reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

reklama
:) poki co jeszcze tak:) 24wiosny:) i 2 dzieci na karku:) aczkolwiek mlodosc to pojecie wzgledne:) dla mojego braciszka jestem juz stara:) chcialabym zatrzymac teraz zegar czasu i pozostac w takim wieku:)

Kesti, niezła laska z Ciebie :-) i faktycznie młoda, też bym chciała mieć 24 lata, ale moją trójeczkę synów też bym chciała a w tym wieku jeszcze nie miałam żadnego :-)

Mama Stacha- mój synek w podobnym wieku co Twój i tez już kręci i nas oklamuje a potem tłumaczy ze niby mu o co innego chodziło. Ech! Cwana to. Ale staramy sie mu to wybić z głowy ;)
dziewczyny Wy takie laski, w kompleksy mnie wpedzacie :(

Moja malutka dziś straszna meczarnia, gazy, od 2 dni brak kupki :( jejku jak mi żal dzieciaczka, przez to prawie 10h nie spała w dzien, zasnela godz temu, moze pospi w nocy, zapodalam Espumisan i ten Windi - katerer rektalny- poszło troszkę gazów i kupki. Zmieniłam tez mleko modyfikowane, z Enfamilu na Bebilon - dla dzieci z kolka i problemami wyróżnień. Mam nadzieje ze będzie lepiej, bo serce pęka jak sie na dzieciaczka patrzy

Dobrej nocki, przespanej!

O ja też niewiem jak nauczyć moje dziecko nienoszenia i niebujania. Rzaaadko poleży - od razu japkę drze. I jak ładnie śpi noce i ranki tak od 15 włącza się 5min sen i krzyk. Nienapina się tylko drze. Też niewiem co z tum zrobić bo u kogoś innego uspokaja się. Druva sprawa szarpie mi się przy karmieniu. I niewiem bo to te same pory jak krzyczy i czy to z nerwów czy z moim mlekiem coś nie halo. Bo spija też wtedy z obu piersi.

My właśnie mamy pierwszą nocną pobudkę. Mam nadzieję, że ostatnią (ale poszliśmy spać o 23). Ściągłam jej w 10 min butelkę mleka i tatuś karmił. Wypiła ok. 125ml.

Trusia u mnie wieczory podobne, tyle że włącza się to po 16. Nawet jak jest wyspana i najedzona, to potem szaleje. Płacze i szarpie. To wg mnie brzuszkowe problemy. Dwa dni z rzędu była masakra. Wczoraj było ok - czas wieczornych problemów spokojnie przespała. Może dlatego, że po popołudniowej drzemce dostała rumianek i ok. 18 Espumisan. Potem nyny.

Ale ptaszki pięknie śpiewają :-) W czasie studiów źle mi się to kojarzyło - kończył się czas nauki i zbliżał nieubłagalnie poranek. Ale dziś mogę spać spokojnie, bo żadne kolokwium na mnie rano nie czeka :-D

Hej!

Witam sie i ja przy karmieniu. Pogoda fatalna i 5 dzien siedzimy w domu.
Nie wiem o co chodzi malemu. Jest grzeczny i w dzien o w nocy tylko po drugim nocnym karmieniu spi niesppkojnie, kreci sie, kweka. Nic go nie boli, brzuszek ok. Uspokaja sie momentalnie jak go biore na rece. I na mnie moze spac nawet 2h. Mam nadzieje, ze mi to przejdzie

Kesti ale sliczna jestes! :)%

Milego dnia!

Hej
Ja mam humor jak pogoda czyli do bani :-(
U nas noc a raczej pół nocy z bólami brzucha :-(

Co ile wasze dzieci karmione piersią jedzą i w dzień i w nocy ?

reklama
Grzechotko moj np wczoraj jadl z piersi z zegarkiem w reku co dwie godziny. Oproznia jedna piers. Ssie roznie ale zazwyczaj 15-20minut. W nocy na piersi moze wytrzymac 4-4.5h. Po butelce 3h.

Pogode mamy fatalna. Czekam az maly usnie i chyba tez wroce jeszcze do lozka.

Do góry