reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Dziś byłam u pediatra. Mała przybrała 310g w tydzień :) sporo bo wcześniej miała problemy z przybieraniem na wadze a teraz wystrzeliła ;)

lekarz polecił nam na kolki i gazy - krople BioGaia. Znajoma tez ich używała i pomogły , mam nadz ze i u nas tak będzie. Stosowała któraś z Was moze?

reklama
Eve, ja zaczęłam podawać Mikołajowi Biogaia, ale było gorzej k po tygodniu, może ciut dłużej odstawiłam. Teraz podaję mu 2 razy dziennie espumisan i to wystarcza:-) Monila używała jeszcze Lactulosum, ja też kupiłam, ale jeszcze nie miałam potrzeby podawać. Kupy są kilka razy dziennie, czasem już nawet nie słychać, tylko czuć:-) :-)

Hej, dziewczyny, kurcze od godziny mnie lęki atakują, Mlody kicha i pokasłuje, ja siedze sama w domu i mam jazdy...poza tym sutki mnnie szczypią po jedzeniu Mlodego tak jakby mi ktoś spyritusem je przemyl, aj pokarm mi napływa mega dużymi ilościami do cyckow i czuje dyskomfort.
Grzechotko spróbuj potrzymać Malca przez pare dni tylko na cycu, MS ma racje :tak:butelka rozleniwila mi core, poza tym po modyfikowanym dziecku trudniej kupki zrobić i mój ma kolki okrutne, wczoraj m podal mu 90 mm i do 7 nie spalam :no:

Wracajac do mnie trzese dupa żeby Mlody nie był chory.

Hej

Na szybko

Grzechotka starsza karmiłam co max 1,5g do 2mca. Podawałam mm i potem cyrki przy piersi. Teraz karmiłam co p9l godz, godzinr. Aktualnie od 1,5g do 4 w nocy. Ale zazwyczaj 2h przerwy. I może byc że butla rozleniwia albo też za dużo albo połączenie twojego mleka z mm szkodzi. Niewiem. Spróbuj tylko piers i to kilka dni musi minać jak nie yydzień. Poza tym naprawdę twoje nerwy powoduja że masz "nerwowe" mleko. Mówi ci to matka co jeszcze 3dni temu wyłam każde ppd jak tylko zbliżała się godzina 16 yo już panikowałam i potem coraz gprzej. Pomogło wyjscie w miasto i rozmowa z loleżanką. Dziś niewiem jak brdzie bo nadal szarpie sir tylko ppd i lrzyczy przy zasypianiu. Tylko raczki a zasypianie na noc to krzyk i karmienie po kilka raxy ale już nie m9wię - ona mnie nie cgce czy jestem złą matką.

Btw muszę policzyc ilość karmień

Verita jak szwy? Wszystkie strupki mi odpadły a na koncu jeden to jakby biała nitka i niewiem czy ciagnac czy czekać

Obcinacie paznokcie u stópek? Mojej jakby pękajà i niema. Przy raczkach dwa razy w tyg i ciężko obciac w owalu

I jeszze pytanie korzystacie z leżaczków bo moja ma nerwa i yylko raczki i to na skosie i myslę żeby zakupić

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A jak wy liczycie co ile karmicie? Bo ja od poczatku karmienia do poczatku następnego. Moja uwielbia w foteliku siedzieć. Szybko zasypia. Tez zastanawiał się nad lezaczkiem. Myślę ze wezme ten z FP co rosnievrazem z dzieckiem. U mojej jeszcze nie było potrzeby obcinania paznokci w stopkach

hej ja ma leżaczek z tinylove czy jakos tak, na razie używam go jako gondolke, a potem robi się z niego leżaczek ma pare bajerów, ale mój Tymek na razie zlewa te bajery, ja nie licze ilość karmien, po prostu kieruje się istnym zadaniem mojego synka, ale wychodzi z 8 karmien jakos tak. Paznokci u nozek jeszcze nie obcinałam a u raczek NA POZIOMO NIE W OWAL BO MA TAKIE MALE PALUSZKI,ZE NIE UMIEM NIESTETY :no:

Ja raz, albo dwa razy w tygodniu muszę u rączek pazurki obcinać. Używam obcinacza, bo nożyczkami nie umiem. U stópek właściwie obcinam jedynie w paluchach dużych:-) ale to koszmar, bo wywijają się. Mai jakoś wyprowadziłam te stopki, ale u Mikołaja jest gorzej. Macie jakieś rady jak można takie paznokietki zmusić do normalnego rośnięcia?

Kasoku, zdrówka dla ciebie i maleństwa.

Dobrej nocy:-) dzieciaki śpią, mi łeb napierdziela, więc idę spać

I jeszze pytanie korzystacie z leżaczków bo moja ma nerwa i yylko raczki i to na skosie i myslę żeby zakupić

U mnie w ciągłym użyciu.

Selerowa, ja dziś właśnie dostałam smsa przypominającego o warsztatach, u mnie są w sobotę, ale nie będę mogła pójść bo zaczynają się o 10 a ja mam urodziny Staszka od 11. W takiej sytuacji nawet się boję małżowi obwieścić, że wychodzę :-D Gdyby to trwało godzinę to bym się może i wyrwała ale podejrzewam, że to znacznie dłuższe warsztaty.

Kasoku, a czemu miałby być chory, już Ty sobie nic nie wkręcaj.

Trusia a dzięki szwy ok. Raczej bliza juz. Ale nie ciagnij nic
Moja raz lubi lezaczek raz placze. Mam jeden bujak i jeden z wibracjami i jak ma nerwa to ma oba. Ręce a czasami płacze żeby ja polozyc i spokojna jest

reklama
Do góry