reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

ja sie chyba wściekne, pojechalismy po wózek i okazało się ze producent wycofał tą kolorystykę total black, a zamienił małe dodatki wkolorze na duze dodatki w kolorze, no i co teraz :( nie mam wózka chyba

ja juz cod ołózeczka podjęłam decyzje, kupuje zestaw łózeczko sosnowe w kolorze bezbarwnym z 6 elem, poscielą+ materac za który musze doplkacic róznice w cenie jaki jest miedzy materacem ktory chce a materacem z zestawu :)
pościel jest w jednym kolorze...

Ostatnia edycja:
reklama
dzis sie zastanawialismy z mecem nad materacem
rzeczywiscie nacisk dziecka a dorosłego jest inny
my mamy koos, koński włos i spręzyny a wszystko na mój kegosłub, materac jest twardy i spi sie wspaniale ale my jestesmy kilkadziesiac razy ciezsi jak bedzie nasze dziecko, widze u mojego sprzedawcy materaz kokos+pianka+sprezyny poszukam lateksu ;)

Dziewczyny łóżeczka sosnowe są okej jeżeli przy wyborze zwrócicie uwagę aby niemiały sęków w strukturze drewna bo własnie sęki osłabiają i w tym miejscu lubią pękać.Przy córci mialam własnie sosnowe pozyczone od siostry która wychowała w nim 2 dzieci moja córcia była trzecia a teraz śpi w nim jeszcze jedno dziecko i nic się z nim nie dzieje poza tym że trzeba było od nowa czyścić i malować a ma juz bagatela ponad 18 lat:szok: A i jeszcze jedno sosnowe łóżeczka najczęściej nie są malowane najlepiej jest pomalować je ekologicznym bezbarwnym lakierem wtedy napewno będzie lepiej je utrzymać w czystości.
A ja dalej zastanawiam się nad turystycznym takim na kółeczkach i z wysuwaną kołyską.

tyle ile materaców - tyle opinii - ja materacyk wczoraj już kupiłam, jedyne co mogę powtórzyć - usłyszane w sklepie wczoraj od sprzedawczyny, że teraz gryka jest bardzo na topie w materacach dla dzieci, ale jak maleństwo zasiusia taki materacyk z gryką, to właściwie trzeba go wymienić na nowy, bo gryka jest drewnem i zaczyna fermentować od siusków... wtedy mamy siedlisko bakterii w łóżeczku

do pocztania fajny artykul o materacach dla dzieci:
Materace Dla Dzieci

dzisiaj zamówiłam łóżeczko, ale jednak bukowe, trochę troższe, ale obawiam się tej sosny, tyle opinii poczytałam w necie

Na zasiusiania warto kupic specjalna bawelaniana podkladkę , my mamy po corze 2 z alvi i super sie z córą sprawdzily..

bardzo dobry wybor z tą buczyną. najdroższy chyba , ale warto.

Co do lozeczka to my juz pewni jestesmy, ze kupimy drewniane szczebelkowe lozeczko. Wydaje mi sie, ze dziecku o wiele latwiej wstawac przy "pomocy" szczebelkow. Moj maly zaczal wstawac cos kolo 6 miesiaca juz i dupka kolysal jak slyszal piosenke z Tytanika :-D z materacem troszke gorzej mam metlik w glowie i do tego od nowa problem z wozkiem, ktory kupic.

JA juz pisalam, polecam gabkowe Alvi ( w sumie lubię te firmę bardzo), sa fajnei wyprofilowane no i alergia nie grozi

Kurczę no i nie mam już w czym chodzić... w płaszczyku mi podwiewa w brzuch, w zimowej kurtce to samo. Bo krótkie do pupy są - chyba będę musiała już zacząć nosić męża kurtkę. Lub coś na dniach sobie kupić... a myślałam, że nie będzie tak źle... ehh kijowo

Zaraz czegoś na allegro sobie poszukam - może coś tanio uda się znaleźć - dobrze by było.

Co do materaca to ja mam kokos-gryka i byłam z niego zadowolona.

reklama
mama2006 ja poszalalam i kupilam kurtke na wyprzedazy za cale 25 euro (normalnie ciazowki od 100 sie zaczynaja) moja nie jest typowo ciazowa, ale rozmiar jak na slonia 48+, dluga do kolan, wiec wygladam smiesznie ale co tam cieplo wazniejsze jak wyglad zwlaszcza w ciazy;-)

GK nie sa za twarde dla maluszka? w sumie moj pierworodny spal na zwyczajnym materacu dolaczonym w zestawie do lozeczka i nie marudzil.

Do góry