reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

Widzę, że Wasze zakupki też bardzo udane ;)

Kriosowa
- te rzeczy kupowałaś przez allegro? pokaż link. Co do kombinezonu to roz. 62 ale jest inna numeracja (wygląda na 68)

Mama Niki
- ale cudne te ciuszki ;)

Munie
- zgadzam się z opinią na temat firmy Drewex jeśli chodzi o łóżeczka (są kijowe) koleżanka miała i tam gdzie się materac kładzie to jej po pękało i musiała sklejać. Więc tej firmy nie polecam. Jedyne co robi dobre do drewniane krzesełka do karmienia 2w1.

Ostatnia edycja:
reklama
mama2006-twoje zakupki też superaśne!!!ale mi się podoba ten kombinezonik!superaśny:tak:też taki chciałam bo praktyczny i wygodny a potem z samej kórteczki mozna kożystać:tak:gdzie taki znalazłaś?ja jak szukałam na allegro to nic takiego fajnego nie było.

Kurcze nie pocieszajcie mnie z tymi łóżeczkami!

Munie-ja zakupiłam dla Wiktorka od babeczki używana komode i łóżeczko firmy gluck z serii Olivia nawet wklejałam linka.Jakie bedzie to się okaże:tak:łóżeczka jescze nierozpakowaliśmy,komoda stoi a nawet juz jest ubrankami wypełniona .Komoda bardzo mi się podoba bo duża i ładna nacieszyć się nią nie moge.Ja mam w planie nie skręcać jednego boku łózeczka i ustawić je na tej samej wysokosci co nasze łóżko także chce zrobic takie w formioe dostawnej do naszego łóżka ,będzie mi w nocy wygodnie karmić:tak:także taki mały szkrab nie jest ruchliwy a spaść nie spadnie bo będzie na równi z naszym łózkiem.

Mama Niki - w ciucholandzie znalazłam, były jeszcze inne fajne kombinezony (ale cena troszkę za kg szkołowała bo 64zł) no ale takiego to i ja na allegro nie mogłam znaleźć. Więc jestem zadowolona (bo jest wyjątkowy) szukałam właśnie czapeczki ale nic ciekawego nie ma... ja zawsze :p

mama2006 superowe zakupki:) nic tak nie cieszy jak wyłapanie perełek z ciucheksu co??

ja także byłam dziś lumpku i nakupiłam koszulek na lato dla synka, bo bodziaków i pajacy mam od groma:)

ja się nie znam na łóżeczkach ani na materacykach, dopiero zobaczę "w praniu" jak to się do siebie wszystko będzie miało, łóżeczko zamówiłam sosnowe, ile wytrzyma nie wiem:/ a materac wolałabym GPK niż KPK, bo gryka jest rehabilitacyjna, zdrowa, a kokos jedynie ma utwardzać, samego piankowego też nie chcę:) więc prawdopodobnie kupię GPK :)

Kurcze a ja dla mojego małego nie mam jeszcze żadnego kombinezonu.Chcę mu kupić nie taki normalny materiałowy tylko taki jakby z grubego weluru-nie wiem dokładnie z czego to.W tesco widziałam dokładnie taki jak chcę ale kosztuje prawie 100zł i narazie zrezygnowałam.A poza tesco nigdzie już takiego nie widziałam:(

Dziewczyny, które kupowały już łóżeczka, jaki rozmiar brałyście? No chyba, że wszystkie są takie same. Z tych co ja widziałam, to albo nie podają rozmiaru albo są 120x60 cm. Na początek dobre, ale później nie za małe?

M85 łóżeczka są 60x120 albo 70x140 (jak się mylę to mnie poprawcie). Myślę że jeśli chciałabyś przerobić takie łóżeczko potem na tapczanik dla większego dziecka, bo są też takie to oczywiście to większe, ale jak chcesz żeby dziecko spało w łóżeczku tylko powiedzmy do 2 lat to w/g mnie to standardowe wystarczy.

Hej!

Świetne zakupki dziewczyny:)

Ja narazie przystopowałam, chociaż dzisiaj widziałam, że w c&a jest minus 20% na wszystko i nie wiem czy jutro nie podjadę kupić czegoś fajnego dla młodego i dla córci!
Za to udało mi się kupić dla siebie świetne komplety bielizny, bezszwowy stanik+2pary majtek,przecenione z 17euro na 7, zaszalałam i kupiłam w trzech różnych kolorach! Od razu mam lepszy humor.

reklama
No zakupki to najlepszy sposób na poprawę nastroju ;) Coś o tym wiem - hehe. Tylko skąd na to wszystko kasy brać :D

Co do łóżeczek to 120x60 to normalna wielkość i spokojnie do 3 roku starczy (oczywiście w zależności) jakiej wielkości jest dziecko. Mój mimo, że łóżeczko mu zmieniliśmy gdy miał 2,5 roku to mógł jeszcze w nim spać. Ale że trafiłam jak zawsze na okazję (kupiłam mu tapczanik) za 150zł na allegro :D to wykorzystałam tam ten moment ;)

Do góry