reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Blair - niestety dziecko robi w zyciu totalna rewolucje i zanim obydwoje sie przyzwyczaicie, a panom wiecej czasu to zabiera, troche minie. Ja sie ze swoim prawie rozwiodlam. Gdyby nie problemy z choroba mojej mamy, nie bylibysmy malzenstwem teraz. Faceci to duzi chlopcy i po prostu sa zazdrosni, ze zostali zdegradowani, nie sa juz w centrum uwagi i swiat sie wkolo nich nie kreci. Musza jakos sobie to poukladac.
geniusia - u mnie tez smutne swieto, bo przypomina, ze jak bylam w ciazy z Mackiem, moja mama wlasnie w dzien matki miala udar, po ktorym juz nie wrocila do siebie

Ostatnia edycja:
reklama
Ja juz prezent mamie kupilam.Ostatnio marudzila ze co chwile kupuje staniki bo jej fiszbiny wychodza,albo szarzeje itp.Jak kupuje na targu to tak ma.Wiec jak blismy na zakupach zaciagnelam mame do triumpha i z siostra sie na jeden zlozylysmy(promocyjna cena byla, wiec bardzo duzo nas nie wyszlo), drugi juz kupila sobie sama.Juz je ma od prawie dwoch tygodni i strasznie zadowolona.Wiec juz badziewia nie kupi.:tak:
Mitra fajna ta lala.
ja musze spakowac mala na wyjazd weekandowy,echh jak ja to lubie.Dzisiaj juz lepsza nocka za nami.Pobudka o 3 i o 6:30.zjadla i poszla spac.Poki spi musze wozek isc zniejsc do autka.Bo z nia i nosidelkiem nie dam rady.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ROCZNIC.
ja sie powoli przygotowuje do swojej,moze nawet m cos zorganizuje, nie jeste pewna bo po slubie mowil ze teraz bedziemy obchodzic tylko ta rocznice.

Ostatnia edycja:
Hejka mamunie.

Gabrysiek zasnął ok 20.30 i wstał 0 4.30 także luzik.
My swoją pierwszą rocznicę będziemy obchodzić 5.06 i też mam nadzieję że mój m cosik zorganizuje...przynajmniej już mu to parę razy zasugerowałam hehe...no nic zobaczymy.

Pluszacze dzięki za pamięć choć nasza była 22.05, ale już rozmawiałyśmy o tym :-) najlepszego dla Was :-)

U nas rocznica skończyła się na spaniu, choć mąż po powrocie z pracy przyniósł mi symboliczne konwalie :-)
za to następnego dnia jak pojechaliśmy nad Zegrze to po drodze zatrzymaliśmy się w knajpie Golców i zjedliśmy obiad - taki rocznicowy :-) Milutko.

Dziś nocka tragiczna. 00:30, 2.22 - smoczek 4 cyc i już została u nas w łóżku, 6 cyc i teraz dopiero usnęła.
Podejrzewam skok rozwojowy, bo bardzo płaczliwa jest od wczoraj... zobaczymy.

Dziś logopeda...

Pluszacze i Dee wszytskiego najlepszego z okazji rocznicy!

Mitra lala jest śliczna oby sie spodobała Twojej ksiezniczce! a co do kladzenia na piasku o każda z nas decyduje co i jak i kiedy wiec innymi nie ma co sie przejmowac!
a ciekawe czy mojemu synowi tez bedzie smakowal piasek bo podobno ja to po prostu wystarczylo zeby mama sie odwrocila a juz mialam buzie pelna :-D

Blair latwo powiedziec zebys sie nie przejmowala ale wiem ze pewnie kazda z nas ma takie chwile! moj m w sumie naprawde pomaga ale sa dni ze bym wziela Mlodego i uciekla stad jak najdalej! najbardziej mnie wkurza ze jak wezmie go to trzeba nad nim skakac np. podaj pieluche bo sie slini! a za mna to w ciagu dnia pewnie krasnoludki biegaja i wszystko podaja!!!!!!
no i wczoraj mielismy klotnie znow o papierosy! tzn on rzucil dawno tylko pali jak sie stresuje! czyli jak bylam w szpitalu jak urodzilam! no i wczoraj!! bo szlismy na szczepienie i on sie stresowal!!!!!!!! normalnie wkur.. a mnie to nic nie stresuje ja to jestem zawszze happy i pelna ochoty d robienia wszystkiego w domu!?!?!?!?
a po za tym jest na maxa zazdrosny o Mlodego!!!!!

Dagrab ja tez zawsze sie zamierzam zeby samemu Gabrysia zmierzyc a jak przychodzi do kapieli to zapominam :)

no a u nas po szczepieniach Mlody goraczkowal wiec dostal czopa na noc a potem w nocy znow mierzylam temperature i znow goraczka i znow czop! teraz juz lepiej chociaz w nocy spanie mial slabe i marudzil czesto! mam nadzieje ze juz bedzie dobrze

Flower - moj tez jak cos robi, to zawsze potrzebuje asystentki. No ale teraz przynajmniej nie jest tak, ze on sie leni, a ja dzieckiem zajmuje, bo dzieciow jest sztuk 2. M naprawde super zajmuje sie Mackiem. Sam mi mowil, ze woli go takiego starszego, bo przynajmniej juz wie jak moze sie z nim bawic no i uskuteczniaja chlopskie zabawy, czyli tarzanie sie, tory wyscigowe, kolejka czy samochody.
a co do rocznic, to u nas 1.06 piata slubu i 11 bycia razem :szok:

Hej Mamuśki :)
Ledwo ogarniam wszystko ostatnio hehe wyobraźcie sobie, że u mnie w mieście nigdzie Juniora nie chcieli przyjąć na rehabilitację, bo kontraktów do końca roku nie ma a prywatnie nie prowadzą. Ale znalazłam ośrodek w Mikołowie i 12 czerwca idziemy. i szok... Będzie go badał nawet psycholog. 22 BB miał urodziny i... Poklocilismy się trochę, pojechał do domu z fochem... Ale wczoraj już zadzwonił, powiedział, że POSTANOWIŁ PRZEŁKNĄĆ SWOJĄ MĘSKĄ DUMĘ hehe i już jest ok.
Galaway- Junior też nie chce łapać zabawek... Ale jakoś się tym nie przejmuję. Każde dziecko ma swoje tempo. I tak najszczęśliwsza na świecie jestem, że jest takim pogodnym dzieckiem. Czasami aż łezka popłynie, jak tak sobie patrzę na niego. I uwierzyć nie mogę, że to moje hehe

Olcia u mnie też i psycholog i logopeda :-D śmieszne to troszkę dla mnie, ale zobaczymy co dziś nam powiedzą :-p

reklama
a my wczoraj mielismy okuliste. kanalik faktycznie troche przytkany. Na razie mamy przez miesiac masowac, a jak nie przejdzie, do szpitala na konsultacje sie umowic.

Do góry