reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
Hejka.
Uuuu.czyżby wielki come back?:szok:;-)
OLCIALOLCIA oż ten BB:no: ach ci faceci nigdy nie dorosną.
DAGRA łączę sie z Tobą w bólu mój M tez bez pracy oszczędności maleja a tu szkoła niedługo się zaczyna a teraz juz dwójkę musze posłac:no:
EMYLY u nas był bunt na czapę bo mój bezczapkowo wychowany ale mamy jeszcze kapturki u bluz a potem w zimie będzie musiał sie przyzwyczaić pewnie da rade a czasem może być tak że będzie kazał zakładac sobie zimową czapke do maja he he pamiętam starszy tak miał.
GENIUSIA 4 miesiące na rehabilitacje masakra jakas i to się dzieje w Warszawie u nas na zadupnym podkarpaciu czekałam półtora tygodnia a na wizyte u neurologa tydzień.A nieobawiasz sie że zmiana rehabilitanta moze źle wpłynąc na osiągniete do tej pory efekty?My mamy cudowną panią od Bobathów rozmawia z synkiem jakby miała tylko to jedno dziecko.
ISIA oby juz w końcu wszystko było okej z tym kaskiem bo szkoda maleństwa.Ale Twój M pojechał..na pizdusia he he
Mojemu niema co podcinać bo ma tylko taki fajny irokezik na czubku głowy ale juz widzę że na roczek bedzie miał niezłą czuprynkę.Starszy urodził sie z czarnymi włoskami po roczku miał długie blond loczki a teraz prawie czarne sterczące druty na których wymyśla najmodniejsze fryzury..córci włoski zaczęły rosnąc dopiero jak miała dwa latka a teraz ma długie i ma ich dwa razy wiecej niz ja:szok::-D
A moje dziecię coś sobie ubzdurało i woła bababa podczas jedzenia efekt...wszystko jest oplute marchewką..aa i niemogę się przyzwyczaić bo odkąd je stałe jedzonko to mamy dwie kupy dziennie a kiedyś były dwie na tydzień.

Ostatnia edycja:
Antila - a bo jest taki przesad, ze nie obcina sie wloskow do roku. Nie wiem czemu :-) Ale tak sobie pomyslalam, ze skoro Slowianie mieli postrzyzyny w wieku 7 lat, to poczekam do roczku :-D

hej,
ANEK M moja potrafi dojść do czterech w ciągu dnia:baffled::baffled:

to i ja podetnę jej tą grzywę, bo tak będzie najprościej i najwygodniej, a włosy to się jeszcze kilka razy mogą zmienić, ja w jej wieku tylu nie miałam, więc mam nadzieję, że będą bardziej po M, moja mama i M zupełnie niezależnie od siebie stwierdzili, że ja Kinię po kąpieli czeszę na Hitlerka, no i chyba faktycznie tak to wygląda...

jak byłam u rodziców to mała miała ubaw z psa, najlepiej jak kichał, chętnie by ją (bo to suka) mała złapała za kłaki, ale na to nie pozwalałam, bo by potem cała w nich była, a pies jest niepocieszony, że zszedł na drugi plan...

Isia wszystkie tu mamy dzieci w podobnym wieku a co dziecko to inna waga, przy takim wzroście ta waga to chyba nic dziwnego, mnie się moja wydaje długa a ma 68 cm...

uwaga uwaga :-) moje dziecię zrobiło dziś swój pierwszy w życiu mini spacer na czworakach! ale cierpliwości mu brakuje i później już tylko pełzanie, bo szybciej.
byliśmy też w sklepie przymierzyć się do jakiejś spacerówki i póki co maclaren nam się podoba. kupiłam też w organic markecie kaszkę holle. na razie jaglaną. widziałam też tam inne o wiele tańsze: Topfer, BabySun.

Isia, trzymam kciuki za nowy kask dla Martinka, żeby się już tak nie męczył.

gdyby młody miał dużo i długie włosy, to obcięłabym bez zastanowienia :tak:

sprite poczytaj o babysun, ktoś pisał jakiś czas temu o tych kaszkach, nie pamiętam szczegółów tylko, a teraz nie chce mi się szukać i tak, bo mam zapasy holle.

Trina
kurcze gdybym pamiętała o tych postrzyżynach, to bym mu włosów nie przycięła. Bo w końcu Kacper to Ziemowit ;-) tak starosłowiańsko dostał na drugie imię. Ale te włosy mnie wkurzały, bo głupio z boku sterczała ta kępka na łysej głowie

Anek co do rehabe na nfz... zobaczymy... prywatnie chodzimy na bobath, ufam tej kobitce. A tu... zobaczymy... też ma być bobath chyba. Byłam już na wielu ćwiczeniach, wiem ogólnie co się z dzieckiem robi, to ocenię panią, która ma ćwiczyć z Kacprem. W sumie teraz i tak on jest w dobrym stanie (bo to co było na początku kwietnia, masakra), może nie za wiele zniszczy, a może pomoże. Sama nie wiem :confused2:

Ostatnia edycja:
geniusia, ale że do dupy są? bo szczerze mówiąc nie chce mi się szukać. uwierzę na słowo :-p. tak jak pisałam, kupiłam na razie holle i zobaczymy, czy zostanie zaakceptowana :-).

Dziewczyny, skąd bierzecie warzywa i owoce na dania dla Dzieciaczków?

sprite że chyba nie złe są... Poczytaj se tutaj BabySun - z miłości do dzieci ;) strona firmowa. Mi chodzi o to, żeby synowi nie dawać tego chłamu z koncernu nestle. Bo i ma to mleko, i maaaasę cukru, ekstrakty smakowe czyli CHEMIA/ jestem do tego wysoce negatywnie nastawiona. Można dodać do kaszy owoce zblendowane, kasza może być na wodzie, nie musi być na mleku, no i po co paść dzieciaka cukrem...
Sama zjadłam próbki nestle, dostałam z jakiejś strony i sinlac cholernie ulepkowaty, masakra. A ja po tych dwóch kaszkach (sinlac i dobry sen chyba) byłam taka chora, wc ładnych parę razy zaliczone. Dlatego dziecku w życiu czegoś takiego nie dam. Jestem takim radarem na chemiczne dodatki. A dziecko ma jeszcze delikatniejszy brzuszek niż ja... Spytałam się na naszym lutowym forum zamkniętym, co i jak z tymi kaszami baby s. i zobaczymy może po weekendzie będzie odzew.

Ostatnia edycja:
ja ostatnio dawalam gotowe kaszki, ale tak to robie sama z kleiku ryzowego i uparowanych owockow.Najczesciej z bananem.
Co do warzyw, kupue na targu, nie mam w okolicy sklepu eko, wkoncu i tak bedzie jesc zwykle warzywa, a nie tylko eko.wszem dostalam par cukinii z ogrodka znajomych bez nawozu.Zamowilam sobie tez kurczaka eko(dopiero rosnie dla mnie)bo to jedak wole miec pewne,a nie z masa hormonow na szybki wzrost.

reklama
Trina nie słyszałam o tym czekaniu do roczku, całe życie człowiek się uczy:-)
Sprite jarzynki kupuję w eko sklepie, bo mam pod nosem, królika w zaznajomionej budce na bazarku
Geniusia moja cwaniara nie chce Holle na razie spróbowałyśmy jedną:confused2:Też mam zapas, bo nabyłąm za pół ceny w likwidowanym ekosklepie
Hippa za to wciąga, ale ona słodka jest i chyba w tym tkwi tajemnica

Do góry