reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

pluszacze to Kochana jesteśmy na tym samym etapie :p ja też mam teraz równo 85 :) trzymam mocno kciuki :)))
chouette82 teraz już wiem czemu już od jakiegoś czasu po zdjęciu miałam wrażenie że gdzieś Cię widziałam, my też na tarchominie mieszkamy :))) to może gdzieś się na spacerze spotkamy :p

reklama
witajcie:)
czy orientuje się któraś co szybciej działa, paracetamol w czopku czy w syropie?

Adaś tej nocy zaszalał... poszedł spać po 20 a wstał po 6 :O szaleństwo ;p
jak jest strasznie głodny to tak się śmisznie patrzy na moją pierś jak siedzę blisko niego ;p słodziak mały:)

o 9 szczepienie..;)

SUZI w czopku zadziała szybciej i lepiej dac czopek bo syropek dziecko może zwymiotować.
My też dzisiaj mamy szczepienie ale o 13 juz mam stresa od rana bo ostatnie szczepienie Bartuś ciężko zniósł na nóżce zrobił mu sie rumień i obrzęk potem mi strasznie płakał.

Geniusia w moim przypadku to najlepsza byłaby wpadka tak za kilka miesięcy najlepiej jesienią -bo ja już dojde do siebie (tez jestem po cc) mała bedzie już troszkę większa, ale swiadomie mysle ze sie nie zdecydujemy, głownie chodzi o prace moi szefowie by się chyba przekręcili gdybym po paru miesiącach w pracy znów im oznajmiala ze w ciąży jestem:-) więc jeżeli wpadka się nie zdarzy to drugą ciąże planujemy zaraz po mojej 30 czyli za dwa lata - a jak bedzie faktycznie to się okarze:)

Dziewczyny z dużym biustem - ja to nie mam pojęcie jak to jest:) w ciąży i przez pierwszy miesiąc gdzie karmilam piersią miałam takie dość spore 70C i całkiem dobrze mi z tym było:) a teraz no niestety wszystko wróciło do normy i mam małe 70B więc jak za duze zle jak za małe też nienajlepiej:/

Za wszystkie mamusie wracające do formy trzymam kciuki!

A dziś jade z małą do fryzjera...upał straszny mam nadzieję ze jakoś damy rade:) po 18 mamy pierwszą rodzinna sesję:)

Anek aż się boję ;p muszę się przygotować właśnie, a już może mały dostawać paracetamol w syropie na wypadek dużej gorączki, więc pytałam, bo nie wiem co szybciej zadziała, ale czopek mam ten dla najmłodszych gdzie jeden cały na dzidzię 5kg, a Adaś waży już 6kg, dokładniej będę wiedziała po wizycie, to nie wiem czy 1 czopek mu pomoże w razie czego ;p

u nas teraz można by napisać, że była wpadka, z Adasiem, bo planowaliśmy się starać koło września 2011, bo chciałam w lato rodzić, a w lipcu miałam robić wszystkie badania i kwas foliowy brać.. ale Adanio zakiełkował już w czerwcu ;p ale to nic, i tak jestem najszczęśliwsza:)

Ostatnia edycja:
Suzi w lato rodzic!!! masakra w ciazy chodzic latem,przynajmniej mi sie tak wydaje.Moja siostra i kolezanka tak chodzily,a raczej toczyly sie, opuchniete cale, zmeczone itp.
Jeszcze trafily na okres gdzie maj i czerwiec byly juz upalnymi miesiacami,a rodzily w sierpniu.
Ja sie ciesze ze po dwoch latach powiedzmy staran, udalo sie zajsc tak ze lato bez brzuszka bylo, a na nastepne dziecko juz jest fajne :tak:
Co do szczepien ,moja wlasnie po ostatnim miala napuchnieta i zaczerwieniona nozke,wiec byl oklad i czopek,ale nie caly czesc odcielam mimo ze mala wazyla wtedy 6200.
Heh wasze 85 to pikus, ja mam 92:no::wściekła/y::angry: ale damy rade, jestem pozytywnie nastawiona.Po ostatnim przytulaniu z m wiem ze jemu to nie przeszkadza;-)Choc on z tych szczuplych jest.
Niunka dwie pobudki nocne nam robi ostatnio, okolo 23-24 i 3-4, pozniej budzi sie o 5 i gada,pozniej marudzi marudzi, wiec laduje u nas w lozeczku,ale nie zasypia tylko sie rozglada(a jeszcze wczoraj zmienilam posciel wiec miala nowosci).O 7:30 papu no i teraz zasnela, a mamusia ma parking oplacony do 9:20(uroki mieszkania w centrum i brak czasu zeby podjechac do urzedu po abonament).Jest juz ubrana wiec na psiocha najwyzej ja zapakuje do fotelika i na ogrodek znow na caly dzien.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)

U nas pobudka standardowo i jedzenie 1,33, 4,00, 6,10 i teraz 8,04. Synuś spał do jakiejś 5 i ja już się nauczyłam poddawać, bo najczęściej on już jest o tej porze wyspany i bardzo aktywny, to go przewinęłam i pogadaliśmy, pogadaliśmy :) nowych dźwięków się nauczył, więc je ostro ćwiczył i zaczął piszczeć, więc też coś nowego.

Do rehabilitantki dziś wyjątkowo na 11,10 mamy :) Może podejdziemy potem do Arkadii, ale to jak nam się będzie chciało.

chouette82 teraz już wiem czemu już od jakiegoś czasu po zdjęciu miałam wrażenie że gdzieś Cię widziałam, my też na tarchominie mieszkamy :))) to może gdzieś się na spacerze spotkamy :p

O jak miło, a już myślałam, że nikogo nie ma z Tarchomina... mieszkamy tu od września 2011 i nikogo tu nie znam. Tylko, że ja Cie nie kojarzę, chyba za mało się rozglądam na spacerach. Kolejnym razem proszę mnie koniecznie zaczepić ;-)

Cześć mamunie.

Kurcze dziewczyny mam problem odnośnie spacerów.Mój mały po raz kolejny na spacerze w parku tak mi się darł że znów leciałam cała spocona i zdenerwowana biegiem do domu:-:)-:)-( oczywiście na rączkach nie płacze,ale dla mnie noszenie go na rączkach i jednoczesne pchanie wózka graniczy z cudem.Wychodzi na to że tylko na ogródek możemy wyjść.Co robić???

A jutro kolejne szczepienia...i już mam stresa.Ostatnie Gabryś ciężko zniósł.Tak mi potem w domu płakał że aż się zanosił.Dobrze że odciągnięty pokarm miałam bo nawet na ręce do karmienia nie dał mi się wziąć.

reklama
Cześć mamunie.

Kurcze dziewczyny mam problem odnośnie spacerów.Mój mały po raz kolejny na spacerze w parku tak mi się darł że znów leciałam cała spocona i zdenerwowana biegiem do domu:-:)-:)-( oczywiście na rączkach nie płacze,ale dla mnie noszenie go na rączkach i jednoczesne pchanie wózka graniczy z cudem.Wychodzi na to że tylko na ogródek możemy wyjść.Co robić???
.
chusta ;)

albo balonik z helem w lape :) czy cokolwiek co bedzie go bawić - nudzi sie chłopina..

Ostatnia edycja:
Do góry