reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

galwaygirl nie, to moj projekt. Tak na szybkiego robilam ale widzialam gdzies ladniejsze ptaszki tylko, ze wczoraj sprawdzalam milion stron i juz nie pamietam na ktorej one byly.
Co do ciuszkow to moge w ciagu 90 dni oddac, po 90 przyjma ale nie oddzadza mi kasy tylko sklepowy kredyt. Mi wsio ryba bo Gymboree ma najpiekniejsze ciuszki i to jest jedyny sklep, ktory ma ladne ciuszki dla chlopcow. Zazwyczaj takie byle co w sklepach a dla dziewczynek to pierwszy lepszy sklep i takie pieknosci ma.
A co do meza to tez mu sie czesto nie zdarza, tymbardziej, ze zaraz Walentynki i 10 rocznica poznania. Dlatego zaskoczona bylam jak nie wiem.
dagrab ja urodzilam sie w Szczecinie i u nas raczej starzy obchodza imieniny a my zwlaszcza teraz tylko urodziny.
magdabb mi nie puchna dlonie ale chyba jak spie to musze je zaciskac bo mnie rano bardzo te kosci posrodku bola. No i dzisiaj zauwazylam, ze sie ledwo juz mieszcze w moje t-shirty. Dobrze, ze to juz koncowka bo bym nie miala w czym chodzic. Udalo mi sie cala ciaze przechodzic kupujac tylko 2 pary spodni ciazowych i jedna bluzke ale to akurat fanaberia byla.

reklama
Witam rano :)
Jade zaraz do gin po to zwolnienie, ale jakoś nie bardzo mi się chce wychodzić z domu. Dobrze, że autobusem jechac nie musze bo nie wiem czy bym doszla na przystanek.

Pluszacze dobrze, że bolę ustąpiły :)

Hej hej!
O widze ,ze o inhalatorach mowicie. Ja mam taki wlasnie i jestem zadowolona. Bardzo dobry jest tez jakikolwiek z firmy medela.
Matko chyba final na prawde sie zbliza, coraz wiecej z nas miewa jakies falszywe alarmy. Niebawem beda juz nie tylko falszywki;-) Ja wczoraj sobie wyobrazilam jakos sytuacje kiedy nagle wody mi odejda a ja akurat bede musiala np. chlopcow odebrac z przedszkola czy cos takiego:eek: Mam nadzieje ,ze porod jednak zacznie sie jakos wieczorem:sorry:

A mi dokucza brak apetytu zwłaszcza od rana. Wczoraj zgaga, dziś biegam od rana do wc. Ogólnie czuję się dziś do niczego, ns myśl, że muszę wyjść z domu płakać mi się chce. Do tego nocka niespokojna, za dużo problemów na głowie by spokojnie spać. Ech, ten rok najlepiej się nie zaczyna.

Mój Synek wczoraj w dzień się wyskakał i w nocy nawet szybko zasnęłam :-) ale już oczywiście nie śpi. No i w nocy chyba tylko raz wstawałam, co jest niesamowitym sukcesem.
Aneczka
co to Twej obawy, że nie będziesz mogła odebrać chłopców, inne mamy też pewnie tak mają. Pogadajcie z bliskimi znajomymi, czy w razie W będą w stanie Wam pomóc, zróbcie najlepiej listę kilku osób. Moja koleżanka miała 5letnią córkę jak była w ciąży z drugim i zrobiła listę kilku osób, nas też spytała. Okazało się, że jak na złość kolejne osoby z listy się wykruszyły, a to ktoś zapił noc wcześniej, a inny nie odebrał telefonu, ktoś tam nie mógł i w końcu na nas padło, więc jak poparzeni jechaliśmy by ją podmienić przy córce i zawieźć do szpitala. Co do przedszkola to oni na pewno nie raz mieli taką sytuację więc zostaw dane osób, które potencjalnie mogą odebrać córkę, umów się, że wcześniej do nich zadzwonisz i powiesz że to "już dziś"
Blair powodzenia u lekarza, poproś go w razie czego o tę pisemną odmowę wydania zwolnienia. 200zł to dużo by płacić za zwolnienie.
Isia znalazłam już dwa fajne obrazki ptaszków, chyba jednak spróbuję sama zaprojektować :-D Do rocznicy poznania ponad miesiąc mam więc może się uda wyrobić na czas.
Dziewczyny smarujecie już brodawki by je zahartować? Ja je zaczęłam do ucisku przyzwyczajać, kilka razy dziennie trochę je ściskam, delikatne są strasznie i wrażliwe na ból :baffled: No i z tym masażem krocza zacznę od następnego tygodnia, bo na filmie mówią że dopiero od 34tc można zacząć.

Hej dziewczyny :)

Ja to z lozka pisze :))pozna jesienia i zima Nadia wstaje 9-10 a gdy szybko robii sie jasno to zazwyczaj 6-7 czasem po 7, wiec teraz mam czas aby pospac :))

Ja brodawki smaruje siarka, masuje piers, naciskam i smaruje, a na ten masaz moze tez sie skusze :)

A ja kiedyś pytałam położną co z tym masażem krocza i ona mi go odradziła. Powiedziała, że nikomu go nie poleca, bo zawsze można sobie jakieś bakterie "wepchnąć" do środka, co może prowadzić do infekcji a nawet do wcześniejszego porodu. Nasze paluszki nie są bowiem środowiskiem sterylnym i wyjałowionym a do tego jeszcze te oliwki.... :-( no cóż, mi to wystarczyło i z niego zrezygnowałam.

reklama
Witam, co do porodu, to pewnie bedziemy wiedzie ze to juz to, ja mam taka nadzieje.Moj m sie smieje ze jak sie zacznie to pewnie bedzie w pracy i musi mi numery na taksi wkoncu spisac, jakby co.Zawsz zostaje mi sasiad taksówkarz, no ale to roznie z nim bywa.Kurczaczek mi sie na obiad juz marynuje, do tego pieczone ziemniaczki(spagetti nie ma bo m byl sam na zakupach a na liscie nie bylo makaronu i sosu;-))
echh musze sie zabrac za sprzatanie:-( koleda dzisiaj... jak mi sie nie chce!!!

Ostatnia edycja:
Do góry