reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

reklama
witam
tez wazymy mala w ten sposob co Tynka, z tata na wage wchodzi- ja jej unikam;-)
my wczoraj musielismy szybciej mala wykapac, zasnela o 20 i pobudka o 3 bo po kapili malo zjadla.Teraz broi z tatusiem.
A z ta moja "depresja" to chyba przez te grzeczne forumowe dzieci.Nie trafl mi sie egzemplarz Arlij ani Mitry;-)nie moge za to bardzo narzekac bo ploacze przewaznie jak glodna albo spac chce isc i ze spaniem walczy(w dzien zawsze)No ale te jej drzemki kilkunastominutowe w dzien (oprocz spaceru na ktorym spi troszke dluzej)chyba mnie tak doluja.Bo nie mam na nic czasu.
Tynka- super ten zestaw chyba skorzystam z tej aukcji.
Dee mi tez ten czas tak szybko leci, przerazilam sie ostatnio ze juz tak niedlugo do zostawiania jej u tesciowej jak wroce do pracy.:szok:
Moj m dzieki kapieli ostatnio u moich rodzicow gdzie wanienka ustawiona byla na taboretach, w domu prawie wycalowal stelaz na wanienke:-D i dziekowal za niego bo inaczej kregoslup by mu odpadl, hehe.

Hejka.
Mi tez trafil się cięzki egzemplarz zreszta cała trójka taka była:no: dla mnie te pierwsze trzy miesiace były gehenną a nie radoscia z macierzynstwa takze zazdroszczę tym mamusiom ktore maja grzeczne dzieci do tego jeszcze mężów ktorzy pomagają mi jest strasznie cięzko chociaż przy trzecim dziecku to juz taka rutyna najgorzej było przy pierwszym...
U nas kąpiel to nie tylko mycie ale chwile relaksu synek sie odpręża fika w wodzie cieszy sie w glos dlatego kapiel trwa az woda wystygnie.
DEE sliczosci...
CYŚKA jak silny ból to najlepiej wziąc dwie tabletki apapu czyli paracetamolu.
MUNIE ja zabieram mojego wszedzie bo po prostu sytuacja mnie do tego zmusza do przychodni nawet jak idę z córeczka do sklepu do supermarketów ale staram sie aby to niebylo za czesto i tylko wtedy jak spi żeby nie wyjmowac go z fotelika.
A to moje dziesiejsze słonko
Miłej niedzieli.

Załączniki

• 201204151430.jpg
    201204151430.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
witam
tez wazymy mala w ten sposob co Tynka, z tata na wage wchodzi- ja jej unikam;-)
my wczoraj musielismy szybciej mala wykapac, zasnela o 20 i pobudka o 3 bo po kapili malo zjadla.Teraz broi z tatusiem.
A z ta moja "depresja" to chyba przez te grzeczne forumowe dzieci.Nie trafl mi sie egzemplarz Arlij ani Mitry;-)nie moge za to bardzo narzekac bo ploacze przewaznie jak glodna albo spac chce isc i ze spaniem walczy(w dzien zawsze)No ale te jej drzemki kilkunastominutowe w dzien (oprocz spaceru na ktorym spi troszke dluzej)chyba mnie tak doluja.Bo nie mam na nic czasu.
Tynka- super ten zestaw chyba skorzystam z tej aukcji.
Dee mi tez ten czas tak szybko leci, przerazilam sie ostatnio ze juz tak niedlugo do zostawiania jej u tesciowej jak wroce do pracy.:szok:
Moj m dzieki kapieli ostatnio u moich rodzicow gdzie wanienka ustawiona byla na taboretach, w domu prawie wycalowal stelaz na wanienke:-D i dziekowal za niego bo inaczej kregoslup by mu odpadl, hehe.
Dagrab.. może glupio zabrzmi, ale przestań sie denerwować, bo jak ty sie denerwujesz młode to wyczuwa, jest nerwowe , kiepsko spi co wkurza ciebie i tak sie to nakręca. Wiem co pisze bo tak miałam czasem z Polą ile razy sie wkurzałam ze mało lub krótko spi w dzień , ona spala jeszcze mniej bo wyczuwała mój stres, pomaga wywalenie sie na kanapę z dzieckiem na brzuchu, gary sie kiedyś tam umyje, obiad też nie musi być trzydaniowy , albo codziennie inny. ;) dziecko ważniejsze jak na mój gust.

A Tito nauczył się kontrować nóżki , najpierw odpychał się w wannie, a teraz od mojej buzi , jak go kładę na swoim brzuchu i opieram o kolana, a jak ma przy tym frajdę! Raczki w gore , śmichy chichy i dawaj , masakruje matce twarz. a silny jest łobuz , masaż mi niezły robi ;)

generalnie polecam ćwiczenie w wannie , z Pola było tak ze załapywała cos w wodzie , a potem przenosiła na suchy ląd - tu schemat się powtarza .

