reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Verita szok... aż ciiarki przechodzą. Mi się tez nadzerka zrobila wiec muszę to obserwować. Eh eh...
Jooasia szok. Szacunek laska :-) ja wczoraj sciagnelam żeby zobaczyć ile mam i z jednego i sciagnelam w 20 min. 45ml z drugiego to samo. Mała fajnie przybiera wiec chyba nie ma się czym martwić. Mam nadzieje ze te wymioty były spowodowane złym odbiciem a nie czymś innym. Dziś juz jest ok wiec luz.

reklama
Verita, przeczytałam całą historię Kasiuli, strasznie mi przykro, że ją to spotkało, żal mi dziewczynek i małżonka a jednocześnie jestem zła na lekarzy, którzy tak bagatelizują stan naszego zdrowia. Przecież ona w ostatnich latach gdy rozwijała się choroba "zaliczyła" 5 lekarzy i żaden nie zareagował odpowiednio. Po takich informacjach ciężko zaufać lekarzowi . . .
Co ile wasze dzieci karmione piersią jedzą i w dzień i w nocy ?
Grzechotko mój je co ok 2h, ostatnio nawet częściej, może przez ten skok. W nocy nie wiem bo nie kontroluję tego ale podejrzewam, że rzadziej bo 2-3 razy tylko zmieniam cycka.
W DDtvn ma być dziś ciało po porodzie. Ciekawe czy powiedzą jak o nie dbać.
I co Asiu? Powiedzieli coś ciekawego?

Moja położna już dziś była, przywiozła receptę na szczepionkę i informacje o szczepieniach. Była w biegu ale chwilę przyjrzała się małemu. No i zdjęła buty mimo, że na parę sekund wpadła tylko :-)
A ten mój grzdyl nie chce spać, nie mogę iść głowy umyć bo wiecznie jęczy.

zjada 180ml, ale daje mniej mleka do tych ml... jak zje mniej, to krzyczy bo glodny....w dzien za to je mniej ale czesciej, na szczescie waga uregulowana, wiec nie tyje zbyt mocno przez to ograniczenie ilosci mleka do wody..:) probowalam go woda oszukac to nie chcial, nawet herbatka pogardzil:)...lekarka stwierdzila, ze 2msc dziecko ma prawo zjesc na raz nawet 200 o ile nie jest tak za kazdym razem:)

No widzę że coś z tym karmieniem jest nie tak bo mój jak nie śpi to je nawet vo godzinę i w nocy tak od 3 też często je co godzinę max 2. Na dobę wciąż mam 14 karmien . Może ja się jednak źle odżywiam i przez to cały czas mi brakuje tego pokarmu.
Ja ściągam po karmieniu i z 2 piersi ściągam max 40 ml czasem 10ml tylko w pół godziny.
Moja położna przychodzi raz na tydzień i też jest spoko choć butów nie ściąga:-D
Nie wiem co z tymi szczepionkami zrobić czy brać te 5 czy 6 w 1

Hej, o matko takie to przykre jak takie mlode dziewczyny umierają, tak mi przykro, pytanie dlaczego???

mój Tymek roznie siedzi przy cycach, ale w 20 min do 30 die wyrabiamy jak na razie nie podaje mm i ladnie przybiera na wadze. W dzien je co 3 h w nocy co 5 a potem 3 h.

Kesti Ty mloda jestes i jaka laska, dopiero co urodzilas a tu masz taka figura, pozazdrościć wieku i urody i figury, chcialabym mieć znowu 24:lata, ale wtedy mialam fiu bdziu w glowie.

I co Asiu? Powiedzieli coś ciekawego?

Moja położna już dziś była,... No i zdjęła buty mimo, że na parę sekund wpadła tylko :-)

Moja właśnie też była i to w czasie jak miał być temat ciała po ciąży w ddtvn, więc pozostaje poczekać aż będzie to w internecie :sorry:
Przyniosła skierowanie na bioderka, pooglądała Zuzę i jej pępek. Mówi, że pewnie z kilo jest do przodu. W piątek mamy przyjść do niej na ważenie. Zadzwoniła też po PESEL ;-), więc można jej wybaczyć, że znowu nie zdjęła butów ;-), no ale specjalnie nie odkurzałam, ani nic z tych rzeczy. Zrobię to teraz :tak:

Gdzie moża przeczytać historię Kasiuli? Choć boję się, że się rozkleję :-(

No widzę że coś z tym karmieniem jest nie tak bo mój jak nie śpi to je nawet vo godzinę i w nocy tak od 3 też często je co godzinę max 2. Na dobę wciąż mam 14 karmien . Może ja się jednak źle odżywiam i przez to cały czas mi brakuje tego pokarmu.
Ja ściągam po karmieniu i z 2 piersi ściągam max 40 ml czasem 10ml tylko w pół godziny.
Moja położna przychodzi raz na tydzień i też jest spoko choć butów nie ściąga:-D
Nie wiem co z tymi szczepionkami zrobić czy brać te 5 czy 6 w 1

Ale ja sciagalam w chwili kiedy ją miałam karmić wiec miałam pełne piersi. Ja mam 8-9 karmien na dobę.

Dziewczyny czytam was na bierząco ale znowu mój ma wolne, więc się rodzinkujemy :tak:
Dzisiaj małą złapał katarek, lekki bo narazie tylko zielone gluty dwa razy noskiem wywaliła i nie leci jej bezbarwna wydzielina, nie jest niespokojna itd. Myślicie że konieczna jest wizyta u lekarza czy zalewać solą fizjologiczną i oczyszczać aspiratorkiem?:>

Myg zielone gluty mogą być bakteryjne, ale niekoniecznie. Mój mały ma białe lub zielone "babki" jak mu mleko nosem pójdzie :-) Ja bym obserwowała i jak się nasili to do lekarza.

Grzechotko a może za mało pijesz? W każdym razie, wstrzymałabym się do szczepienia. Jeśli zważą i okaże się, że prawidłowo przybiera tzn. że cycek wystarcza. MM możesz wprowadzić jeśli chcesz się troszkę od ssaka uwolnić, może będą dłuższe przerwy . . .

reklama
Mama Stacha ja dokarmiam go mm i właśnie od tego mm ma za duży przyrost bo w 4 tyg 1,200 a to o połowę za dużo dlatego ściągam dodatkowo mleko bo Wszystkiego nie wyjada i potem dokarmiam moim a jak nie wystarczy to daję mm a piję dużo bo ok 4 litrów

A poza tym to ja mam teraz baby bluesa jsk cholera siedzę i rycze bo już siły mi brak na wszystko a on marudzi i marudzi lezy sobie na kolanach moich i wygina się na wszystkie strony a spać cholera mała nie chce to dopiero miesiąc wiem ale kiedy coś będzie lepiej :':)':)':)'(

Ostatnia edycja:
Do góry