reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

ja na tragiczne noce znalazłam sposób, obstawiam się poduszkami ze wszystkich stron :)

muszę się Wam pochwalić, że wybrałam już położną środowiskową i dzisiaj miałam wstępną wizytę, jestem na razie optymistycznie nastawiona, bo babeczka wiele mi wytłumaczyła i jest chętna do pomocy, nawet kąpać chce nas nauczyć, bo jej mówiłam,że przez to zagrożenie przedwczesnym porodem byłam tylko na dwóch spotkaniach w szkole rodzenia... och od razu kamień mi spadł z serca.

reklama
Witam serdecznie!

Od paru dni Was podczytuję, nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz;)
Też mam termin na luty więc postanowiłam na finisz do Was dołączyć;).

Mam córkę Nadię - 3 lata i 3 miesiące i spodziewamy się drugiej córki - Leny:).

Generalnie jestem na zwolnieniu od listopada, mam skróconą lekko szyjkę więc na wszelki wypadek mam zwolnione tempo.
Z Nadią w 7 miesiącu trafiłam do szpitala z rozwarciem 1 cm na zastopowanie więc tym razem uważam bardziej.

Ze spaniem nawet nie jest źle, jakoś sobie radzę, rano wyprawiam tylko starszaka z tatą do przedszkola i wracam na spanko do 10.30:).
Pomału pakuje torbę, wszystkie rzeczy właściwie mam z Nadii, to co dokupiłam to już doszło, został rożek i ręcznik w drodze.

pozdrawiam serdecznie;)

Postanowiłam wziąć sprawę w swoje ręce - zrobiłam wątek rozpakowanych mam.
Łatwiej będzie Nam znaleźć która, kiedy i w ogóle :-) jeśli się nie podoba prosze o usunięcie :-)

uciekam chwilowo :-)

Hej :)

Dzis to moja corka ma zly dzien, od samego rana placz stekanie krzyki i sceny :( ja juz chce wieczor i moc isc spac :((((

A co do nocki to ja znow dzis jak zasnelam to nie wiem nawet czy sie budzilam, chyba ze na przewrot Ale bardzo mila noc Az sie z lozka wstawac nie chcialo

Galwaygirl ja od zawsze mialam irl gp, pierwszy byl do niczego wiec zmienilam na innego, Od poczatku ciazy bardzo o mnie dbal Ogolnie wizyty mialam bardzo czesto O samego poczatku chcial mnie wyslac na l4 bo pracuje w nursing homie, ze zarazki ciezka praca fiz i psychiczna ale ja niechcialam siedziec w domu, Ale jak juz dyski mi padly i palpitacji serca dostalam to zrezygnowalam od razu, Ogolnie musze odbierac papierek od niego Ale co tydzien mnie bada tzn te podst badania I przychodzi pielegniarka ktora rowniez bada Duzo rozmawiamy, wiele pytan zadaje, ona/on jak i ja, Do domu na wizyte tez zawsze przyjedzie z tym nie ma problemu, naprawde Na tego gp nie narzekam
A w szpitalu to zalezy od tego czy z ciaza jest wszysto ok, z Nadia od 32-33 nie pamietam dokladnie Mialam wizyty co tydzien bo brzuch mi wisial Dziecko niby gotowe do wyjscia w kazdy dzien, w sumie jak pojechalam na porodowke to juz 6cm rozwarcia mialam :) ale ogolnie rodzilam dzien po wyznaczonym terminie porodu, A teraz jak na razie wszystkok wporzasiu wiec wizyty w szpitalu mam co kilka tyg, Ogolnie to jak sie o cos martwie czy obawiam to tez zawsze moge pojechac i zrobia badania etc Ale to chyba jak wszedzie :)

Witam goraco nowa mame :)))

Ostatnia edycja:
Podoba mi się wątek o rozpakowanych mamach:-D jednak u mamy jest Kacperek a nie Filipek?
Jak myślicie może dopisać jeszcze w którym tygodniu maleństwa przyszły na swiat? czy nie potrzeba?

Ja miałam w tabelce Kacperka, ale moge się mylić :-)
Mam zamiar dodać tydzień, SN czy CC i wagę + cm, jednak nie teraz, bo nie mam na to czasu - do pracy idę.

reklama
w liście mama wpisała również Kacpra :-) więc może na nią poczekamy i się upewnimy.
Co do informacji to jeśli któraś będzie chciała i poda to wpiszę, jeśli nie, to zostanie tak jak jest :-)

Do góry