reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

a mnie sie wczoraj udalo wylicytowac pare bodkow i mix 26-50 elementow mam nadzieje, ze nie mieli na mysli skarpetek :D
wrzuce linki, choc za te pieniadze to i skarpetek bym malej nie kupila w sklepie bo sa drozsze :-D

eBay: Neue und gebrauchte Elektronikartikel, Autos, Kleidung, Sammlerst�cke, Sportartikel und mehr � alles zu g�nstigen Preisena dole stronki w obu przypadkach ^^
eBay: Neue und gebrauchte Elektronikartikel, Autos, Kleidung, Sammlerst�cke, Sportartikel und mehr � alles zu g�nstigen Preisen

reklama
przy pierwszej ciazy nie stosowalam kremu i rozstepy jak tatar, teraz kupilam vichy i mam cicha nadzieje, ze wiecej sie ich nie zrobi. W co watpie bo tyje w brzuchu i nogach... zobaczymy za pare miesiecy ;-)

Co do ciuszkow, jak przyjda dam znac jak wygladaja

ja używałam tej bielendy, ale bardzo szybko mi się kończyła, bo jakoś tak się dziwnie rozsmarowywała, kupiłam później babydreama i jestem zachwycona:D rano kremuję a wieczorem oliwkuję też babydreamem:) rozstępy mam na udach, ale to są pozostałości mojego przybrania na wadze parę lat temu, na szczęście są białe, nie gryzą w oczy;)

Ależ szalejecie z zakupami :szok: Ja ciuszków już nie oglądam, bo mam wystarczająco, a wiadomo jak się coś wypatrzy to znowu się zechce ;) Z dużych rzeczy w zeszłym tyg przyszło do mnie łóżeczko (było już wstawiane w wątku zakupowym) ŁÓŻECZKO Z SZUFLADĄ 5 KOLORÓW NAJTANIEJ + GRATIS ! (1894815633) - Aukcje internetowe Allegro + materacyk kpk i przewijak. Potwierdzam wcześniejszą opinię że sosnowe łóżeczka nie należą do najtrwalszych... Ogólnie za taką cenę nie można się było spodziewać czegoś super solidnego i starannie wykonanego, ale niestety mam wrażenie że jak dziecko zacznie stawać w łóżeczku i potrząsać szczebelkami to wiele ich nie zostanie... zwłaszcza tych wyjmowanych:baffled: no ale tym zacznę się martwić jak młody podrośnie ;) Dorwałam też na allegro zestaw butelek breastflow (podobno najwierniej odtwarzających budowę piersi, w związku z czym u dziecka nie zakłóca się naturany odruch ssania), mam nadzieję że będę z nich tak zadowolona jak inne mamy które polecają :-)
Zostały kosmetyki, pościel, drobna elektryka (laktator, podrzewacz) i "waciki" - niby nic, ale i tak co najmniej jedna pensja na to pójdzie...

krisowa - ja zamówiłam materac gryko-pianko-kokos podobno najlepszy.Jutro może kurier mi go przywiezie.
Jaki kupiłas wózek bo ja nadal nie mam wybranego.

mama 2006 - ja kupiałam kombinezon uzywany na allegro dokładnie taki:
\

http://allegro.pl/ladybird-kombinezon-z-misiem-0-3-m-jak-nowy-i1849475219.htmlhttp://allegro.pl/ladybird-kombinezon-z-misiem-0-3-m-jak-nowy-i1849475219.html

M85 - ja kupiałam te standardowe 120x60. Kupiałam standardowe bez zadnego przerabiania, bo znając zycie potem co innego bedzie sie chciało kupic dziecku, jakiś fajny tapczanik.

Kupiałam do kapieli Oilatum Soft - podobno bardzo dobra emulsja. Na poczatek bede to dodawała do kapieli a później może cos z nivei. Kuzynka teraz małego myje w samej wodzie tak doradziła jej lekarka. Podobno nasza skora potrzebuje oliwek itd ale nie dziecka.Raz w tygodniu uzywa mydełka specjalnego.

tyle ile materaców - tyle opinii - ja materacyk wczoraj już kupiłam, jedyne co mogę powtórzyć - usłyszane w sklepie wczoraj od sprzedawczyny, że teraz gryka jest bardzo na topie w materacach dla dzieci, ale jak maleństwo zasiusia taki materacyk z gryką, to właściwie trzeba go wymienić na nowy, bo gryka jest drewnem i zaczyna fermentować od siusków... wtedy mamy siedlisko bakterii w łóżeczku

do pocztania fajny artykul o materacach dla dzieci:
http://www.twoja-sypialnia.pl/materace_dla_dzieci/

dzisiaj zamówiłam łóżeczko, ale jednak bukowe, trochę troższe, ale obawiam się tej sosny, tyle opinii poczytałam w necie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
mmona2 śliczny kombinezonik:) mam podobny też z ladybirda:)

jak małż złoży łóżeczko to wstawię Wam fotkę:) no moje jest sosnowe, najzwyklejsze z szufladą ;) zostaje nam materac do kupienia ale ciągle nie wiem jaki:/

Do góry