reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

myg oczyszczaj , zakrapiaj , ja swojej zrobilam inhalacje przeszlo po 2 razach, ale jak cos to jak pisze MS do lekarza nie ma co ryzykowac
grzechotka walnij sobie z pol ( cale) piwa,mi po tym zawsze puchnie cyc i musze odciagac jakby ktos produkcje podkrecil.a i na humor moze dobre

reklama
myg popieram Mame Stacha, czysc noska i w razie pogorszenia do lekarza, choc powinnam sie nie wypowiadac:) przy 1 dziecku byle gil i juz bylam u lekarza:) Panikowalam za bardzo:) A teraz maly mial tydz katarek, czyscilam, podalam nasivin dla dzieci od 3msc, tylko rzadziej..i katar zwalczony... :)

grzechotka ja wole ryk niemowlaka, niz krzyk 3 latka:):)

Grzechotka to wszystko przez stres. I te problemy z Twoim mleczkiem i to ze dzidzia marudna. Moja tez raz tak marudzila ze miałam ochotę normalnie wyjść z siebie do tego miałam gorączkę i wszystko bolało i przyszła moja mama i ja wzięła a ona spokojna. Na poczatku się wkur....m ze jak to tak, ale potem to olalalam i poszlam się zdrzemnac. Przekaz tez dzidzie komuś i weź się wyluzuj. Na głupie zakupy po kosmetyki sobie wyjdz. Moje wyjścia na tym się kończą a działają zbawiennie. Przynajmniej na mnie. Daj sobie jeszcze jakiś czas z tym swoim mlekiem a jak to nic nie da to weź w ogóle przejdz na modyfikowane. To nie będzie koniec świata jak dzidzia nie dostanie Twojego mleka. Szkoda Twoich nerwów.

Dostałam zawiadomienie z Zusu ze muszę im doslac dokument, ze mój maz nie będzie korzystać z urlopu rodzicielskiego. Macie ktoś taki wzór dokumentu?

Ostatnia edycja:
U mnie dziś znów wizyta położnej..oczywiście w butach. Ale juz to olewam.Była całe 10 min. Obejrzała małemu pępek,popisała cos i tyle.
Wczoraj byłam na ściąganiu szwów. Miłe nie było ale do przeżycia.
Mój maluszek wczoraj miał wychodne bo zabrałam go ze soba na te ściąganie szwów i jeszcze zachaczyliśmy z mężem o real bo w lodówce tylko światło było po mojej 2-tygodniowej nieobecności w domu. I mały caaałe zakupy przespał. Za to do 01:00 nie chciał spać a jak juz zasnął to o 4:00 pobudka. I można powiedzieć ze jak od 7:00 do ok 9:00 drzemał to od tego czasu nie śpi. Nawet sie ciesze bo sie zmeczy i może w nocy da rodzicom pospać... Mały to by u mnie tylko na cycu siedział przez co nic w domu nie moge zrobić a sama jestem. Mąż jak idzie do roboty na 7:00 to ok 16:00 wraca a ja sama zostaje. Cieżko tak samej...zazzdroszcze tym które mają pomoc.

edda to takie oświadczenie
Oświadczam że (imię i nazwisko) ojciec ( imię i nazwisko) urodzonego w dniu(,,,) nie będzie korzystał z urlopu rodzicielskiego.

to wszystko podpis i data i już
ja niestety nie mam komu przekazać małego nawet maż mój sie nie kwapi to tego żeby mnie odciążyć choć na chwilę ma inne" ważniejsze" sprawy :no:

verita ale to piwo bezalkoholowe czy zwykłe ?

Edda mi też coś podobnego przysłali, ja miałam podać dane imie nazwisko i pesel męża i też pisało że odpowiedni wniosek... Poszłam do ZUSu i babka mi podyktowała co mam napisać, zostawiłam to od razu jej i git :)

Dziewczyny w dzień dobry TVN było tylko o babce z Australii bodajże, która umieściła w necie swoje zdjęcia po porodzie żeby pokazać ze figura nie musi być idealna i kobieta, która urodziła nie wyglada od razu jak super modelka i takie tam. Nawet nie komentowali tego w studio tylko taki krótki wywiad z nią pokazali i te jej fotki. Liczyłam ze coś ciekawszego pokażą.

reklama
Ok napisalam jej na nowo cały wniosek i pod spodem to co mi napisała grzechotka i osobno oświadczenie męża ze nie chce tego urlopu i niech spadają.
Małej się udzielił klimat za oknem. Dużo śpi. Na jedzonko oczywiście pobudka. Co 2-3 godziny. A ja chciałam ją juz dziś werandować bo juz prawie zdrowa. Trochę jeszcze pokasłuje i katarek tez jeszcze trochę ale boroka ma miesiąc a jeszcze na konkretnym spacerze nie była.

Do góry