reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

zdrówka dla Was i dzieciaczków!!!

mnie dzis tez jakoś dziwnie boli dołem brzuch, a zwłaszcza jak stoję to boli:( kłócia też mi się zdarzają, czyli to pewnie norma.
pada śnieg u mnie!!!! i tak brzydko i szaro się zrobiło:( gotuję obiadek...ale weny na jedzenie brak, choc głodna jestem już.

reklama
oj mamuśki, jaka ja padnięta:baffled:posziśmy z bratem do idla, gdzie myślałam, że rodzę.. Prawie 3 godz siedzieliśmy nad ang, potem smażyłam pulpety, a zaraz zbieram się do gina..padam z nóg:no: Zdrowiejta wszystkie i to już:tak:

Bella a to nie jest tak,że jak dokarmiasz małą to piersi nie produkują tyle ile Ona potrzebuje? Może powinnaś się z wybrać do poradni laktacyjnej albo zadzwonić bo zaraz się okaże,że w ogóle nie będziesz miała pokarmu? :confused: nie to,że jestem ekspertem ale moja siostra ciot. jak zaczęła dokarmiać to systematycznie przestawało jej wystarczać mleka z piersi a potem to dziecko już nawet nie chciało bo z butlą mniej roboty było.

na_cik niestety tak jest że jak się dzieciątko dokarmia to może być coraz mniej pokarmu. Ale co zrobić jak maluszek się nie najada? Ja nie mam serca przystawiać go do pustej piersi i słuchać jego płaczu. Wolę dać mm byle tylko się najadł. Jeżeli stracę w ten sposób pokarm to przejdę na butlę. Ale póki mogę to daję swoje.

Lucy baaardzo Ci dziekuje Kochana;******

Marta ja mala dokarmiam i czasem mi z tym zle, ale istotne jest aby mala soe najadla! Nawal mialam raptem 2 dni a potem d...a, pokarmu mam coraz mniej lub moze tyle samo ale Natka chce wiecej i wiecej!!

Agaod biurokracja mowisz ... My juz 3 raz jestesmy w urzedzie gminy po becikowe, bo co pani to inne dokumenty!!! Szok normalnie, dzis jak zadzwonilam do urzedu to pani sama nie wiedziala co mam wlasciwie przyniesc://

Bella rozumiem Cię doskonale z tym karmieniem. Jedziemy na tym samym wózku tylko mój dodatkowo podniósł strajk przeciwko piersi- walczymy ale przeważnie kończy się tym, że odciągam i podaję z butli. Bo jak mały mi się pół godziny wije przy cycu i nie łapie to mi serce pęka. Jestem tylko człowiekiem...

Mogłabyś mi napisać jak to jest z tym kryterium dochodowym odnośnie becikowego. Liczy się dochód z poprzedniego roku dzielony na dwie osoby (tzn w moim przypadku bo to nasze pierwsze dziecko)??

...Mogłabyś mi napisać jak to jest z tym kryterium dochodowym odnośnie becikowego. Liczy się dochód z poprzedniego roku dzielony na dwie osoby (tzn w moim przypadku bo to nasze pierwsze dziecko)??

podłączam się pod prośbę, też jestem ciekawa tego no i czy liczy się dochód brutto czy netto bo niby jest ta granica 1922 zł ale nie wiem czy z podatkiem czy bez :)

Na cik pewnie jest tak jak mowisz...tylko u nas jest tak, ze mala ladnie ssie z jednej i drugiej piersi i zasypia juz...a jak ja odstawiam to zaczyna sie jazda i wtedy ja dokarmiam, robie zgodnie z zasada jaka dostalam od poloznej w szpitalu i przy Izie tez czyli po 15 min z kazdej piersi a potem dokarmic. Dodam, ze ja lubie mala karmic piersia ale nie mam na to az takiego parcia, i w zasadzie opcja z dokarmianiem mi pasuje:))

Marta moja czasem tez tak sie wije i pluje cycem, tez wtedy odciagam, wole to niz stresy ze nie je, nie ssie i jej placz:(

Co do becikowego to u nas sa dochody jeszcze za 2011 bo nie ma terminu rozliczenia za 2012 ( mi to pasi bardziej bo ja bylam na wychowawczym:0))
Kwote dziela na 4 (3 w Twoim przypadku) ale przyznam ze czytalam, ze powinno sie liczyc tylu czlonkow rodziny ilu bylo w roku za ktory jest zaswiadczenie...u nas tak nie robia:/
Dochody chca osobno ( a my mamy lacznie wiec musimy isc po nowe zaswiadczenie) chca nawet akt urodzenia Izy!! Czy oby na 100% jest czlonkiem rodziny waaaaaa co za idiotyzm
Zaswiadczenie od ginekologa moze podpisac tez polozna srodowiskowa (u nas tak zrobila i pieczatke z przychodni przystawila, a chodzilam do innego gina:))
Mam nadzieje, ze jutro juz to zalatwimy!! A bo niby chca zaswiadczenie o dochodach i osobno o skladkach zdrowotnych, a jakby brali ksero z Pit-u to by wszystko mieli wymienione...szok razem dajemy ok 8 dokumentow roznych!!

Kwasia dokladnie nie wiem jak te dochody licza ale raczej przychod minus podatek, skladki itp. Bo chca aby to wszystko bylo wyszczegolnione dokladnie, wiec pewnie musza to odejmowac...jutro maz bedzie tam kolejny raz to poprosze aby dokladnie mu pani powiedziala co i jak, bo jak dzis zadzwonilam to myslalam, ze je rozniose tam:(( powstrzymalam sie bo sama wiem jak to jest ale juz mnie nosilo:( mowie pani ze maz byl dzis a ona pyta o ktorej, wiec mowie nie wiem ok 12 a ona: ooo to u kolezanki nie u mnie...qrwaaaaa wiec pytam czy odpowie na moje pytanie czy kazda z nich potrzebuje innych dokumentow!!! Pani jeszcze kilka podobnych tekstow strzelila ale oddam jej sprawiedliwosc...wytlumaczyla mi co i jak:)) mam nadzieje, ze ta co bedzie jutro nie zmieni zdania haha

MegiPegi Martik ja też mam takie kłucia- gin powiedział, że to objaw skracającej szyjki ale uczucie okropne:baffled:
Życzenia zdrówka dla tych, które chorują i mają Dzieciaczki chore i kciuki zaciśnięte za jutrzejsze egzaminy studentek:happy2:
Poli &&&&&&&&&&&&& za Twoją wizyte.
Martuszka jak tam w Twoim spa?
Ogólnie chyba jakiś gorszy dzień bo i mnie podbrzusze boli i jakieś skurcze dziwne i twardnienia brzucha:-(
i nudno troche:-D która kolejna do rozpakowania:-D

Córcia była w szkole i nawet nie było tak źle ale katar się nasilił.
Widzę, że choróbska znowu atakują:no: wszystkim dużo zdrówka:tak:
Zaraz do szkoły trzeba iść ale tak strasznie wieje brrrry

reklama
dziewczynki, Wam dopiero się zaczynają te kłucia i bóle miesiaczkowe, a ja mam je już dawno:confused:

pisałam kiedyś o becikowym- my podajemy dochód na czysto za 2011 r i dzielimy też przez nowego członka rodziny

Do góry