reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

reklama
fajne te pilucho ceratki.. myślę że pewnie będą przydatne podczas przewijania dziecka.. np. podścielić pod pupę... moi chłopcy mieli w zwyczaju siusiać w trakcie zmiany pieluchy dookoła więc pewnie teraz się zaopatrze w takie ceratki

kocyki mam dwa po synku.. są rewelacyjne... mogę szczerze polecić.. piorę go ręcznie bo szkoda mi w pralce i jest cały czas jak nowy...
http://allegro.pl/mieciutki-kocyk-z-mikrofibry-90x110-slonik-i1850309808.html

ja wczoraj byłam na zakupach.. kupiłam kombinezonik w rozmiarze 62... mniejszy już mam ... łapki niedrapki, bluzeczkę i skarpetki...już tylko drobiazgi zostały do kupienia... kosmetyki, pampersy, rożek no i wózek :)

Ostatnia edycja:
mata świetna i taka kolorowa :) śliczna

ja szukam karuzelki do łóżeczka , dla Maksia miałam taką FISHER PRICE KARUZELA MISIE PROJEKTOR PILOT NOWA (1852793188) - Aukcje internetowe Allegro ale jakoś burczała :(

dostałam już leżaczek od szwagierki super sprawa :) FISHER PRICE KARUZELA MISIE PROJEKTOR PILOT NOWA (1852793188) - Aukcje internetowe Allegro

A mam jeszcze po Maksiu takie krzesełko do karmienia z funkcją leżaczka w kolorze BabySketching CHICCO 2011 POLLY MAGIC KRZESELKO LEZACZEK 2w1 (1855529382) - Aukcje internetowe Allegro

więc z grubsza jestem obkupiona :)

a mi się ta mata podoba:
Tiny Love Mata GIGANT MAŁY ODKRYWCA NEW 100x150cm (1837395845) - Aukcje internetowe Allegro
przynajmniej będę się mogła razem z młodą położyć :-)
Taką z pałączkami, grajkami itp gdzieś w piwnicy mam, ale to raczej na sam początek. A ta będzie pewnie gdzieś od 3 mies, jak mała bedzie umiała główkę utrzymać i na brzuszku więcej przebywać.
Z Maćkiem był problem, bo nie chciał się przewracać leniuch jeden z pleców na brzuszek, a później tylko z jednej strony. W związku z przejściami okołoporodowymi bylismy pod opieką neurologa przez pierwszy rok. Miał obniżone napięcie mięśniowe po lewej stronie. Chodziliśmy do 6 mies na rehabilitację. Wyregulowało się, ale lekarz powiedział, że może to owocować skoliozą w późniejszym czasie i trzeba obserwować pod tym kątem. Faktycznie młody ma tendencje do garbienia się.
W każdym razie, młodą chcę motywować do wysiłku, dlatego podoba mi się ta mata, gdzie ciekawe rzeczy dzieją się po odwróceniu na brzuszek a nie majta się coś nad głową i motywacji do przekręcania nie ma ;-)

trina ja po prostu wiem, ze ni eporadzimy finansowo w ostatnim miesiacu, a tak, ciuszki teraz
za miesiac pieluchy, butelki, podgrzewacze, bielizna malucha (body i skarpety), jakies reczniczki, rozki, posciel, lozeczko lezaczek mata, i to jeszcze dużo wydatków

reklama
Jako, ze nie mamy jeszcze żadnych ubranek, dziś na carrefourze znalazłam piękny czteropak body dla dziewczynki - rozm 3m-ce (60cm) za 34,99zł.
Nie mogłam sie oprzeć. A to zawsze jakiś początek :-)

Do góry