reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Cześć dziewczyny :)
U nas ostatnio ciężkie dni. Od poniedziałku Igor chorował, okazało się że trzydniówkę tzw gdzieś załapał no i do tego zęby pełną parą (nie ma jeszcze ani jednego) powoli prześwituje lewa górna jedynka. Nocki tak samo ciężkie, pobudki co godzinę czasem częściej i krótkie drzemki w dzień. Do tego wszystkiego mnie też coś bierze.. cudownie :/
Wizyty w toalecie wyglądają podobnie, z młodym na rękach, a kąpiel - do niedawna zapinałam do fotelika i brałam ze sobą, teraz już umie się z niego wypiąć, więc yyy nie mam pomysłu co dalej
Isia - zdrówka dla Tomcia!
Olcia - moje libido spadło do podziemi więc mogę męża udostępnić! Ty jesteś z Tychów, prawda?? to po sąsiedzku :D
Czas do spania bo nocka taka krótka.
Kolorowych snów :)

reklama
hej, tyle się opisałam, że w końcu mnie wylogowało i wszystko znikło a nie mam siły pisać jeszcze raz tego wszystkiego, jest jakiś sposób żeby nie tracić tego co się napisało?
dziewczyny, filmiki i wasze dzieciaczki rewelacyjne:-):-):-)

ja w tym tyg tylko czytałam, bo m miał drugą zmianę, a ja po całym dniu czasami nawet kompa nie włączałam...

ameryka u nas też długo nie było rutyny, natomiast teraz jest i jest o wiele lepiej, zwłaszcza jeśli chodzi o spanie...

Isia przykro z powodu Tomka, najgorsze w posiadaniu zwierząt jest to, że się patrzy jak umierają, on młodziutki jeszcze, może to jednak da się wyleczyć...

a propos facetów, moja siostra właśnie wróciła do swojego po raz nie wiem który, bo nawet oni chyba przestali liczyć, to się ciągnie już 4 lata, on się nie deklaruje a jej bardzo na nim zależy, wiele mu wybacza (jak dla mnie zbyt wiele)...

Dziewczyny, siedzę od rana na necie i szukam jakiegoś konkretnego info, bo mnie coś w nocy męczyło, że źle karmię swoje dziecko :baffled:. tzn. o te mleko chodzi. ja daje młodemu rano holle z owocami, ale na wodzie. dopóki popijał cycem, to się nie martwiłam, ale teraz zjada większe porcje i już nie chce popić mlekiem (czasami się zdarza, ale nie często). jednak nie o to chcę zapytać. na wieczór przed spaniem dostaje cyca, ale chciałabym wprowadzić kaszkę i to mój problem-z czym? :-:)-(. zostaje tylko preparat mlekozastępczy?

SPRITE mam ten sam dylemat młody ssie cyca tylko 2-3 razy dziennie i w nocy 1-2 razy.Rano i wieczorem robie mu kaszkę na wodzie w dzien zjada deserek z surowego owoca lub parowanego i obiadek problem w tm czy tego mleka nie pije za mało w dzien coraz częściej odmawia cyca a dziś w nocy pił tylko raz dlatego zastanawiam się czy tych kaszek nie robić juz na mleku żebym w końcu nie została z reka w nocniku bo dziecko przestanie ssac cyca a nie zechce pic mleka i jesc mlecznych kaszek.U nas niby oznak alergii jeszcze nie było ale starsze miały i boję sie jak ognia podac mu mleko hmm..moze powinnam zacząć od HA?

geniusia, mniej więcej, bo nie zapisuję, ale pamiętam, tyle że nie każdego dnia wygląda to tak samo:
- przy każdej pobudce w nocy, choć czasami tylko zrobi kilka łyków, ale budzi się często;
- proponuję po kaszce, ale ostatnio odmawia;
- między kaszką a obiadem wypija normalną porcję mleka (czyli 1);
- proponuję po obiedzie, ale nie chce;
- przed popołudniową drzemką normalna porcja (czyli 2);
- po kąpieli przed spaniem bardzo często wypija z dwóch cyców (czyli trochę większe 3).

ANEK M, nam pediatra kazała podać HA, ale młody ewidentnie źle reaguje na białko, więc nie rozumiem tej decyzji i boję się podać, a mam w domu.

Mleko HA podaje się jeżeli jest ryzyko alergii ale jej jeszcze nie stwierdzono tak jak w naszym przypadku.Jeżeli już wystąpiła reakcja na białko mleka lub nietolerancja laktozy wtedy trzeba podać preparaty mlekozastępcze.
Starszy syn pił bardzo długo Mleko sojowe dobrze je tolerowal ale teraz zdarza się i alergia na soję,córcia piła Pepti u niej na szczęscie była przejściowa nietolerancja laktozy i pepti jej służył jeżeli żadne z tych mlek nie podpasuje dziecku trzeba podać Nutramigen podobno okropny w smaku i dzieci na początku nie chcą go pić.
Pepti i nutramigen sa na receptę.

reklama
ANEK M, dlatego ja dalej karmię piersią, bo nie miałabym serca podawać tego paskudztwa, tym bardziej, że nawet z butelki nie potrafi pić (nie wiem, dlaczego niektórzy się z tego śmieją, jak mówię, że dziecko nie potrafi pić z butelki :szok:). wiem, że HA tylko dla zagrożonych alergią, bo tak pisze na opakowaniu. i nawet powiedziałam to lekarce, ale ona stwierdziła, że mam spróbować. ja piłam mleko sojowe do kawy, ale po kilku dniach młodego wysypało, więc wolę już nie ryzykować z sojowym.

u syna kuzynki sprawdza się mleko kozie, hmmm..

Do góry