reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówki na zakupach

reklama
mój w łóżeczku spał do 2 roku życia a i tak już mu ciasnawo było. Teraz ma łóżko pełnowymiarowe. A co do zakupów nowych ciuszków w sieciówkach, to pamiętajcie, że w styczniu zaczynają się wyprzedaże, załapiemy się jeszcze ;-)

co do łożeczka to my mamy z wyjmowanymi szczebelkami to my takowe mamy i mimo, że Młody potrafi z niego wyjść to jednak zdecydowaliśmy że szczebelków nie wyciągamy bo to jedyne miejsce w którym jest bezpieczny i mam pewność że mi po nocy w domu łazić nie będzie, szczególnie że śpi w pokoju sam. No i jak chcę go unieruchomić na chwilę to bach do łóżeczka.

Ja mam łóżeczko 60x120 i synek dalej w nim śpi. Ma wyjmowane szczebelki i mimo że na noc zawsze mu zakładam, bo inaczej nie zaśnie, to rano zawsze sobie wyciąga i wyłazi. Ale za niedługo planujemy kupić mu nowe żeby brat miał gdzie spać.
krisowa schodów nie zazdroszczę. My nie mamy na mieszkaniu, ale u teściów są i okres kiedy mały się uczył chodzić wspominam jako nieustanne pilnowanie go żeby z nich nie zleciał,bo oczywiście najbardziej mu się podobało tam gdzie nie mógł :/ Z drugiej strony zakupisz sobie jakieś barierki ochronne i będzie po kłopocie. U nas nie opłacało się to, bo bywaliśmy tam tylko na weekendy.

No i zakupy śliczne. mama kombinezon lux :) Ja nie szaleje z zakupami bo mam po starszaku, z tym że na razie są pożyczone i odzyskam je dopiero w grudniu (mam nadzieję że będą się do czegoś nadawać jeszcze).

Nasza Nicol tez ma w łóżeczku wyjmowane szczebelki ale też jej nie wyciągam,coby mi w nocy nie zwiewała .Zazwyczaj to wypija mleczko odziwo jeszcze chce i się dopomina to nadal dajemy.Mycie ząbków,włanczam jej melodyjke i wychodze i ładnie sama zasypia nie musimy przy niej siedziec,a jakby szczeble były wyjęte to napewno by uciekała w dzień jak się obudzi to jej wyciągam żeby mogła wyjść.A to co kupiliśmy dla Wiktorka to jest bez wyciąganych szczebli no ale damy rade.

Krisova-oj to bedzie trzeba się zaopatrzyć w barierki zabezpieczające,my tez mamy schody ale wszędzie drzwi i odziwo mała nie otwierała sobie drzwi także bez barierek się obeszło,jedynie szuflady w pokoju dolne były pozabezpieczne -mała kilka razy sobie rączki przytrzasnęła i mimo płaczu nadal wkładała.Nawet zabezpieczeń nie zdejmowalismy a nawet dobrze bo poźniej znów się przydadzą:tak:

Przed momentem zamówiłam sobie u znajomej kurtke z Next dla Nicol a dla Wiktorka 3pajace też nowe z Next,także jutro zrobie przelew i czekam na paczke:-)rzeczy fajne tylko czemu takie drogie,no ale zawsze mam jakies tam zaskórniaczki co sobie na robieniu włosów zarobie.Także wyłoże coby em nie marudził że znów szaleje;-)Bo już dziś do mnie dotarło że troszke zabardzo zaszalalam z zakupami ostatnio.

Krisowa - śliczne te ciuszki. Co do schodów to nie wesoło, ale zawsze np. w Ikea można kupić bramki zabezpieczające ;) dobre rozwiązanie.

Hooba
- no u Ciebie mała różnica wieku będzie, to i ciuszki jeszcze masz. Ja sprzedałam, bo nie miałam gdzie trzymać...

Mama Niki
- widzę, że i Ty szalejesz z zakupkami ;)

hooba, mama Niki, mama2006 mieszkamy w domku, sta d te schody, zresztą czy u rodziców, czy teściow to schody będą, nie mieszkamy już w blokach. kupię barierki i dziadkom karzę się w nie obkupić :)

normalne łóżeczko 120x60 przy normalnym dziecku (niektóre rodza się większe) starcza spokojnie do 3 lat, potem i tak trzeba pomyslec nad czymś większym, więc może 70x140 jest rozwiązaniem. Mój synus i tak przestał sypiać w łózeczku w wieku 9 miesięcy więc trudno mi się wypowiadać. Od tamtej pory śpi na pełnowymiarowym 90x200 najpierw materacu a potem łóżku.

a ja z innej beczki: kupiłam dziś krem bielendy na rozstępy (Każda mama może być sexy! / Mama na zakupach / Mama z klasą / Wizaż.pl / Strona główna - Wizaz.pl) bo była promocja w rossmanie. Któraś z Was go może stosowała?

reklama
Digitalis ja stosuje ten krem na brzuch a dzis kupilam do biustu! na brzuchu narazie nic sie nie dzieje wiec mam nadzieje ze tak tez zostanie :)

Do góry