reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
Hej mamuńki :happy2:
Ja zdecydowanie wolę opcję skowronka :tak: nie chcę zapeszać, ale już kolejną noc z rzędu przesypiam bez problemu.
A jak tam nocne sówki, Poli, Dreamuś sen w końcu nadszedł?

Tak piszecie o tym becikowym i zaczyna mnie przerażać ta papierologia:angry: tymbardzej, że odnoszę wrażenie, że każdy urzędnik inaczej interpretuje przepisy :baffled:

Chorowitki, jak tam lepiej z wami?

Kaja.m ruszyło coś dalej?

Eve a ty czasem bez wiedzy ciotek lutówek nie zaszyłaś się gdzieś na porodówce? :cool2:

poli jak już wysłałam posta to się zorientowałam, ze Cię przecież widziałam na fb ;) fryzurkę masz mega :)

a.m.g. ja Cię linczowac nie będę, bo jak Ciebie ciągnie do palenia, tak mnie ciągnie do %... :zawstydzona/y: ogólnie nigdy dużo nie piłam, ale lubiłam z mężem wieczorem siąść przy lampce wina, czy wypić grzańca lub jakiegoś dobrego drinka... i za każdym razem jak gdzieś jesteśmy, towarzystwo coś popija, to mnie też ciągnie... :zawstydzona/y:
ale karmić zamierzam, ale tak z pół roku max, jeszcze się okaże czy w ogóle będę karmić, bo wiadomo że różnie z tym bywa, ale ze mnie też czasem egoistka i jak piszecie, ze dzieci potrafią wisieć na cycu po 45min to mnie to przeraża :baffled: nie da rady tak 10 min i po sprawie? :confused:

ja dziś wyjątkowo wcześnie wstałam, bo o 8.20 :-p zbieram się na swoje pierwsze ktg :) a wczoraj mieliśmy sesję zdjęciową :-) ale się cieszę, że się w końcu udało! w tym tygodniu mamy jeszcze 'powtórzyć' u nas w domku :-) jak będzie czym to się pochwalę :-p

miłego dnia lutówki! :)

smonniczka skurcze nie regularne i nie bolesne czasami tylko kluje na dole i idzie bol z krzyza do prawego posladka sama nie sprawdze czy szyjka ruszyla a moja lekarka w piatek stwierdzila ze wizyty nie potrzebne juz
ale przed godzina mnie przczyscilo bez olejku a ja raczej czesto mam zaparcia

Witam się i ja!

Gorączki i nocnych koszmarów dzień siódmy. Dzisiaj wysłałam męża do lekarza, bo kaszle tak, że włos się na głowie jeży.

A tu sporo milczących nam przybyło.

Pani Prezes, a co z panią?

Martuszka. Jakie rokowania?

Kaja. no top może powolutku akcja się w końcu rozkręci. To czekanie na godzinę W i wsłuchiwanie się w siebie jest deprymujące.

Co do karmienia piersią to już pisałam, że jestem fanką, chociaż bywa trudno. Tośkę karmiłam rok, z czego 3 m-ce będąc już w ciąży z Miśką. Potem Miśkę przez rok i dwa miesiące (mimo diety bezmlecznej, co było cholernie trudne). Dziewczyny co komu pasuje. Nie sądzę, żeby dzieciom krzywda się działa na butli. Mi podobała się ta więź z dzieciaczkiem i to, że pierś jest zawsze pod ręką ;) Ważne, żeby mama nie uważała tego za wielkie poświęcenie, czy obciążenie, bo po co komu takie negatywne emocje.

Witanko:-D
U mnie objawów porodowych brak. Ja wstaje co godzinka na siusiu w nocy ale usypiam w trzy sekundy:-)
Do irlandzkich dziewczynek idziecie po maternity grant, bo ja się dziś wybieram może na laktator dadzą:zawstydzona/y:?!
buźka

Kochane mamuski,
kocham być mamą:-) moja królewna w nocy budzi się tylko 2 razy, dziś zmierzyłam czas i na zmianę pieluszki i nakarmienie małej wystarcza mi 20 min, więc wstaję do niej i po 20 min jestem już w łóżku i o dziwo nie mam problemów ze snem, rano wstaję wyspana, to chyba jakaś magia:-D

co do becikowego to mam do Was pytanie, dlaczego bierze się pod uwagę dochody za 2011 a nie 2012?
któraś pytała dlaczego chcą ode mnie akt urodzenia w usc, dlatego, że urodziłam się na terenie innej gminy i nie mamy z emkiem ślubu (jeszcze):-) z tych powodów w tutejszym usc nie mają mojego aktu urodzenia.

reklama
Coś ostatnio dużo nieaktywnych:) Albo każda podczytuje i nie ma chęci napisać:shocked2:
Ja dziś wstałam standardowo o 10, ale jutro już nie będzie mi tak dobrze, bo o tej godzinie będę musiała być na SR.
Na obiad ruskie pierogi, a dla siebie będę robić extra z jagodami:-p

Madziku ja niestety aż tak się nie wgłębiałam w przepisy więc nie wiem czy za pół roku dostałabyś tego dodatkowego tysiaka:-(

Pewnie nasze nieobecne teraz po cichaczu rodzą:-D Cortina toć Ty miałaś na 8 lutego dopiero, gdzieś się podziała?

Edit:
agaod czyli jeśli ja nie mam ślubu z moim Marcinem, a on urodził się w innej gminie, to też będę potrzebować jego akt urodzenia?

Do góry