reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Flower widzimy jak ci na gorze prowadza polityke pro rodzinna... a material mozna rozlozyc bardziej w czasie np zaczac nauczanie wczesniej wydluzajac tym samym czas na przyswojenie wiedzy... ale to kasa i kolko sie zamyka. Cierpia dzieciaki i rodzice placac krocie na korepetycje dla pociechy i coz potem? Mamy dobrze wyszkolonych bezrobotnych...

Dee glowa do gory, bedzie dobrze a moze uda sie wspolnie wyjechac. Trzymam kciuki i pamietaj rozlaki wzmacniaja zwiazek. Nio i czasem musi byc gorzej, zeby potem moglo byc lepiej :) w koncu niedocenialybysmy tego co mamy gdyby wiecznie byla sielanka :)

Ostatnia edycja:
reklama
no niestety dla nich najlepiej bo sie moga pochwalic ile to nasze dziedziaki maja w progranie i czego to oni nie wiedza a w rzeczywistosci ja sama im wspolczuje wiedzac czego i ile musza sie uczyc!

a choinka super! ja tak wlasnie sobie mysle gdzie tu nasza ulokuje na nowym mieszkanku :-)

a jesli o wakacje to raczej tez sobie nie wyobrazam wyjechac na tydz bez dziecka! Co innego isc na jedna noc powiedzmy na wesele a co innego tydz odpoczywac opalac sie na plazy a dzidzia biedna teskni za nami :-(

Flower- zgadzam się co do nauczycieli, to nie ich wina- ale systemu! Sama miałam okazję uczyć min. w klasach 1-3 i takie pierwszaki nie są w stanie wysiedzieć 45minut na lekcji a tego się od nich wymaga. To taki przykład ale można by pisać na ten temat eseje.
myszka- już widzę oczami wyobraźni moje dziecko szalejące w tym śniegu :-) miałabym go w całym domu. W ogóle nie wiem jak to będzie u nas z choinką, chyba na suficie ją postawię...

ja juz mam wszystko poukladane w glowie gdzie i co ustawic, chlopaki sie smieja, ze im przypadla rola wykonawcza:-D

daissy na to juz tez mam plan :D postawie barierke w kolo tak, zeby mi sie Niunka styropianu nie najadla :D i tak mam zamiar kupic do ograniczenia pola manewru jak bede w kuchni :D w polsce tez mialam male mieszkanko i problem gdzie co upchnac, choinke kupilam z wyjmowanymi galazkami wiec z przodu byla piekna a z tylu plaska i pusty palak :D tutaj nie mam problemu gdzie wstawic, a zakochalam sie w niej :D co smieszniejsze moi chlopcy tez pod wrazeniem byli wiec zakupu nie musze ustalac :))

cos takiego

http://www.amazon.de/7-2-Meter-Laufgitter-Absperrgitter/dp/B004E69LL0/ref=sr_1_33?s=baby&ie=UTF8&qid=1321612521&sr=1-33

m
am bardzo bujna wyobraznie co do tego, co dziecko moze sobie w domku zrobic

dzwonilam do sprzedawcy i wiecie co, koszty wysylki sa wyzsze niz cena choinki :/ tak czy siak i tak mi sie oplaci bo oszczedze cos kolo 50 euro a to prawie polowa ceny z amazone :D

Ostatnia edycja:
dzień dobry
wstałam o 7, budziłam sie wnocy tylko 2 razy, dziwne
rano zeszłam na dół do salonu, koło 7:15, położełma się na sofie i odpłynęłam, obudził mnie budzik o 8 ma leki, wzięłam je wcześniej naszykowane i w kimkę, maż przyjechał po 9, zjedliśmy sniadanko i poszliśmy na targ. jestem zszokowana, za 11 zł nakupowaliśmy siatkę ciastek, a w Biedronce gdzie najtanije, paczuszka ciasteczek toi 4zł i nie ma co pochrupoać. Świeże warzywka, jeszcze pachnąće, zupełnie inne jak ze sklepu i oniebo tanije, musimy na targ chodzić a nie w sklepie przepłacać :)

myszka, d;latego ja planuję kupić łózeczko trurystyczne na dół do salonu, co by "więzić" małego jak bede musiała siusiu albo się wykąpać jak męza w domku nie będzie, a op[rócz tego barierki na schody

Ostatnia edycja:
dzień dobry
wstałam o 7, budziłam sie wnocy tylko 2 razy, dziwne
rano zeszłam na dół do salonu, koło 7:15, położełma się na sofie i odpłynęłam, obudził mnie budzik o 8 ma leki, wzięłam je wcześniej naszykowane i w kimkę, maż przyjechał po 9, zjedliśmy sniadanko i poszliśmy na targ. jestem zszokowana, za 11 zł nakupowaliśmy siatkę ciastek, a w Biedronce gdzie najtanije, paczuszka ciasteczek toi 4zł i nie ma co pochrupoać. Świeże warzywka, jeszcze pachnąće, zupełnie inne jak ze sklepu i oniebo tanije, musimy na targ chodzić a nie w sklepie przepłacać :)

ja uwielbialam chodzic na targ (rynek), ale tutaj to ceny 2 razy wyzsze niz w sklepie... nie pytaj mnie jakim cudem bo nie wiem.

ja niby malego mieszkania nie mam bo 3 pokoje, ale co z tego jak moi znajomi przychodza do nas i mowie idzcie do duzego to sie pytaja a ktory to :) zamiast duzego pokoju mam duzy przedpokoj, nawet nie ma jak sciany jakiejs zburzyc bo takie jest ustawienie, ze to nic nie da.Ide zmierzyc temp i kolejna porcje herbatki:-(

ja uwielbialam chodzic na targ (rynek), ale tutaj to ceny 2 razy wyzsze niz w sklepie... nie pytaj mnie jakim cudem bo nie wiem.
dopisałam Ci coś wyżej...
a widziałam nawet na targu rajstopki, zimowe czapki dla maluszków takie jak nasze. zawsze można coś uchodzić choć to bardziej mięsno warzywny targ, warto czasaem poszperać, bo taniej jak w sklepie, w PL jeszcze tak jest, choc jakość warzyw i miesa lepsza jak w sklepie, bo świeża, to powinno być własnie drożej , ale póki co taniej

dagrab a nie da się wyburzyć ścniany miedzy przedpokojem a tym dużym pokojem, bo to czasem daje duży efekt, gorzej jak macie ścianę nośną własnie tam (ja w mieszkaniu tak miałam)

Ostatnia edycja:
krisowa, ja na szczescie nie mam schodow w domu ;-), a ta barierka przyda sie do ochrony choinki i do ograniczenia "wolnosci" :-D lubie 2w1 ;-) zawsze z czasem mozna powiekszyc pole do popisu, a w lozeczku ta opcja jest przyblokowana;-).

reklama
to dobra opcja taka barierka, ale trzebaby albo kupic materac (widziałam takie) albo jakiś gruby koc na dywan... łozeczko małe, ale to tylko na chwilke :)
mam póki co zamiar bawić sie z synkiem, oby mi sie cos nie zmienilo, chciałabym miec z nim dobry kontakt

Do góry