reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

a dziewczyny jak wygląda sprawa tego podawania dochodu jak np. ja z moim mężem jesteśmy małżeństwem od 2012 roku więc jak mamy podawać niby dochody z 2011 roku jak myśmy się poznali dopiero w czerwcu 2011 a co dopiero mówić o wspólnych dochodach. Trochę to absurdalne jest jak dla mnie...

reklama
a dziewczyny jak wygląda sprawa tego podawania dochodu jak np. ja z moim mężem jesteśmy małżeństwem od 2012 roku więc jak mamy podawać niby dochody z 2011 roku jak myśmy się poznali dopiero w czerwcu 2011 a co dopiero mówić o wspólnych dochodach. Trochę to absurdalne jest jak dla mnie...
podajesz swoje dochody i jego osobno po prostu, tak jak pit- rozliczacie się osobno za rok niepełnego małżeństwa

marta w urzedzie gminy:))

Jak katarek u synka? Nadal jest? Bylas u pediatry z tym? Ja jednak sie zastanawiam czy nie isc bo mala ostatnio ciagle kicha:/

marta-I becikowe w MOPS-ie
- bynajmniej u mnie te sprawy załatwia sie w mopsie, widze że bella załatwia sprawy w urzędzie gminy

Jeśli chodzi o dochody to ustawa wyraźnie zaznacza że doliczamy nowego członka rodziny. Ponadto ja nie wiem jak u Was u mnie Pani w mopsie chce mieć pity moje i męża (bo tam dokładnie jest wszystko wyszczególnione) a nie zaświadczenie o dochodach ze skarbowego. Nie wiem jak oni to dokładnie liczą ale prawda jest taka że mają oni swój własny system - pewnie troszke odbiega od naszego.

Pamiętajcie że istnieje jeszcze coś takiego jak drugie becikowe ale to dla osób których dochód wynosi coś ok.550 na osobe netto, w tym wypadku też będą brane dochody za 2011r.

Ja od jakiś 3-4 dni czuje sie dziwnie, niby wszystko ok ale nogi puchną niesamowicie, kłucie non stop, bóle jak na miesiączke a przede wszystkim bieganie do kibelka na kilka posiedzeń dziennie ;/ i do tego wymioty. Maskara jakaś !!!! Musze sie jednak trzymać chociaż ten tydzień bo męża mam we francji
:-( i będzie dopiero w piątek....

w końcu znaleźliśmy samochód, a jak przyszło do podjęcia ostatecznej decyzji to sie zdecydować nie możemy
:-( i nie wiemy co robić, niby wszystko ok ale .... za duży wybór na rynku

Ostatnia edycja:
agoad pisałaś o akcie urodzenia. potrzebny jest przy rejestracji dziecka?

Agisan przepiękne imię wybraliście :-)

Grigri, Dreamuś łączę się z wami w bólach kaszlowo-chorobowych. przed wczoraj mnie taki kaszel złapał, że płuca prawie wyplułam, gardło mnie tak boli, że już nie wyrabiam. pojechałam dziś do lekarza, bo nie wiedziałam co mogę wziąć a ona mi dała lek wykrztuśny (flavamed), żebym się chyba udusiła :shocked2: stwierdziła, że nic innego mi nie może dać, żeby porodu nie wywołać :-(źle mi strasznie :-(

a.m.g a to drugie becikowe jak piszesz to też się dzieli na nowego członka rodziny? i dochody z 2011 r.? a nie jest tak, że np bierze się korektę dochodów jeżeli ktoś zmienił pracę lub np wrócił do pracy z wychowawczego? bo jak mi się Dawid urodził to brali dochód za rok, w którym mąż nie pracował, ale że pracował w momencie składania dokumentów to musieliśmy donieść jakieś tam zaświadczenia z zakładu pracy.... zgubiłam się już :shocked2:

marta w urzedzie gminy:))

Jak katarek u synka? Nadal jest? Bylas u pediatry z tym? Ja jednak sie zastanawiam czy nie isc bo mala ostatnio ciagle kicha:/

To ja jutro muszę się zagłębić w temat becikowego, normalnie aż mi się humor poprawił :-)

Jeśli chodzi o katar to u nas lepiej- mały kicha ale zauważyłam że najczęściej po jedzeniu więc może faktycznie coś mu tam zalega, tym bardziej że Wojtuś nadal trochę ulewa. Położna ma nas jeszcze odwiedzić i chyba rano zadzwonię żeby przyszła bo mam do niej kilka pytań więc zobaczymy co z tym katarkiem. Chcę też spróbować wody morskiej i leżenia na brzuszku.

Wreszcie mam czas dla siebie:-)Pora poleżeć i zjeść sałatkę owocową. Brzuch się stawia grr..
Mężuś magluje brata z matematyki. Nie chce się chwalić, ale jestem taka dumna, że mam takiego męża:-DBez problemu przez tydzień będzie uczyc tego matoła matmy i fizyki, mimo, że zmęczony przychodzi z pracy.. I bez zająknięcia się zgodził, że się dołożymy na korepetycje dla brata:-D

a.m.g.- ja też ostatnio co dzień chodzę do kibelka i dziwnie mi się jelita wywracają:confused::dry:Jak nigdy:baffled:
agisan- imię naprawdę piękne!!
Marta, Bella- nie macie z nami tematu bidoki hehe, ale już niedługo:tak:

Wybrałam sobie nowy telefon LG, całkowicie bezdotykowy..Mąż mnie namówił, nie wiem, czy to dobry pomysł:confused: Tableta mam i nie raz nie jest on na moje nerwy:zawstydzona/y:

ojej, o becikowym to ja zaczne myslec jak juz sie ogarniemy.
poli dokladnie, niebawem bella i marta beda mialy z nami tematy;)
madziku ta sluzba zdrowia to porażka.jak ja bylam w piatek u ogolnego zeby mnie chociaz osluchal, to jeszcze mial pretensje po co ja w ogole przyszlam.ze i tak mi nic nie przepisze bo nie moze. witki opadaja.ja juz jestem tak zmeczona ze ledwo zipie.wlaczam net zeby jakos nie myslec o tym;)takze wiem niestety co czujesz.

od kilku dni tez czuje takie jakby parcie na krocze i lekkie klocie czasem. mowicie ze to szyjka?hmmm...no to cos czuje ze bede parla miedzy kaszlnieciami;) albo wypchne bobasa na kichnieciu;)bo u mnie juz i tak tej szyjki to chyba prawie nie bylo. tylko tych skurczy brak:confused::baffled:

reklama
AGISAN piękne imię:) to już nie brzucholinka jest:)

oni z tym becikowym to tak poplątają, żeby człowiek mniej zrozumiał...a ja myślałam, że skoro teraz mamy 2013r. to będą brac dochody za 2012r. a Wy to o 2011r. mówicie... oooo dobrze wiedziec.

a EVE to co rodzi?? zamilkła nam coś. no chyba, że męża dalej meczy:-D

Do góry