Mitra
Polimama i Tytusa :)
Poszukalam na necie, wiekszosc stron dotyczy chust, malo inf na temat nosidelek.
Ale jezeli w chuscie mozna nosic przedem do swiata od 7-8 miesiaca, to w nosidle pewnie tez dopiero wtedy,myslalam ze oge wczesnije bo przeciez moja Niunia silna taka i glowke juz dlugo sama trzyma.Jutro na ogrodku rodzicow bede ja przyzwyczajac do pozycji przodem do mamusi,albo w pollezacej(tylko najpiew sama musze rozkminic jak to nosidlo na siebie zalozyc).Dziekuje za informacje, nie chce dziecku krzywdy zrobic
Na raczkach tez czesto nosze przodem do swiata,ale to w wiekszosci w domciu.Glowa jej chodzi na wszystkie strony.
Ktoras z was podala linka do strony o rozwoju ruchowym,no i mi sie wydaje ze mloda zle trzyma raczki jak lezy na brzuszku,jutro wprowadze obserwacje, no i postaram sie zrobic zdjecie moze mi doradzicie czy mam leciec do lekarza.
Mam pytanie Mitra o jakiej wy platformie piszecie ?? chyba cos przeoczylam.
No i przypomnialo mi sie, czy ktora z was wyrabiala juz karte NFZ dla dziecka??(pytanie chyba tylko dla slazaczek) nie wiem jakie mam zabrac dokumenty(na stronie nie znalazlam tej informacji)A juz mi ostatnio w przychodni marudzili.
daissy- mojej juz chrzesnica proponowala, bule, winogrona, zupke, obiad, banana i jablko.No i czasem "rzuci" jakas zabawka w jej strone, naszczescie zawsze jestesmy blisko, a zabawki miekkie.Ale tez zdarza jej sie podejsc polozyc zabawke obok tynki i powiedziec prosze, pogilac po stopkach,poglaskac po brzuszku albo glowce, spiewac jak Martynka placze i mowic "juz nie placz".
dagrab nie można nosić
poczytaj , pierwszy lepszy linki
Artykuł - Przodem do świata? NIE!.
a platforma taka jak na obrazku ,,Niunia ma jeszcze czas
Plac zabaw... w domu