reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Olcialolcia trzymam kciuki byś jeszcze posiedziała w dwupaku bo przecież jeszcze wózeczek musisz kupić no i miało być do 36tc a Ty tu szalejesz przy 33:angry:. No ale w szpitalu przypilnują Cię byś grzecznie leżała i miejmy nadzieję, że 3 tygodnie jeszcze dasz radę. Tylko szkoda że sylwek w szpitalu.

reklama
ja czuję się też jak słoń i z pamięcią mam tak samo...uciskają ciążowe komórki. Czułam się dotychczas świetnie...a teraz jak dzwoni domofon i mam wstać z kanapy to wrrrr zła jestem bo zanim się zwlokę...a jeszcze tydzień czy dwa temu rowerem jeżdziłam...a teraz nieteges....brzuch twardy

Galwaygirl fajowy twoj dzidziuss moj nielubi paparazzi i jak tytlko biore aparat zeby go nagrac to sie uciszaaa:-D:-D:-D
Sencylia no ja sobie darowalam woskowanie gdyz niestety juz mi niewygodnie a sama sie woskowalam a na nogach nie chce sie teraz woskowac bo skorwa rozciagnieta wszedzie i niechce zeby mi naczynka popekaly no i jakie inne licho sie zrobiloo ale powpieram woskowanie rewelacjaaaaa
Gieniusia zycze Ci duzo zdrowkaaa no i duzo cierpliwosci dla mezaaa buziakiiiii
Mitra a to dobre "ciazowe obkurczenie komorek mozgowych" hahahahahah:-D:-D:-D
Cyska u nas w angli nie robia lewatywy niestety:wściekła/y::wściekła/y: wiec bede musiala sama zrobic jak zdazeee
Munie dobrze masz z mezusiem moj jedynie mi obetnie pazurkiii no i juz niedlugo bedzie musial pomoc w goleniuuuu:tak::tak:narazie sie tym nieprzejmuje bo u mnie tak jak i u Dagrab tez posuchaaa hahaha
Mama2006 kochana no bedzie nam smutno b4ez Ciebie wiec szybko cos kombinuj abys do nas pisala no i oczywiscie chce Ci zlozyc najszczersze zyczenia z okazji imieninek baw sie dobrzeeee
Renatka.Wawa. kochana zdroeczka kuruj sie tam
MamaNiki fajiowo ze wkoncu masz zamontowany ten porzewijak ja dopiero zaczynam za tydzien jakis pokoik dla malegoooo juz sie tak doczekac nie mogeee a w czasie sylewestra lacze sie z wami tez bede w domciuuuuu buziolki dla Ciebie i Nikolkiii
Hooba maszracje OBY DO LUTEGOOO i bedzie lzej
Kitek81 super ze sie odezwalas juz sie martwilysmy
Ale mnie maly kopie po zebrach przeciez zaraz umre z boluuuuuuuuuuuuuu aucccccccc ojjjjj ja juz chce koniec choc pewnie bedzie mi brakowac brzusiaaa jak juz bedzie po,jutro dzien luzu bo maz pracuje a ja sama nie bede przewozic rzeczy dopiero w sobote juz wszystko zwieziemy bo wana maz pozycza i na jeden raz przewieziemy wszystko a pozniej juz tylko rozpakowywanie i sprzatanko powoli co by porodu nieprzyspieszyc ,zmykam laleczki buziaki i milej i wyspanej nocki muaaaaa

Olcia - trzymaj się kochana i oby to jeszcze nie było to:no:

No to nieźle.To się tak teraz zastanawiam ile Olcia miała tej szyjki skoro do szpitala już ją wysłali.Bo moja też krótka 1,5cm.:szok:

Cyska Ty sie przestan zastanawiac tylko idz w koncu do tego lekarza!!!!! co za babsko uparte:no:;-)

ja rowniez trzymam za Olcie kciuki oby jak najdluzej w dwupaku

Ostatnia edycja:
gaywaygirl ale twoj synus aktywny.fajny filmik.az w szoku jestem bo moj jest tak spokojny i delikatny cala ciaze ze az sie nadziwic nie moge.cala noc siedzi cicho, co godzine wstaje na siusiu i zero ruchu, czasem gwaltownie wstaje z lozka jak mnie skurcz lydki chwyci i tez cisza.niewiem czy spi czy tak cichutko siedzi.wlacza sie dopiero po g.5 lub po 6.a jak zacznie kopac to tez chwila i przestaje.

Kitek - super, że jesteś ;) co do szwów i krążków na macicy - w tym okresie ciąży już nie zakładają...

Olcia
- trzymam mocno kciuki za Was. Jeszcze troszkę musisz po być 2w1. Szkoda, że nie mam namiarów do Ciebie. Jak będziesz mogła daj znać i podaj swój nr. na priv.

pluszcze
- a Ty się nie przemęczaj, poczekaj z tym przewożeniem na męża. No i dziękuję za życzonka (imieninki mam 4 stycznia).

Czy Wam też tak te tygodnie się ciągną, już bym chciała mieć maluszka przy sobie - ale niech lepiej jeszcze posiedzi z 3 tyg. Bo potem będę żałowała, że brzuszka już nie mam... ale tak jest zawsze ;)

Co do ruchów, mój w święta mało się ruszał. A teraz od 2 dni nadrabia ile wlezie... czasem aż boli - szkoda tylko, że jak chce go nakręcić to przestaje - wstydniś mój ;)
Zmykam spać, spokojnej nocki

Mama2006 ojj tak strasznie nam sie ciagnie szczegolnie teraz jak juz niepracujeeee a jeszcze przedemna jakies 6 tygodni ale co tam niech sobie Leonek siedzi u mamusi w brzusiuuuu jak mu wygodnie ja to przezyje :-):-):-):-)

Witam z rana... mąż mnie obudził i pojechał do UP się zarejestrować - trzymam kciuki aby się udało. U mnie nocka w miarę spokojna. Fajne sny miałam hehe, no ale też zostałam porządnie skopana przez Filipa. Nie mogę się dotknąć do lewego boku... tak mnie boli. Aha ta mała kręciołka - teraz jeszcze smacznie śpi, ale jak się obudzi pewnie będzie powtórka z rozrywki ;)

Mitra - wiem, że to jest w opisie - ale śmiesznie brzmi ;)

Pluszcze
- oby dzieciaczki siedziały ile trzeba. Mój też jeszcze tylko tak 3 tygodnie i może wychodzić :p

Zmykam zjeść coś na śniadanko

reklama
mama :-) a mi się w nocy śniło, że Twoja mama do mnie do domu przyszła. Znaczy nie wiem jak wygląda :p ale to Twoja mama ode mnie "coś, o czym pisałyśmy" odbierała. U mnie z przeziębieniem lepiej. Miewam niestety te wstrętne napady kaszlu, rzadsze na szczęście. Ale lekarka powiedziała, jak ją spytalam, że to moze potrwać ok. 4 tyg.. I przechodzi samo nawet nie wiadomo kiedy. Taka infekcja panuje w Warszawie, mówiła. Także mogę teraz łagodzić tylko kaszel i tyle.

... syrop z cebuli cuchnie... wczoraj o malo się nie ztegowałam jak poczułam zapach :zawstydzona/y: chłop się śmieje, bo poi mnie łyżką na 4 podejścia, ja sama zatykam nos przy tym. Ale cóż nigdy tego nie lubiłam pić.

Do góry