reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

reklama
fajne te pilucho ceratki.. myślę że pewnie będą przydatne podczas przewijania dziecka.. np. podścielić pod pupę... moi chłopcy mieli w zwyczaju siusiać w trakcie zmiany pieluchy dookoła więc pewnie teraz się zaopatrze w takie ceratki

kocyki mam dwa po synku.. są rewelacyjne... mogę szczerze polecić.. piorę go ręcznie bo szkoda mi w pralce i jest cały czas jak nowy...
http://allegro.pl/mieciutki-kocyk-z-mikrofibry-90x110-slonik-i1850309808.html

ja wczoraj byłam na zakupach.. kupiłam kombinezonik w rozmiarze 62... mniejszy już mam ... łapki niedrapki, bluzeczkę i skarpetki...już tylko drobiazgi zostały do kupienia... kosmetyki, pampersy, rożek no i wózek :)

Ostatnia edycja:
mata świetna i taka kolorowa :) śliczna

ja szukam karuzelki do łóżeczka , dla Maksia miałam taką FISHER PRICE KARUZELA MISIE PROJEKTOR PILOT NOWA (1852793188) - Aukcje internetowe Allegro ale jakoś burczała :(

dostałam już leżaczek od szwagierki super sprawa :) FISHER PRICE KARUZELA MISIE PROJEKTOR PILOT NOWA (1852793188) - Aukcje internetowe Allegro

A mam jeszcze po Maksiu takie krzesełko do karmienia z funkcją leżaczka w kolorze BabySketching CHICCO 2011 POLLY MAGIC KRZESELKO LEZACZEK 2w1 (1855529382) - Aukcje internetowe Allegro

więc z grubsza jestem obkupiona :)

a mi się ta mata podoba:
Tiny Love Mata GIGANT MAŁY ODKRYWCA NEW 100x150cm (1837395845) - Aukcje internetowe Allegro
przynajmniej będę się mogła razem z młodą położyć :-)
Taką z pałączkami, grajkami itp gdzieś w piwnicy mam, ale to raczej na sam początek. A ta będzie pewnie gdzieś od 3 mies, jak mała bedzie umiała główkę utrzymać i na brzuszku więcej przebywać.
Z Maćkiem był problem, bo nie chciał się przewracać leniuch jeden z pleców na brzuszek, a później tylko z jednej strony. W związku z przejściami okołoporodowymi bylismy pod opieką neurologa przez pierwszy rok. Miał obniżone napięcie mięśniowe po lewej stronie. Chodziliśmy do 6 mies na rehabilitację. Wyregulowało się, ale lekarz powiedział, że może to owocować skoliozą w późniejszym czasie i trzeba obserwować pod tym kątem. Faktycznie młody ma tendencje do garbienia się.
W każdym razie, młodą chcę motywować do wysiłku, dlatego podoba mi się ta mata, gdzie ciekawe rzeczy dzieją się po odwróceniu na brzuszek a nie majta się coś nad głową i motywacji do przekręcania nie ma ;-)

trina ja po prostu wiem, ze ni eporadzimy finansowo w ostatnim miesiacu, a tak, ciuszki teraz
za miesiac pieluchy, butelki, podgrzewacze, bielizna malucha (body i skarpety), jakies reczniczki, rozki, posciel, lozeczko lezaczek mata, i to jeszcze dużo wydatków

reklama
Jako, ze nie mamy jeszcze żadnych ubranek, dziś na carrefourze znalazłam piękny czteropak body dla dziewczynki - rozm 3m-ce (60cm) za 34,99zł.
Nie mogłam sie oprzeć. A to zawsze jakiś początek :-)

Do góry