana do wieczora... wiem że niedługo mi tego będzie brakować, ale kurcze to co On mi ostatnio funduje po prostu sprawia mi ból :baffled:

dużo porodów dziś życzę! fajna data, moja dobra koleżanka ma dziś urodziny ;)

Ostatnia edycja:
poli może masz szyjkę lepszą i olejek ruszy cie mi w zeszłą niedziele nie zaszkodził przeczyściło i po 2 godzinach skurczy regularnych lekko bolesnych ale chyba trochę ruszyło moją twardą długą szyjkę bo mam częściej kłucia i czasami skurcze mocniejsze co 10 min
a z tym brzuchem to widać że się nie zawsze sprawdza mi się jakoś obniżył 33 lub 34 tydzień nie urodziłam dalej maly już wtedy wstawiał się w kanał rodnywięc bardziej chodzi o szyjkę

cześć mamuśkom;-)która ma dziś rodzić??? Kaja.m- zaczynamy 40 tydzień, szok:szok::tak:

edit: słuchajcie, jak brzuch się obniżył to obwód w pępku jest większy no nie?? Bo dziwnie dużo mi przybyło

Ostatnia edycja:
Hej lasencje :-)

Pierwszy raz poczułam co to znaczy nocne sikanie :angry: nie wiem ile razy wstawałam. Jakoś do tej pory udawało mi się przesypiać całą noc (jeśli spałam w nocy), ale może to objaw obniżającego się brzucha :confused:
Przez to nocne łażenie nie mogłam się z łóżka wygramolić a na 11 na SR muszę dotrzeć. Normalnie teraz siedzę i sobie myślę, że jak wrócę to pierwsze co zrobię to pójdę spać :-D

Aha mam pytanko, czy skurcze przepowiadające są obustronne? bo ja dzisiaj miałam skurcze ale czułam je tylko z prawej strony i zgłupiałam co to :confused:

Witajcie mamuśki :)

Patik nic się nie martw dasz sobie radę z trójeczką!

Już 3 razy w ciągu tygodnia śniło mi się że rodzę, 2 razy że mi wody odeszły. Może to jakieś sny prorocze? Od dzisiaj bezpiecznie mogę rodzić, może czas zacząć wdrażać zasadę 3xS
Z jednej strony chciałabym mieć już poród za sobą ale z drugiej strony się boję.

Dziś w nocy odkryłam co to zgaga :baffled:

Kasiadz, a ten olej można tydzień przed terminem pić????

można, jeśli organizm jest gotowy do porodu to skurcze jelit wywołają skurcze macicy:) Z tego co pamiętam to chyba w Austrii podaje się go w szpitalach na wywołanie ciąży. Najwyżej dostaniesz biegunkę i tyle, choć to chyba zależy ile wypijesz, ja robiłam miksturę z 2 łyżek i nawet mnie do kibelka nie pogoniło. Ja właśnie kupiłam dzisiaj i w planach miałam pić tak ok 17, bo mąż w pracy do 18.30, ale choroba mnie rozłożyła i nie wiem co teraz? zła jestem!!!!! nie wiem czy sobie odpuścić? całą noc gardło mnie bolało i spać nie mogłam, teraz trochę przeszło ale mam katar żółty, czuje jak mi wszystko w gardle zalega i głowa mi pęka.....

można, jeśli organizm jest gotowy do porodu to skurcze jelit wywołają skurcze macicy:) Z tego co pamiętam to chyba w Austrii podaje się go w szpitalach na wywołanie ciąży. Najwyżej dostaniesz biegunkę i tyle, choć to chyba zależy ile wypijesz, ja robiłam miksturę z 2 łyżek i nawet mnie do kibelka nie pogoniło. Ja właśnie kupiłam dzisiaj i w planach miałam pić tak ok 17, bo mąż w pracy do 18.30, ale choroba mnie rozłożyła i nie wiem co teraz? zła jestem!!!!! nie wiem czy sobie odpuścić? całą noc gardło mnie bolało i spać nie mogłam, teraz trochę przeszło ale mam katar żółty, czuje jak mi wszystko w gardle zalega i głowa mi pęka.....

oj to poczekaj lepiej dzień, dwa..Jak żółty katar to zatoki może? Podlecz się delikatnie

reklama
Do góry