mitra- dzieki, ja wiem ze nie moge tak sie denerwowac tym jej drzemaniem,ale czasem to silniejsze.A na brzuszku jak mi spi to uwielbiam wprost.Moja tez powoli lapie ze moze nozkami nabroic.
Dzisiaj m sie zajmuje znow mala, a ja latam po mieszkaniu i ogarniam.Co do obiadu to staram sie zeby byl, ale absolutnie nie trzy daniowy, po sobocie i owszem, bo juz w sobote rosolek robie, bo pozniej w tyg nie zjadamy i musialabym wylac.A tak staram sie robic a dwa dni.Dzisiaj znow zapiekanka jest(bo trzeba zuzyc resztki ze swiat zeby nie marnowac,wiec jest misz masz)

dokładnie tak, takie nerwy że Ty chcesz coś inaczej a dziecko inaczej są mega wyczuwalne, to jak radar działa. Wiele razy miałam tak i odpuściłam, nie napinam się wcześniej z mega grafikiem i planem i okazuje się, że spokojnie udało się sporo zrobić a jak mi zależało to wtedy młoda jakby czuła i miała inne zdanie na ten temat. Oczywiście dużo w tym ze to taki grzeczny typ ale nerwy nic nie dają, odwrotny skutek.

moja idealna nie jest! dzisiaj w nocy zasnęła koło 21.30 i obudziła się o 3 gdzie matka ledwie zywa po nocnych przytulankach:-D poszła spać po 1. Nakarmiłam ją szybko w fotelu w trakcie jednego artykułu na necie z telefonu i zasnęła od ręki. Potem kolejna pobudka o 7. Wstały obie gwiazdy więc po zjedzeniu zamiast spania jak zawsze dalej miała zabawy z siostrą, takie śmiechy odchodziły a my z mężem dogorywaliśmy w łóżku:). Jak dobrze że zainwestowaliśmy w duuże łóżko:). Potem dałam tylko starszakowi sniadanie i poszłyśmy w kimono obie z Leną.

Ta nocna pobudka mnie trochę rozwaliła ale poza tym grzeczna, ogląda dom z każdej strony, jakby jej nie było taka cichutka, tylko siostra stale ją wybija z drzemek:).

Mitra - moja też tak kopie mocno, jak ją daje na brzuch mój, opartą pleckami o nogi i kolana to ładuje nimi w mój brzuch zaaferowana:). Ogólnie już tak dobrze trzyma głowę w pionie, prawie całkowicie sama, jest silniejsza niż Nadia w tym wieku, cwiczy tez podnoszenie na brzuchu podczas gdy starsza do 3 miesiąca nie dała się nawet na minutę położyć.

Munie - znalazłam - cudna:)

Witam niedzielnie :)
mam dziś tak jak krisowa- juz 2 apapay wzięłam a głowa dalej mi pęka jakby mnie ktoś młotkiem okładał :baffled:
Leżymy z córcią w łóżko i budzimy sie tylko na karmienia, chyba nawet spacer sobie podarujemy, przespałabym całą dobę najchętniej.
Wczoraj ściągnęłam z piersi po 160ml z każdej,byłąm w szoku ile w nich mleka.
Chyba przesadziłam bo w nocy miałam mega nadprodukcję, obudziłam się o 4 z twardą i bolącą lewą piersią. Larka nie miała ochoty sie budzić więc znowu laktator poszedł w ruch. Cały czas czuje napięcie i ból w tej jednej piersi, mam nadzieje że przejdzie do wieczora bo zwariuje.
Musze się pochwalić- wczoraj mała poszła spać ok23 i spała ciurkiem do 7 rano, 8h - jej pierwsza przespana noc- zuch dziewczyna!

Arlij zazdroszczę wielkiego łóżka, my mamy rozkładaną kanapę i ledwo co we trójkę sie mieścimy a sypialnia mała i nie ma miejsca na łoże sypialniane, tak żałuje :(

Poszukuje ładnych i dobrych jakościowo ubranek na allegro- możecie mi polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawce?
potrzebuje wszystko na 68cm (body, pajace, półspiochy, sukienki, spodenki itp) i fajnie by było kupić całość u jednej osoby a nie na kilku aukcjach i dopłacać za przesyłki.

reklama
Cho - no widzisz:) charakterna ale jednak Aniołek;). Super i oby dalsze noce pomału pomału zmierzały do przesypiania całych nocek:). a poszukujesz nowych czy używanych?

Ja też śpiąca chociaż w tygodniu się wysypiam długo ale taka pogoda dzisiaj masakryczna. Właśnie zjedliśmy obiad, dziewczyny obie śpią, błoga cisza:-)

Zastanawiało mnie bo od kilku dni, od świąt młoda miała najpierw zielonkawe kupki ze śluzem a teraz żółte i sluz tez bywa. Ostatnio była cała plejada różnych produktów, placki, sałatki i takie tam resztki po świętach że chyba coś z tego tak podziałało....na razie nie robię diety, zobaczę czy powrót do standardowej kuchni naszej coś zmieni. Są grudki i jest już zółciutka ale śluz się dalej pojawia..... wiem, że dopóki dziecko ładnie przybywa to nie ma co od razu doszukiwać sie chorób ale ponieważ jem wszystko to szukać teraz od czego ma ewentualnie alergię to obłęd....zobaczymy, na razie obserwujemy

Przejrzałam stronkę smyka ale ten sklep jest dla mnie drogi, w sensie, że atrakcyjniejsze i nowe rzeczy kupię na allegro. Za 6-pak bodziaków early days czy next zapłacę mniej niż za 3 bodziaki w smyku

Ostatnia edycja:
Do góry