reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

reklama
:) poki co jeszcze tak:) 24wiosny:) i 2 dzieci na karku:) aczkolwiek mlodosc to pojecie wzgledne:) dla mojego braciszka jestem juz stara:) chcialabym zatrzymac teraz zegar czasu i pozostac w takim wieku:)

Kesti, niezła laska z Ciebie :-) i faktycznie młoda, też bym chciała mieć 24 lata, ale moją trójeczkę synów też bym chciała a w tym wieku jeszcze nie miałam żadnego :-)

Mama Stacha- mój synek w podobnym wieku co Twój i tez już kręci i nas oklamuje a potem tłumaczy ze niby mu o co innego chodziło. Ech! Cwana to. Ale staramy sie mu to wybić z głowy ;)
dziewczyny Wy takie laski, w kompleksy mnie wpedzacie :(

Moja malutka dziś straszna meczarnia, gazy, od 2 dni brak kupki :( jejku jak mi żal dzieciaczka, przez to prawie 10h nie spała w dzien, zasnela godz temu, moze pospi w nocy, zapodalam Espumisan i ten Windi - katerer rektalny- poszło troszkę gazów i kupki. Zmieniłam tez mleko modyfikowane, z Enfamilu na Bebilon - dla dzieci z kolka i problemami wyróżnień. Mam nadzieje ze będzie lepiej, bo serce pęka jak sie na dzieciaczka patrzy

Dobrej nocki, przespanej!

O ja też niewiem jak nauczyć moje dziecko nienoszenia i niebujania. Rzaaadko poleży - od razu japkę drze. I jak ładnie śpi noce i ranki tak od 15 włącza się 5min sen i krzyk. Nienapina się tylko drze. Też niewiem co z tum zrobić bo u kogoś innego uspokaja się. Druva sprawa szarpie mi się przy karmieniu. I niewiem bo to te same pory jak krzyczy i czy to z nerwów czy z moim mlekiem coś nie halo. Bo spija też wtedy z obu piersi.

My właśnie mamy pierwszą nocną pobudkę. Mam nadzieję, że ostatnią (ale poszliśmy spać o 23). Ściągłam jej w 10 min butelkę mleka i tatuś karmił. Wypiła ok. 125ml.

Trusia u mnie wieczory podobne, tyle że włącza się to po 16. Nawet jak jest wyspana i najedzona, to potem szaleje. Płacze i szarpie. To wg mnie brzuszkowe problemy. Dwa dni z rzędu była masakra. Wczoraj było ok - czas wieczornych problemów spokojnie przespała. Może dlatego, że po popołudniowej drzemce dostała rumianek i ok. 18 Espumisan. Potem nyny.

Ale ptaszki pięknie śpiewają :-) W czasie studiów źle mi się to kojarzyło - kończył się czas nauki i zbliżał nieubłagalnie poranek. Ale dziś mogę spać spokojnie, bo żadne kolokwium na mnie rano nie czeka :-D

Hej!

Witam sie i ja przy karmieniu. Pogoda fatalna i 5 dzien siedzimy w domu.
Nie wiem o co chodzi malemu. Jest grzeczny i w dzien o w nocy tylko po drugim nocnym karmieniu spi niesppkojnie, kreci sie, kweka. Nic go nie boli, brzuszek ok. Uspokaja sie momentalnie jak go biore na rece. I na mnie moze spac nawet 2h. Mam nadzieje, ze mi to przejdzie

Kesti ale sliczna jestes! :)%

Milego dnia!

Hej
Ja mam humor jak pogoda czyli do bani :-(
U nas noc a raczej pół nocy z bólami brzucha :-(

Co ile wasze dzieci karmione piersią jedzą i w dzień i w nocy ?

reklama
Grzechotko moj np wczoraj jadl z piersi z zegarkiem w reku co dwie godziny. Oproznia jedna piers. Ssie roznie ale zazwyczaj 15-20minut. W nocy na piersi moze wytrzymac 4-4.5h. Po butelce 3h.

Pogode mamy fatalna. Czekam az maly usnie i chyba tez wroce jeszcze do lozka.

Do góry